حجت الاسلام زنگویی از زمان حضور در شهرک چهکند با همراهی مردم و به خصوص نوجوانان و جوانان توانسته است فعالیتهای متنوعی را در زمینه ارتقاء فرهنگ و اجتماعی این محله سامان دهد؛ اغلب فعالیتها با محوریت نوجوانان صورت می گیرد و مردم نیز پای کار اصلی در زمینه فعالیتهای جهادی و محرومیت زدایی هستند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام حسین زنگویی امام پایگاه فرهنگی اجتماعی مسجد الحجه(عج) در شهرک چهکند بیرجند در استان خراسان جنوبی است. او از سال ۸۹ وارد حوزه علمیه شده و از همان سال های اول نیز با دغدغه تبلیغ دین پای در این عرصه گذاشته و تلاش کرده تا در اشاعه معارف اسلام و خدمت به مردم قدم بردارد.
حجت الاسلام زنگویی از ۲ سال پیش در این شهرک مستقر شده و حدود یکسالی نیز هست که امامت پایگاه فرهنگی و اجتماعی را به عهده دارد. این شهرک دلیل حاشیهای بودن با مشکلات زیادی از جمله بیکاری، فقر، اعتیاد و طلاق دست و پنجه نرم میکند.
او با هدف اهمیت دادن و ارزشگذاری به جایگاه جوانان و نوجوانان در مسجد، به آنها مسئولیت داده و اغلب کارهای مسجد توسط همین نوجوانان صورت می گیرد؛ نوجوان در این مسجد هر کدام وظیفه ای دارند؛ از اذان گفتن تا مکبری نماز و پذیرایی از نمازگزاران و حتی قرائت قرآن که هر شب با محوریت همین نوجوانان برقرار است.
حاج آقا زنگویی نیز هر شب در کنار قرائت قرآن به ذکر نکات تفسیری همان صفحه می پردازد و برای آشنایی هرچه بیشتر مردم با کلام خدا تلاش می کند.
در کنار تشویق و جایزه به نوجوانان برنامه های فرهنگی مختلفی نیز برای آنان تدارک دیده شده است؛ از برگزاری کلاس قرآن با حضور استاد قاری تا برنامه دعوت از اساتید مداحی و همچنین کلاس های آموزش زبان که به زودی برگزار خواهد شد.
هر چند مسجد در حال تعمیر است و در زمینه فعالیت های فرهنگی مشکلات و ناهماهنگی هایی بود ولی با تغییراتی که اتفاق افتاده هماهنگی ها بیشتر شده و با تکمیل مسجد نیز میتوان شاهد رونق هر چه بیشتر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی با همت امام محله و اهالی در این مسجد بود.
حجت الاسلام زنگویی در ایام تابستان نیز با برگزاری کلاس های آموزشی و تربیتی و قرآن و احکام تلاش کرد تا اوقات فراغت نوجوانان و کودکان را با برنامه های ارزشمند دینی پر کند؛ او همچنین برای دارالقرآن ها نیز برنامه دارد و برای پاسخ به سؤالات اعتقادی و قرآنی حضور پیدا می کند.
گروه جهادی مسجد نیز با حضور جوانان پای کار فعال است و در فراخوان ها کمک می کنند و دفتر خیریه نیز در مسجد وجود دارد که با کمک های معیشتی وظیفه یاری گری نیازمندان و خانواده های مستمند را بر عهده دارد.
به گفته این امام محله این مردم و اهالی محله هستند که در هزینه ها کمک کار مسجد و محرومین هستند و حتی مغازه دارها وقتی پای خرید بسته های معیشتی برای افراد بی بضاعت باشد در اجناس خود تخفیف بیشتری می دهند و در کنار کمک های مردمی برخی نهادها مانند بهزیستی و کمیته امداد هم کمک می کنند.
هرساله با آغاز سال تحصیلی و شروع به کار مدارس بچه مدرسه ای ها شور و حال خاصی دارند؛ اما شاید در خانواده های کم بضاعت و یا بی سرپرست به دلیل مشکلات مالی که این خانواده ها دارند کمتر شاهد این شور و حال باشیم؛ اهالی مسجد الحجه(عج) امسال با خرید لوازم تحریر برای دانش آموزان تلاش کردند تا بخشی از این بچه ها کمتر حس محرومیت را بچشند و بسان دیگر دانش آموزان سال تحصیلی خود را با کیف و کفش نو راهی مدرسه شوند.
برگزاری کلاسهای خیاطی، بافندگی، سفالگری، رزمی و کلاسهای درسی برای تقویت دانشآموزان از دیگر فعالیت های مسجد محله حجت الاسلام زنگویی است که در این مدت انجام شده است و قرار است یکی از هیئت امناء مسجد نیز با راه اندازی کارگاهی زمینه اشتغالزایی و حل مشکلات تعدادی از اهالی را فراهم کند.
عکس خبر آرشیوی است