مسجد جامع امام حسین(ع) در شهر خضری به همت امام محله پرتلاش خود امسال محور همافزایی و حضور هیئتهای مذهبی شده و توانسته بین مسجد و هیئت آشتی دهد؛ آیین صبح روسیاه از ابتکارات این مسجد و اهالیاش برای لبیک به ندای یاریطلبی امام حسین(ع) است.
به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام «سیدامیر موسوی تقیآبادی»، امام مسجد جامع امام حسین(ع) واقع در منطقه دشتبیاض در شهر خضری از توابع شهرستان قائنات در استان خراسان جنوبی است که توانسته با محوریت مسجد و همراهی مسجدیها منشأ اتفاقات مبارکی در عزاداری های محرم حسینی شود.
وی در این باره اظهار کرد: در گذشته برنامه هیئت های مذهبی در دهه اول محرم قدری از هم گسسته بود و مجزا فعالیت می کردند اما در جلسه ای قبل از ماه محرم امسال این هیئت ها تجمیع شدند و هم افزایی رخ داده است؛ بدین ترتیب که این هیئت ها را به مسجد امام حسین(ع) دعوت کردیم و با محرومیت شعار دهه اول محرم یعنی «زیر خیمهاش همه یک خانوادهایم» تلاش شد هیئت های همراهی و مشارکت در برگزاری پرشور و باشکوه عزاداری ها داشته باشند.
این امام محله ادامه داد: علاوه بر این برگزاری باشکوه جلسات، در پی این همافزایی در شب هفتم ماه محرم نمایش آیینی از صحنه شهادت حضرت علی اکبر(ع) همراه با خیمه آرایی و نورپردازی خاص و حضور جمعیت پنج شش هزار نفری برگزار شد؛ دستهجات عزاداری مساجد و هیئت ها نیز در این آیین حضور یافتند و اجتماعی عظیم در رثای جوان ابیعبدالله(ع) برپا شد.
بیشتر بخوانید: امام محلهای که با راه اندازی گروه جهادی رؤیاهای محرومان را به واقعیت تبدیل کرد
وی تصریح کرد: در پی تفاهم و همکاری صورت گرفته، مقرر شد هیئت های بزرگ در مسجد امام حسین(ع) حضور بیابند، کاری که پیش از این سابقه نداشت و اکنون مسجد جامع امام حسین(ع) با همکاری هیئت امناء و دیگر ارکان و همراهی هیئت ها، محور برپایی مجالس حسینی شده است.
به گفته این امام محله، مسجد امام حسین(ع) در دهه اول محرم در سه نوبت صبح، ظهر و شب جلسه عمومی عزاداری برگزار می کند؛ در نوبت صبح این مجالس کارشناس خانواده ویژه خواهران و دختران سبک زندگی حسینی را تشریح می کند. ظرفیت شناسی و موقعیت شناسی و مسائل روز در ارتباط با واقعه عاشورا هم از دیگر محورهایی است که در مجالس عزای حسینی درباره آنها سخنرانی می شود.
وی با بیان اینکه عزاداری روز تاسوعا و عاشورا نیز با آیین های خاص و مفصل در محله و منطقه برگزار می شود، ابراز کرد: در صبح روز تاسوعا هیئت های مذهبی و دستهجات عزاداری حرکت خود را آغاز می کنند و عزاداری عمومی انجام می شود. بعدازظهر تاسوعا دستهجات از مرکز شهر به سمت مسجد جامع مقدس (متعلق به دوره صفوی و از مساجد باکرامت) و مزار شهدای گمنام حرکت می کنند در این عزاداری مسیر سه چهار کیلومتری توسط جمعیت حدود پنجشش هزار نفری طی می شود.
