۱۷ ساله‌ها میدان‌دار فعالیت‌های رسانه‌ای مسجد/ «سلام فرمانده» به همت بچه‌های این مسجد رقم خورد+صوت و فیلم

۱۷ ساله‌ها میدان‌دار فعالیت‌های رسانه‌ای مسجد/ «سلام فرمانده» به همت بچه‌های این مسجد رقم خورد+صوت و فیلم
مجتبی عظیمی
0
۰۸ فروردین ۱۴۰۲

امام محله مسجد رسالت قم ضمن تشریح فعالیت‌های مسجد در شکل‌گیری گروه‌های سرود شاخص گفت: شخصیت دادن به نوجوانان و جوانان در مسجد، مسیر مهمی در انسان سازی است.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام میرقهاری امام محله مسجد رسالت قم در ویژه‌برنامه چشمه در بررسی و واکاوی علل موفقیت مساجد شاخص با محوریت مسجد کودک و خانواده محور ابتدا با اشاره به فعالیت‌های هنری مسجد اظهار داشت: در یکی از ایام با رفیقان خود تصمیم گرفتیم کاری ویژه شهدا انجام دهیم، از این رو در گروه‌های سرودهای متعدد جستجو کردیم و یکی از گروه‌های سرود موفق را مورد شناسایی قرار دادیم.

امام محله مسجد رسالت قم افزود: این گروه سرود، از جمله مواردی بود که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند؛ مدرسه قطب راوندی که ۱۳جوان در آن گروه سرودی را شکل داده بودند و این ۱۳ تن همگی در دوران دفاع مقدس در حمله هوایی رژیم بعث در سه راه بازار شهید شدند.

وی در مورد الگوگیری از این گروه سرود بیان کرد: رفقا، سرود این گروه شهید را احیا و بالای قبور این شهدا در گلزار شهدا اجرا کردند، سپس تصمیم گرفتیم سرود رفیق شهیدم را اجرایی کنیم که از آن ابوذر روحی است و در آن مقطع هنوز معروف نشده بود.

حجت الاسلام میرقهاری عنوان کرد: وقتی از ایشان اجازه گرفتیم، گفتند قصد دارند سرود سلام فرمانده را تولید و ۳۱۳ نفر را به خط کنند، از این رو ما و مجموعه دیگری در قم فعالیت را آغاز کردیم و با دشواری‌هایی روبرو شدیم، ما به یاد کلام رهبر افتادیم که هر کجا کار سخت تر شد تلاش بیشتری کنیم.

وی تصریح کرد: قالب این گروه سرود سلام فرمانده، بچه های مسجد رسالت در قم بودند و در کنار این عزیزان، نوجوانان و کودکانی از دیگر نقاط قم حضور داشتند و در نهایت با تمرین دادن، کار عظیمی شکل گرفت و کم کم در رثای اهل بیت(ع) و شهیدان کارهای دیگری تولید شد.

امام محله مسجد رسالت قم خاطرنشان کرد: ما گروه سرود ۳۱۳ نفره را در ۲۰ نقطه کشور با مدیریت مسجد رسالت بردیم و از جنوب تا شمال کشور، این کار فیلمبرداری شد، حتی بچه ها در حرم جلوی ۱۰ هزار نفر سرود را اجرا کردند.

وی با بیان اینکه شخصیت دادن به نوجوانان و جوانان در مسجد، مسیر مهمی در انسان سازی است گفت: در این سرودهایی که خوانده شد، فرزندان را به ائمه و امام زمان(عج) پیوند می‌دهیم، در تیم ما حتی تصویربرداران و تدوین گران نیز در سنین ۱۶ تا ۱۷ ساله هستند.

حجت الاسلام میرقهاری افزود: استقبال گسترده‌ای از سوی مردم از این سرودها شاهد بودیم و چه قدر اثرگذار است نه فقط روی نوجوان که روی خانواده و جامعه اثرگذار است.
وی با اشاره به اینکه سرود سربازان فرمانده با ۷ هزار نفر در حال اجراست عنوان کرد: برای پخش زنده سرود به طور گسترده و زنده نیاز به زیرساخت‌های لازم و امکانات هستیم، من به خاطر دارم در یادواره شهدا، نوجوانان روی ماشین، سرود را اجرا می کردند و این یک جریان سازی شد.

امام محله مسجد رسالت قم بیان کرد: نیمه شعبان امسال در حرم نیز این سرود اجرا شد و سرودهای امام زمانی امسال بسیار درخشید.

