مدرسه هدایت با ارائه استاد داوودی در حال برگزاری دوره آموزشی «مخاطب شناسی» ویژه بانوان کنشگر رسانهای است.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، دوره آموزشی «مخاطب شناسی» با ارائه استاد داوودی کارشناس حوزه رسانه و فضای مجازی، ویژه شرکت کنندگان سومین مهروراه بانور، در کانال مدرسه هدایت به آدرس https://eitaa.com/madreseh_hedayat آغاز شد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
استاد داوودی در توضیح اهمیت این بحث در عرصه کنش رسانهای، اظهار داشت: در بسیاری از مواقع ما خود را جای مخاطب نمیگذاریم در صورتی که همدلی کردن با مخاطب بسیار مه است.
وی به آسیب دیگری در زمینه مخاطب شناسی اشاره کرد و گفت: پس از اینکه ما بتوانیم به صورت موفق انجام بدهیم و یک بار خود را جای مخاطب قرار دهیم، ممکن است دچار این مشکل شویم که بیش از حد خود را جای مخاطب بگذاریم.
کارشناس حوزه رسانه و فضای مجازی افزود: اینکه بتوانیم مخاطب را درک کنیم و با او همدلی کنیم خوب است و میتواند جلوی اشتباهات فاحش ما را بگیرد اما اگر بخواهیم در کار رسانهای و فرهنگی دقت بهخرج دهیم باید بدانیم که حدس زدن در این عرصه مثل راه رفتن در تاریکی است و ما را به مقصد نمیرساند.
داوودی تأکید کرد: اگر میخواهیم درباره مخاطب فکر کنیم و یک مرحله پیام خود را ارتقاء بدهیم، باید دقیقتر متوجه بشویم که مخاطب ما چه میخواهد و چه نمیخواهد و چه ویژگیهایی دارد؟ ممکن است بتوانیم از دادههای پیمایشها و تحقیقاتی که منتشر شده استفاده کنیم.
وی افزونبر مطالعه افکارسنجیها مصاحبه عمیق با مخاطب را در شناخت او بسیار مؤثر دانست و گفت: اگر به نمونهای از مخاطبانی که میخواهیم با آنها تعامل کنیم، دسترسی داریم، خوب است که با آنها گفتوگو کنیم.
کارشناس حوزه رسانه و فضای مجازی به ویژگیهای مصاحبه با مخاطبان پرداخت و اظهار داشت: این گفتوگو باید همدلانه باشد؛ ما در اینجا نمیخواهیم مخاطب را اقناع کنیم. اینجا جای کار فرهنگی نیست بلکه در این گفتوگو میخواهیم مخاطب را بشناسیم. مبتنی بر این شناخت بعدا میتوانیم روی آن مخاطب یا مخاطبان بیشتری که مانند او هستند، کار فرهنگی و رسانهای کنیم.
داوودی ویژگی و نیازهای مخاطبان را پویا خواند و گفت: ممکن است ما متوجه ویژگیهایی در مخاطبان خود بشویم امام به مرور زمان و با تغییر عوامل، تغییراتی پیدا کنند. مثلا ممکن است به طور کلی حکم کنیم که در عصر کتاب الکترونیک و گوشی، این ابزارها محبوبترند و جوانان بیشتر دوست دارند که از این طریق کتاب بخوانند، در حالی که بسیاری از میانسالها و حتی جوانان کتاب چاپی را ترجیح میدهند.
گفتنی است، همدلی با مخاطب، ویژگیهای واقعی مخاطب، بخشبندی مخاطبان هدف، احساسات مخاطب، شخصی سازی پیام برای مخاطب، شناخت کانالهای مخاطب، تنوع قالب برای مخاطب، بازخورد گیری از مخاطب، داستان سرایی برای مخاطب و توسعه مخاطبان عناوین سرفصلهای آموزشی این دوره هستند.