حجت الاسلام موسوی تقیآبادی با بیان اینکه ویژهبرنامه «صبح روسیاه» در روز عاشورا با حضور چندهزار نفری مسجدی ها و هیئتی ها اجرا می شود، افزود: این برنامه اتفاقی کم نظیر است که از ۳۰ دقیقه قبل از نماز صبح مردم در مسجد جامع مقدس(قدیم) حضور می یابند نماز جماعت صبح به جماعت اقامه می شود و جمعیت بسیار به ویژه از جوانان از سه بامداد تجمع می کنند. ابتدا توسط دو پیرغلام اهل بیت(ع) چاووشیخوانی انجام شده و سپس مرثیه خوانی و نوحه خوانی انجام می شود.
به گفته وی این آیین ابراز شرمندگی و روسیاهی به امام حسین(ع) است که اگر نبودیم در عاشورای سال ۶۱ هجری شما را یاری کنیم امروز در عزای شما سوگواریم و ندای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» شما را لبیک می گوییم. از جلوه های ویژه این آیین حضور پرشور و گسترده نوجوانان و جوانان است.
وی اظهار داشت: پس از سخنرانی، مقتل خوانی انجام می شود و هنگام ظهر نیز دسته عزاداری به سمت امامزاده عبدالله کارشک حرکت می کنند. در این مراسم از روستاهای اطراف و شهر و مرکز شهر جمعیت چندهزار نفری حضور می یابند. پس از اقامه نماز ظهور عاشورا به جماعت، سخنرانی و عزاداری انجام می شود. مواکبی همچون موکب های اربعین که مجوز لازم را کسب کرده اند از خروجی شهر تا روستای کارشک به عزاداران خدمت رسانی می کنند.
این امام محله در ادامه بیان کرد: در ادامه و از ساعت ۱۶ روز عاشورا به صورت تجمیعی همه هیئت های مذهبی در مزار شهدای گمنام جمع می شوند و سپس به سمت مسجد جامع امام حسین(ع) که در نقطه مرکزی شهر واقع شده حرکت می کنند و هر هیئت که وارد مسجد می شود حدود ۱۰ دقیقه فرصت مداحی و عزاداری دارد تا نوبت به هیئت بعدی می رسد و پس از آن آیین شام غریبان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه برای عاشورای امسال و با همافزایی هیئتی ها و مسجدی ها برنامه های باشکوهی تدارک دیده شده است، گفت: امشب و همزمان با شب عاشورا آیت الله ابوالقاسم یعقوبی، نماینده سابق ولی فقیه در خراسان شمالی در مسجد جامع امام حسین(ع) سخنرانی می کند.
حجت الاسلام موسوی تقیآبادی تصریح کرد: هیئت ویژه جوانان و نوجوان به نام «احرارالحسین(ع)» از ساعت ۲۲ و ۳۰ که منبر و روضه تمام می شود با جمعیتی حدود ۳۰۰-۴۰۰ نفره نوجوان و جوان به مسجد می آیند و پنج شش تن از مداحان نوجوان و جوانی که در مسجد تربیت شده اند، مرثیه خوانی می کنند.
وی با بیان اینکه اطعام عزاداران از برنامه های مسجد در ایام عزاداری های حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است، گفت: علاوه بر اطعام عزاداران در مسجد و مجلس سوگواری، برای آنها که در مناطق فقیرنشین و حاشیه ای هستند و امکان حضور در مجالس را ندارند سه نوبت اطعام حسینی را تدارک دیده ایم. مهم آنکه در توزیع اطعام ها بین شیعه و سنی تفاوت قائل نیستیم و مناطق سنی نشین را هم پوشش می دهیم و به شیعیان ساکن در این مناطق هم رسیدگی می شود هم غدیر هم دهه کرامت و هم ولادت امام مجتبی(ع) این مناطق ویژه اطعام می شوند.
این امام محله ابراز کرد: اطعام در دو وعده برای نیازمندان حاشیه شهر یا بیماران در بستر که به مراسم عزاداری سیدالشهداء(ع) نیامده اند، انجام شده و امروز همزمان با تاسوعای حسینی و نیز شهادت امام سجاد(ع) نیز اطعام این افراد به همت جوانان مسجدی انجام می شود.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان