با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

نخستین مرکز داوری تخصصی خانواده در قم افتتاح شد

نخستین مرکز داوری تخصصی خانواده در قم افتتاح شد
حسین فلاح
0
۲۳ اسفند ۱۴۰۳

آیین افتتاح دفتر داوری تخصصی خانواده در سینما آوینه جنب مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام قم با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، آیین افتتاح دفتر داوری تخصصی خانواده در سینما آوینه جنب مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام قم برگزار شد. در این مراسم که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس کل، دادستان و معاونین قضایی و مرکز توسعه حل اختلاف اداره کل دادگستری، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان قم، دبیر ستاد راهبری زن و خانواده حوزه های علمیه و برخی مسئولان شهرستانی و فعالین حوزه خانواده و مردم منطقه نیز حضور داشتند، دبیرکل این سازمان پیرامون اهداف تشکیل سازمان و مزایای داوری مطالبی بیان کرد.

حجت الاسلام البرزی هادی مدیرعامل سازمان داوری هدایت با اشاره به موضوع داوری خانواده و تدابیر حکیمانه قرآن در این باره بر پررنگ شدن نقش اخلاق در حل مسائل اختلافی خانواده از طریق داوری تاکید و اظهار داشت: محور فعالیت این سازمان در داوری مسجدمحور، تلاش برای حاکمیت اخلاق و ایجاد وحدت بین زوجین است چرا که اساسا ماهیت خانواده را نباید حقوقی محض، شرکت یا مالکیت تلقی نمود همچنان که در برهه ای نظامات حقوقی غرب این مدل را تجربه کردند و منتج به شکست شد.

وی به نقش سازمان داوری در اجرایی سازی اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: هدف از نهاد سازی آن هم با بهره گیری از ظرفیت های توانمند مردمی حرکت به سمت مردمی سازی حکمرانی و اجرایی سازی سیاستهای کلان نظام ست که یکی از آنها سیاست های کلی خانواده ست که به بحث ارتقاء کارکردهای مساجد در ارتباط موثر با خانواده ها،صیانت از جایگاه آن،هویت بخشی به خانواده اسلامی و حل و فصل دعاوی از طریق حکمیت با هدف تثبیت و تحکیم خانواده اشاره دارد.

زمان پیامبر(ص) و صدراسلام بسیاری از مسائل در مسجد حل و فصل می‌شد

حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم ضمن اشاره به اهمیت داوری خانواده با رویکرد مسجد محوری بیان داشت: ما مساجد را در حد نماز جماعت می‌بینیم و مرتب مردم و نسل جوان ارتباطی با مساجد ندارند درحالی‌که از زمان پیامبر و صدر اسلام خیلی از مسائل در مسجد حل و فصل می‌شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با توجه به شکل‌گیری مرکز داوری هدایت، اذعان داشت: به لطف الهی این مجموعه شکل گرفت تا مردم برای حل اختلاف خودشان به مساجد مراجعه کنند و ارتباط‌شان با مسجد قطع نشود.

وی افزود: کارشناسی که می‌خواهد به حل و فصل اختلافات بپردازد صرفا حقوقی بودن او کافی نیست بلکه بایستی یک‌ بسته کاملی در اختیار داشته باشد تا مردم را در هر زمینه ای از اختلافات راهنمایی کند و دعاوی آنها را به صلح و سازش ختم کند.

 

داوری خانواده با رویکر مسجد محور؛ بهترین راه برای صیانت از کانون خانواده

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی رئیس کل دادگستری استان قم نیز در این مراسم طی سخنانی مزایا و برکات داوری را برشمرده و گفت: داوری وجه شرعی و قانونی دارد و از این ظرفیت در استان استفاده خواهد شد. در محاکم سیل پرونده ها وجود دارد و باید پرونده ها سمت دفاتر داوری برود تا سریع تر و کم هزینه تر به پرونده ها رسیدگی شود.

وی افزود: هدف دشمن از بین بردن کانون خانواده هاست و بهترین راه برای جلوگیری از این هدف، داوری خانواده با رویکرد مسجد محور است، بایستی زمینه داوری برای مردم فراهم شود و امیدوارم در سال آینده در تمام مساجد قم دفاتر داوری راه اندازی می‌شود.

 

باید از دفاتر دفع و رفع اختلاف خانواده‌ها حمایت کرد

در این مراسم سرکار خانم ظهیری دبیر ستاد راهبری زن و خانواده حوزه‌های علمیه نیز با اشاره به جایگاه صلح و داوری در قرآن گفت: اصل اول خلقت زوجیت است و بایستی به کیان خانواده در تشکیل و تحکیم آن و عوامل پیشگیری تزلزل زا و پیشگیری از بین رفتن بنیان خانواده اهتمام بخشید.

وی افزود: دنیای امروز با تغییر تعریف خانواده موجب از بین رفتن بنیاد و شکل و ماهیت اصلی خانواده شده و در دهه های اخیر، خانواده ها موجب اختلافات درونی و بیرونی شده و تحت شعاع فروپاشی قرار گرفتند.

ظهیری تصریح کرد: از هر سازمان و دفتری که موجب دفع و رفع اختلافات بین خانواده ها است و بنیاد خانواده را مستحکم می‌دارد باید حمایت کرد، حال چه بهتر که از دفاتر داوری با رویکرد مسجد محور حمایت شود و مشکلات خانوادگی، تجاری و از این قبیل موارد در مساجد حل و فصل، و ختم به صلح و سازش شود.

 

ضرورت بازگشت به هویت خانواده محوری

حجت‌الاسلام مرتضی شعبان زاده مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم هم در سخنانی ریشه همه آسیب ها در قم را بحران هویت دانست و اظهار داشت: این بحران دارای دو بخش است هویت شهری و هویت شهروندان که این عوامل باعث شده اختلافات بسیار در سطح قم وجود داشته باشد.

وی افزود: اگر محلات در ایران هویت پیدا کنند هویت به خانواده ها و تک تک افراد بر می‌گردد و بازگشت هویت هم با نظم عمومی و خانواده محور بودن شهر و محلات است.

در دیگر رسانه‌ها ببینید:

خبرگزاری صداوسیما
خبرگزاری ایرنا

خبرگزاری تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان 

خبرگزاری میزان

خبرگزاری ایکنا

خبرگزاری حوزه

خبرگزاری رسا

خبرگزاری شبستان

وب سایت مرکز داوری هدایت

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!