حجت الاسلام میرمحمدیان با اشاره به ظرفیت های عظیم اربعین گفت: اربعین ما را رشد داد و باید فناوری اربعین به فناوری های کوچک ترجمه شود تا بتواند در محله نسبت بگیرد؛ شاید اگر اربعین نبود این برنامه های بزرگ و مهمانی های چند کیلومتری درغدیر و … نیز اتفاق نمی افتاد و این درسی بود که ما از اربعین گرفتیم
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت، در آیین افتتاحیه رزمایش «محله اربعینی» که به صورت مجازی در بستر آپارات و با حضور مدیران کل، معاونین فرهنگی و کارشناسان ستاد استانی و مدیران ادارات و کارشناسان شهرستانی سازمان تبلیغات در سراسر کشور برگزار شد، به ظرفیت عظیم اربعین در شکل گیری اجتماعات بزرگ اشاره کرد و اظهار داشت: شاید اگر اربعین نبود این برنامه های بزرگ و مهمانی های چند کیلومتری در غدیر و … نیز اتفاق نمی افتاد و این درسی بود که ما از اربعین گرفتیم.
وی ادامه داد: اربعین ما را رشد داد و باید فناوری اربعین به فناوری های کوچک ترجمه شود تا بتواند درمحله نسبت بگیرد؛ محله اسلامی و محله ای که مقاوم است را در یک کلمه ترجمه کردیم به محله همدل و این محله همدل وقتی به غدیر می رسد مهمانی محله را برپا می کند و وقتی به اربعین نزدیک می شود محله اربعینی رقم می زند و تلاش می کند هر کدام از اعضای محله نسبت خود را با اربعین مشخص کنند.
مدیر عامل بنیاد هدایت، راهگشایی و تشویق را از وظایف سازمان تبلیغات بر شمرد و گفت: ما وظیفه داریم تا برنامه هایی را طراحی کنیم که این مشارکت افزایش پیدا کند و نگاه ها عمق پیدا کند و به اهداف خود بهتر و سریعتر برسیم.
وی ادامه داد: وقتی می خواهیم نگاه را رشد دهیم یکی از مواردی که خیلی می تواند به ما کمک کند، برداشتی است که مرحوم آیت الله بهجت از روایت «عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ» دارند و آن اینکه وقتی حرم شلوغ می شود، تا آخرین زائر گسترش پیدامی کند و و ما که درمسیر هستیم گویا در حرم هستیم و در این نگاه حرم امام حسین(ع) به سرتاسر عالم گسترش پیدا می کند و این نگاه جلوه دیگری از اربعین به ما می دهد.
حجت الاسلام میرمحمدیان با بیان اینکه وظیفه ما در ایام محرم این بود که عزاداری کنیم ابراز داشت: در اربعین وظیفه داریم حرکت کنیم؛ برخی تا کربلا می روند و برخی هم در شهر و محله خود به عشق کربلا قدم می زنند و ممکن است عده ای هم بیایدند و به این جاماندگان خدمت کنند؛ این گسترش مفاهیم خیلی به حرکت تمدنی اربعین کمک می کند.
وی ادامه داد: در اربعین هرکس حرکت می کند یا زائر است یا جامانده؛ کسانی که می روند در مسیر زیارت هستند و آثار و برکات خود را دارد پیوندهای اجتماعی بیشتر تقویت می شوند و هرکس به گونه ای در این مسیر خدمت می کند و حرکت می کند. کسانی که جامانده هستند یعنی افرادی که نیت داشته اند در اربعین در کنار حرم امام حسین(ع) باشند ولی به هر دلیل جامانده اند.
حجت الاسلام میرمحمدیان افزود: مردم محله باید نسبت خود را مشخص کنند؛عده ای به پیاده روی می روند وعده ای به جاماندگان خدمت می کنند؛ کسانی که امکان رفتن ندارند می توانند به کسانی که هزینه رفتن به کربلا ندارند کمک مالی می کنند و به هر راهی که شده تنور اربعین را گرم تر می کنند.
وی ادامه داد: یکی از راه ها این است که کاروان های راه بیفتد وعده ای به بدرقه زائرین و در هنگام برگشت به استقبال آن ها می روند؛ خود این کارها باعث می شود محله حال و هوای اربعینی پیدا کند.
مدیرعامل بنیاد هدایت به بیان وظایف سازمان تبلیغات پرداخت و گفت: وظیفه ما در سازمان این است که ستادی را تشکیل دهیم و شناسایی اولیه می کنیم که کدام محله ها برنامه اربعین دارند و اینها ثبت شود و ما هم وظیفه داریم این ها را روایت کنیم؛ تلاش کنیم برای کاروان هایی که روحانی ندارند؛ مبلغین را همراه کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برای اینکه هرکسی در اربعین کنشی انجام داد ثبت کند و ما بتوانیم آماری داشته باشیم ما در سامانه محله همدل، قسمت محله اربعینی را فعال کردیم، ولی این سامانه تنها پشتیبان است؛ اصل ماجرا این است که هر کس نسبت خود را با اربعین مشخص کند و اگر خواست می تواند در این سامانه نیز ثبت کند.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری حوزه