وی تصریح کرد: در مجموعه فرهنگی و مسجدمان به سمت تئاتر و فعالیت های رسانه ای و فیلم و کلیپ رفتیم و در تلاش بودیم جبهه فرهنگی ایجاد شود و به سمت برنامه خانواده جریانی را راه اندازی کنیم، یکی دیگر از برنامه ها نیز شناسایی دختران و پسران جوان و استفاده از ظرفیت موسسات برای مشاوره و ازدواج و رفع مشکلات اقتصادی این عزیزان در جهت پیوند بود.

حجت الاسلام میرقهاری خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای ما توجه به قرائت قرآن و تدبر و انس با آن در نسل امروز است که از ظرفیت‌های مختلف از جمله با اساتید بزرگ و تولیدات و محتواها در این زمینه گام‌هایی برداشته شد.

وی گفت: همچنین در مورد اعتکاف دهه هشتادی‌ها اتفاقات شیرینی رقم خورد و از اقصی نقاط شهر در این اعتکاف حضور یافتند، از طرفی هم توسعه روضه‌های خانگی را دنبال می‌کردیم.

امام محله مسجد رسالت قم در مورد ارتباط با نسل جوان افزود: جوان را باید در مسجد و حسینیه و مدارس یا پای تلویزیون ها و در فضای مجازی بشناسیم و یا باید به سمت بوستان ها رفت، در مجموعه مسجد رسالت وقتی فرزندی همراه با خانواده وارد مسجد می شود، وظیفه ما سنگین تر است.

وی تصریح کرد: ما در ماه مبارک رمضان، سی شب افطاری داریم هر شب نیز همه محل مشارکت دارند و هر شب ۴۰۰ افطاری ساده تقدیم می شود که کار جمعی است، اگر بتوانیم در این برنامه‌های فرهنگی نسل جوانان و نوجوان جذب مسجد شود، قطعا حفظ می شود.

حجت الاسلام میرقهاری عنوان کرد: ما در برنامه‌های خود بر محله محوری تاکید داریم و همه را دعوت می کنیم؛ پایگان امن در آخر الزمان مسجد است، اگر درب های مسجد را باز بگذاریم خودش رشد و اعتلا می یابد و جریان سازی شکل می گیرد.

وی در مورد حجاب و عفاف خاطرنشان کرد: در گذشته در مسجد، آمرین به معروف و ناهیان از منکر فعال بودند، ما نیز تصمیم گرفتیم امر به معروف و نهی از منکر را حرفه ای تر پیش ببریم و یاد بدهیم چگونه با افراد برخورد کنیم امروز باید در مورد حجاب و عفاف رویکردی جدی داشت و جامعه باید حرکت کند و این حرکت عظیم از مساجد باید شکل بگیرد وقتی چراغ خانه خدا را روشن کنیم همدلی در محله ها جان می گیرد.
امام محله مسجد رسالت قم تصریح کرد: حضور در مسجد نفس کشیدن در فضای رحمت الهی است، البته سخت ترین جایگاه برای مدیریت نیز در مسجد است و باید بتوان آن را مدیریت کرد، فراموش نکنیم مسجد پایگاه اجتماعی در رفع اختلاف ها و مشکلات مادی و معنوی و محل رشد است.

گفتنی است، مسجد رسالت قم، فعالیت‌های گسترده‌ای را دنبال می‌کند این مسجد را در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) به نام نوجوانان می شناسند و از جمله مساجدی است که در پیوند مسجد و خانواده گام های بلندی برداشته است، از جمله فعالیت های این مسجد تشکیل گروه سرود و همخوانی است و در پرورش گروه های سرود، مسیری بالنده ای پیموده و جریان ساز شده و بسیاری از نوجوانان در مناطق مختلف کشور با خو همراه کرده است.

این مسجد در برنامه های تربیتی و آموزشی و اعتکاف ویژه نوجوانان و افزایش نشاط روحی خانواده و ارتباط با اهالی گام های بزرگی برداشته است، برگزاری یادواره شهدا و حضور در منازل خانواده شهیدان و پیگیری تسهیل گیری ازدواج جوانان و ترویج روحیه جمعی و ارتباط با دیگر مساجد و پیگیری مشکلات مردم با حضور مسئولان کشوری و استانی و کاهش فاصله میان مردم و مسئولان بخشی از این برنامه‌هاست.

false حجت الاسلام میر قهاری

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!