رونق فعالیت‌های فرهنگی مسجد با ایده وقف سیب

رونق فعالیت‌های فرهنگی مسجد با ایده وقف سیب
حسین فلاح
0
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

برکت درآمد باغ‌های سیب روستای داش آتان، به آن تک درختی وقفی باغ است؛ درختی که به‌نام اهل بیت‌(ع) و برای فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی مسجد وقف شده است.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، مسجد ۳۰۰ متری روستای داش آتان شهرستان مراغه، دیگر جوابگوی فعالیت‌ها و برنامه‌های متنوع و متعددی که با محوریت حجت الاسلام اکبر برقی انجام می‌شد نبود؛ مسجدی که ۲ سال پیاپی مقام نخست را از میان مساجد کشور به خود اختصاص داده است. بالاخره به همت اهالی روستا مسجد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام با مساحت ۱۳۰۰ متر احداث شد؛ روز افتتاح بنای جدید مسجد، آن‌قدر باشکوه و زیبا بود که ناخودآگاه اشک شوق در چشمانش حلقه زد.

افزون‌بر فضای مناسب، طبیعتا فعالیت‌های گسترده و مستمر فرهنگی و مذهبی مسجد، نیاز به منبع مالی دارد؛ به‌ این منظور ایده‌ای به ذهن‌شان رسید که با استقبال اهالی روستا مواجه شد. این منطقه قطب تولید سیب در کشور است؛ قرار شد در هر باغ یک درخت سیب به نام یکی از اهل بیت علیهم السلام باشد و درآمد حاصل از آن در این عرصه استفاده می‌شود.

برای حاج آقای برقی، فقیر و غنی، باسواد و بی‌سواد فرقی ندارد؛ عشق و محبت بی‌ریای او نسبت به مردم، صبر و حوصله‌ای که به خرج می‌دهد؛ همه اینها موجب محبوبیت خاص او در بین مردم شده است تا جایی که اغلب اختلافاتی که روستا اتفاق می‌افتد با پادرمیانی او حل و فصل می‌شود.

مردم‌داری‌ و جوان گرایی او زبان‌زد خاص و عام است؛ دغدغه مشکلات و مسائل مردم روستا را دارد. یکی از اهالی روستا بیمار بود و در یکی از بیمارستان‌های تهران به دور از بستگان و آشنایان بستری شد؛ یک روز در کمال تعجب دید که حاج آقای برقی از روستا این همه راه را برای ملاقات او به تهران سفر کرده است.

از همان سال‌های ابتدایی ورود به روستا، در زمینه خیریه فعالیت خود را شروع کرد. هرگاه مشکلی برای اهالی پیش بیاد کمکش می‌کنند؛ در سال چندین جهیزیه تهیه شده و به زوج‌های جوان نیازمند هدیه می‌شود.

آوازه عشق و ارادت مردم این خطه به ابا عبدالله و حضرت ابالفضل علیهما السلام، تا کربلا و بین‌الحرمین هم رفته است؛ اهالی این روستا موکبی را در مسجد راه‌اندازی کرده‌اند که در ۵ روز نزدیک به ۱۷ تا ۱۸ هزار غذا طبخ و توزیع می‌شود.

به‌نظر می‌رسد قاعده «شرف المکان بالمکین» درباره مساجد نیز جاری است؛ هر مسجدی که کانون اجتماع قلوب مؤمنین دلسوز می‎شود و همه برای رتق و فتق امورش پای کار می‎آیند، فعالیت‌ها و آثارش برکت یافته و رشد می‌کند؛ حتی اگر مسجدی در دل یک روستا در یک گوشه کشور باشد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!