نویسنده و پژوهشگر حوزه پیشرفت گفت: در زمان جنگ مسجد محور بود و تأثیر فراوانی در این عرصه داشت، در مسأله پیشرفت کشور نیز مسجد می تواند این جایگاه محوری را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، سید مجتبی قافله باشی نویسنده و پژوهشگر حوزه پیشرفت در ویژه برنامه تلویزیونی چشمه که به مناسبت ماه مبارک رمضان از شبکه افق پخش میشود درباره محوریت مسجد و روایت پیشرفت کشور اظهار داشت: عرصه پیشرفت جدال پیشرفت و پسرفت است و در موضوع پیشرفت افراد مختلفی پای کار هستند و برای پیشرفت این نظام و کشور تلاش می کنند؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که مسجد نقش مهم تری در جهت گیری افراد و پای کار آمدن آن ها دارد.
وی به نقش مسجد در پیشرفت کار در زمان دفاع مقدس پرداخت و گفت: در زمان جنگ مسجد محور بود و تأثیر فراوانی در این عرصه داشت، در مسأله پیشرفت نیز مسجد می تواند این جایگاه محوری را داشته باشد.
قافله باشی ادامه داد: اگر مسجد را تنها فردی و مرکزی صرفا عبادی دانستیم آن را محدود کرده ایم و نمی توان انتظاری داشت، اما در تعریفی که دین و پیامبراسلام از مسجد برای ما بیان کرده اند و امام خمینی(ره) به ما آموخت، مسجد محل انسان سازی و جامعه سازی است و در این صورت نمی تواند نسبت به مسائل اصلی کشور بی تفاوت باشد. این مسجد با این تعریف محل انسان سازی، جامعه سازی و تمدن سازی است.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در زمینه های مختلف پیشرفت داشته ایم ابراز داشت: ما در بحث های فناوری، نانو، خودکفایی در صنعت نفت و گاز و موارد بسیاری پیشرفت داریم ولی به درستی این ها را روایت نکرده ایم و خیلی از مردم از این پیشرفت ها اطلاع درستی ندارند.
قافله باشی روایت شهید آوینی از جنگ را روایتی متفاوت از اتفاقات دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: شهید آوینی به دنبال کنه حقیقت مسائل بود و فتح را فراتر از پیروزی ظاهری می دانست، در زمینه روایت پیشرفت نیز آن چه مهم است روایت حرکت در مسیر پیشرفت است. روایت افرادی که در مسیر پیشرفت کشور حرکت کردند و از موانع سر راه خسته نشدند و به مسیر خود ادامه دادند.
وی ادامه داد: امثال شهید تهرانی مقدم، شهید فخری زاده، کاظمی آشتیانی و … نمونه انسان هایی بودند که در راه پیشرفت کشور موانع را کوچک می دیدند و از شکست ها خسته نشدند و گام های بزرگی در راه پیشرفت کشور برداشتند و امروزه نیز تعداد زیادی از این افراد را داریم که در مسیر پیشرفت کشور تلاش می کنند.
پژوهشگر حوزه پیشرفت افزود: هر چند این دانشمندان دستاوردهای بزرگی و مهمی داشتند، اما آن چه مهم تر از روایت دستاوردهای آن هست ، روایت نرم افزار و فناوری نرم این افراد در مسیر پیشرفت است، روایت اینکه این افراد چگونه این مسیر را رفتند و موانع را کنار زدند.
وی با اشاره به برخی از پیشرفت های کشور در سال های پس از انقلاب اسلامی ادامه داد: مقایسه پیشرفت در حوزه برق، آب و خدمات جاده ای ۱۰ سال اول انقلاب با ۱۰ سال در دوره طاغوت آمار ها به ترتیب رشد ۸و ۵ و ۳ برابری را نشان می دهد که آن روزها جهاد سازندگی با کمک مردم توانست این پیشرفت ها را رقم بزند.
قافله باشی به تلاش دشمنان در بزک کردن دوران طاغوت اشاره و اظهار داشت: در سال های پس از انقلاب در حوزه های اقتصاد، سلامت و آموزش رشد فوق العاده ای داشتیم. هر چند مشکلاتی به خصوص در حوزه اقتصاد در این سال ها داریم ولی پیشرفت ما درون زاست و با وجود مشکلات و موانع توانسته ایم پیشرفت کنیم.
وی ادامه داد: قبلا توی سر ما می زدند که شما نمی توانید و جهان سومی هستید؛ اما ما نرم افزاری در دل انقلاب اسلامی داریم که با کشف آن می توانیم پیشرفت های بزرگتری داشته باشیم؛ سخن حضرت امام خمینی که ما آمده ایم تا پرچم لااله الاالله را بر تمام قله های جهان بزنیم، این نگاه خود باوری و توکل بر خدا را در ما ایجاد کرد تا به پیشرفت برسیم.
قافله باشی در پایان گفت: ما شبکه ای از آزمایشگاه های علمی داریم که ۱۴۰۰ آزمایشگاه از سراسر کشور به آن وصل هستند و ظرفیتی است که نوجوانان و جوانان می توانند در آن رشد کنند.
گفتنی است در بخشی از این برنامه سرکار خانم سالاریان مادر گرانقدر دانشمند هسته ای شهید احمدی روشن به بیان ویژگی های این شهید پرداخت و گفت: شخصیت مصطفی احمدی روشن از مسجد شکل گرفت و مقاومت و پای کار ماندن را در مسجد آموخت.