پیرمردی که با کمک امام و اهالی محله از مرگ نجات یافت+عکس

پیرمردی که با کمک امام و اهالی محله از مرگ نجات یافت+عکس
حسین فلاح
0
۱۴ خرداد ۱۴۰۴

تنهایی و غربت جدی‌ترین کابوس بشر امروز است؛ مسجد می‌تواند با تقویت پیوندهای اجتماعی، جان تازه‌ای به حیات اجتماعی بدهد. مثل کاری که حاج آقای میرزاده و اهالی مسجد جامع امام خمینی(ره) اهر انجام دادند.

به‌ گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، مسجد جامع امام خمینی(ره) شهرستان اهر، به عنوان قلب تپنده جامعه و محلی برای پیوند، امور دین و دنیای مردم شده است. حجت الاسلام سیدمحمود میرزاده اهری، امام محله‌ای که با ۲٫۵ سال فعالیت خود، نه تنها کارکردهای مسجد را احیاء کرده، بلکه آن را به کانونی برای امید و حرکت تبدیل کرده است.

با سخنرانی‌های بین‌الصلاتین کار خود را شروع کرد؛ یک مقطعی احکام می‌گفت، و این روزها نیز با تبیین رساله حقوقی امام سجاد(ع) مردم را سر سفره زین العابدین(ع) نشانده است. فعالیت‌های مختلف فرهنگی مسجد، با استقبال بی‌نظیری از جانب جوانان و بزرگترها مواجه می‌شود.

حاج آقای میرزاده هر هفته در روزهای شنبه و یکشنبه، با برگزاری تدبر در قرآن، کلام الهی را در دل‌های جوانان و اهالی محله تثیبت می‌کند، دوشنبه‌ها نهج البلاغه و سه‌شنبه‌ها تا جمعه‌ها دعاهای مختلفی را با یکدیگر قرائت می‌کنند.

با سازماندهی هیأت جوانان و نوجوانان عاشورایی، فضایی را برای عبادت و رشد آنها ایجاد شد که گاه تا ۶۰ نفر از جوانان در مناسبت‌ها به آن می‌پیوندند.

فعالیت‌های خیریه از جمله بسته‌های معیشتی و عیادت از بیماران و رزمندگان و جانبازان، به عنوان بخشی از تلاش‌های خیرخواهانه امام محله در بازسازی روحیه همبستگی و محبت در جامعه به چشم می‌خورد.

حاج آقای میرزاده با شناخت عمیق از مسائل اجتماعی، مشکل اعتیاد را در محله خود به طور جدی پیگیری کرده و در کارگروه‌های مشاوره خانواده، می‌کوشد گره‌های عاطفی و حقوقی را باز کند.

در طول این مدت خاطره‌های شیرینی در کنار مردم برای او رقم خورده است؛ پیرمرد ۹۰ ساله با صفایی در محله زندگی می‌کرد که با وجود کهولت سن هر روز به مسجد می‌آمد؛ خانه‌اش نزدیک بود اما نمی‌توانست پیاده رفت و آمد کند. حاج آقای میرزاده هر روز بعد از نماز با ماشین شخصی خود او را به خانه‌اش می‎رساند.

چند وقتی بود که مریض شده و  جایش در مسجد خالی بود؛ یک روز حاج آقا از اهالی محله خواست که باهم به ملاقاتش بروند. هرچقدر زنگ زدند و در را کوبیدند، کسی در را باز نکرد؛ نگران شدند که نکند برای این پیرمرد تنها، اتفاقی افتاده باشد.

با کمک همسایه‌ها وارد خانه شدند و دیدند که پیرمرد سکته کرده و توان حرکت ندارد؛ سریعا او را به بیمارستان رساندند و فرزندانش را خبر کردند. تا مدت‌ها در در محله پیچید بود که اگر حاج آقا و اهالی مسجد نبودند، فلانی از دنیا می‎رفت.

بله، در دنیایی که زندگی مدرن، فاصله ما انسان‌ها را روز به روز بیشتر و بیشتر می‌کند، مسجد می‌تواند این پیوندهای اجتماعی را ترمیم و تقویت کند. حکایت نجات جان آن پیرمرد ۹۰ ساله، می‌تواند درسی باشد برای نجات زندگی بشر عصر زندگی صنعتی و ماشینی، بشری که هرچه پیش می‌رود و به‌ظاهر  پیشرفت می‎کند، کابوس تنهایی و غربت، رهایش نکرده و آرامش و شیرینی زندگی را از دست داده است.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!