تحقق زندگی با آیه‌ها در کوی گلستان همدان؛

عملیاتی کردن آیات قرآن در بطن زندگی

عملیاتی کردن آیات قرآن در بطن زندگی
مجتبی عظیمی
0
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام وحید داوری، ۲۶ ساله ساکن استان همدان، قروه درگزین، حافظ کل قرآن و مدیر حوزه علمیه قروه درگزین است. او ۵ سال سابقه تدریس، ۴ سال تجربه امام محله و محله محوری را دارد و در کوی گلستان محله امید اکباتان، مسجد امام علی(ع) هم ۴ سال فعالیت داشته است. ۱۲ کار گروه در مسجد تشکیل شد که یکی از فعالیت ویژه آن‌ها عملیاتی کردن آیات قرآن در بطن زندگی بود.

تلاش برای ترویج ازدواج آسان در محله نیز یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در این راستا انجام شد؛ وقتی که عقد ۲ زوج زیر ۲۰ سال به سادگی در مسجد خوانده شد، بستری برای آگاه سازی بیشتر مردم در این زمینه فراهم شد و این آیه قرآن که می‌فرماید«وَأَنکِحُوا الْأَیَامَىٰ مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ ۚ إِن یَکُونُوا فُقَرَاءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ» را به صورت عملیاتی به مردم نشان داد. برخی از اهالی محله کم کم به این نکته توجه پیدا کردند که این گونه مسائل برای مسلمانان هست و پدر مادرها باید حمایت کنند، ساده بگیرند و جوان ها را سمت ازدواج آسان سوق بدهند.

همچنین زوج جوان دیگری نیز می‌خواستند زندگی خود را آغاز کنند اما با مشکلات مالی روبرو بودند؛ بخشی از جهیزیه آن‌ها از سوی مسجد تهیه شد و بعد از برگزاری مراسم، زندگی ساده و شیرین خود را آغاز کردند.

در موضوعات دیگر هم سعی شده است یک سری آیات به صورت عملیاتی بین مردم اجرایی شود؛ مثلا در بحث همسایه داری، حجت الاسلام داوری به اعضای مسجد سرکشی کرده و جویای احوال و شرایط زندگی آن‌ها شد. در محله ‌آن‌ها یک مرد کهنسالی بود که همیشه تنها به مسجد می آمد، و بعد از پیگیری ها متوجه شد که فرزندی ندارد و همسرش هم بیمار و زمین گیر است.

این دید و بازدیدها موجب نشاط، صمیمیت و همدلی بیشتر میان اهالی مسجد شد و بعد از آن هم برخی افراد حتی زودتر به مسجد می آمدند تا بیشتر با دیگران ارتباط بگیرند؛ قرآن می‌فرماید «ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودا» این محبت و مودت با همین و رفت آمد اتفاق می افتد.

فعالیت های قرآنی این مسجد در ماه مبارک به این صورت بود که یک ساعت مانده به اذان جزء خوانی قرآن را داشتند و همه را در این امر مشارکت می‌دادند و از همه برای جزء خوانی دعوت به عمل آمد؛ حتی اگر کسی مسلط نبود و اشتباه هم می‌خواند هم بر او خورده نمی‌گرفتند. حجت الاسلام داوری آیات کلیدی قرآن را نمایه کرده و درباره این آیات تفسیر و توضیحی ارائه می‌کرد.

افراد زیادی مثل قاری ها، حقوقدان ها، دانشجوها برای حضور و تلاوت آیات قرآن دعوت شدند و تجربه نشان داد که وقتی افراد برای تلاوت دعوت می‌شوند بیشتر از زمانی که به عنوان مستمع شرکت می‌کنند، برای حضور در مراسم جزء خوانی مسجد انگیزه پیدا می‌کنند. مثلا فردی بود که اصلا اهل مسجد نبود ولی چون مؤذن بودن را دوست داشت، به او پیشنهاد شد که مؤذن مسجد شود، همین باعث تشویق او به حضور بیشتر در مسجد شد.

همچنین در مسجد مراسم شبی با قرآن برگزار می‌شد و از آقای صائب که قاری برجسته‌ای است، برای تلاوت قرآن دعوت به عمل آمد؛ از طلاب حوزه علمیه نیز درخواست شد تا با حضور در این مراسم، با مردم پرسش و پاسخ داشته باشند. حسن ختام این برنامه سخنرانی آیت الله موسوی، نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان، بود.

از فعالیت های دیگر حجت الاسلام داوری در ماه رمضان، می‌شود به حمایت و سرکشی از خانواده های نیازمند و دعوت کردن از آن‌ها برای شرکت برنامه‌های در مسجد اشاره کرد. به بهانه برگزاری مسابقات قرآن بین این افراد، به برندگان اجازه می‌دادند که خودشان جایزه را انتخاب کنند؛ به عنوان مثال فرد را به مغازه لباس فروشی می‌بردند و حق انتخاب می‌دادند که هر چیزی را که می‌خواهد، به عنوان جایزه برای خود بردارد. البته تلاش می‌شد که عزت نفس افراد نیز حفظ شود؛ این فعالیت‌ها باعث قوت قلب اهالی محله می‌شود.

حجت الاسلام داوری با استفاده از بستر فضای مجازی هفته‌ای ۲ ساعت با برخی افراد که در کسوت هیئت علمی دانشگاه های مختلف هستند و دانشجوهای استان های تهران، اصفهان، چهارمحال بختیاری، جزیره کیش و… بحث حفظ و ترجمه و تفسیر را به صورت آنلاین دارد و به صورت مستمر با دانشجوها از طریق پیام‌‎رسان‌ها در ارتباط است و با همه کسانی که علاقه مند به حفظ قرآن هستند ارتباط می‌گیرد.

او حفظ قرآن را هم در این حوزه علمیه‌ای که مدیریت آن را بر عهده دارد، شروع کرد و این حوزه را به حوزه قرآنی تبدیل کرد. طلاب در کنار درس طلبگی، قرآن را هم حفظ می‌کنند.

در دیگر رسانه‌ها ببینید:

خبرگزاری حوزه

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!