مسئول دفتر پژوهش و تولید دانش بنیاد هدایت ضمن تبیین موضوع « مسجد؛ نقطه اتصال ملکوت به ملک»، گفت: هر کاری خیر و ثوابی اگر در مسجد انجام شود، برکتش بیشتر است؛ بنابراین نباید محافل قرآنی، هیئت، مراسم احیاء و غیره جاهای دیگر برگزار شود و مساجد خالی بماند.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، چهارمین جلسه رویداد «مسجد جامعه پرداز» به موضوع «مسجد؛ نقطه اتصال ملکوت به ملک» اختصاص داشت که از سوی حجت الاسلام مهدی موحد مسئول دفتر پژوهش و تولید دانش بنیاد هدایت ارائه شد. حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان دبیر علمی و حجت الاسلام علی اصغر سهرابی معاون راهبردی سازمان تبلیغات اسلامی و دکتر مهدی ناظمی اردکانی دبیر کارگروه مدیرت کلان دستگاههای فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به عنوان اساتید این نشست حضور داشتند.
حجت الاسلام موحد ضمن بیان آیات قرآن که اشاره به استقرار نور الهی بر نقاطی از زمین دارند، اظهار داشت: کدام زمینها چنین لیاقتی دارند که برگزیده شوند؟ در روایت داریم که «المساجد انوار الله»؛ بنابراین مساجد نقاط خاصی هستند که نور خدا بر آنها تابیده است.
وی با اشاره به روایاتی که مسجد را به عنوان خانه خدا معرفی میکنند، گفت: اگر دنبال خانه خدا میگردید، حواستان به مسجد محله خود باشد. در دنیای مدرن امروز که سرگرمیهای مختلفی وجود دارد و تکنولوژی جذابیتهای متنوعی را ایجاد کرده است، فضای مجازی و هوش مصنوعی و غیره، هیچ کدام از این جذابیتها مانع نشده که میلیونها انسان مشتاقانه به مسجد بروند؛ چه سر و رازی در مسجد وجود دارد که انسانها نمیتوانند از آن دل بکنند؟!
مسئول دفتر پژوهش و تولید دانش بنیاد هدایت به تبیین دستهای از روایاتی که عظمت جایگاه مسجد را ترسیم کردهاند پرداخت و گفت: اهل مسجد به دلیل مسجد رفتن، هم خودش در امان است و هم اطرافیان و مردمی که با او زندگی میکنند. طبق روایت قدسی اگر استغفار اهالی مسجد از ترس خدا در سحرگان نبود، عذاب الهی بر گنهکاران نازل میشد؛ به خاطر مسجدیهاست که مردم یک محله و شهر از آسیبها در امان هستند.
حجت الاسلام موحد روایت دیگری که در مدح اهالی مسجد است را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: کسی که به مسجد رفت و آمد دارد به ۸ چیز میرسد؛ از جمله آنهارفیق الهی، علم تازه، رحمتی که خواسته او بوده و ترک گناه است. در روایتی داریم که مسجد خانه انسانهای برگزیده است؛ از هر خانواده و طایفهای در دنیا و آخرت لیاقت ریاست دارند، اینها کسانی هستند که به مسجد رفت و آمد میکنند.
وی کسانی که با مسجد مأنوس هستند را بر اساس روایات «اوتاد المساجد» نامید و گفت: اینها همنشین ملاک میشوند؛ اگر بیمار بشوند ملائکه به آنها سر میزنند و اگر در مسجد غایب باشند، ملائکه پیگیر آنها میشوند.
مسئول دفتر پژوهش و تولید دانش بنیاد هدایت با تأکید بر اینکه انجام هر کار خیر و ثوابی در مسجد برکت آن را بیشتر میکند، افزود: بهترین جا برای برگزاری محافل قرآنی و حرف زدن درباره قرآن مساجد است همانطور که فرمودند«اِنّما نُصِبَتِ المَساجِدُ لِلقُرآن»؛ پس چرا ما برای قرآن موقعیتهای دیگری را فراهم میکنیم و مساجد را خالی میگذاریم؟! همچنین در برگزاری هیئتها و محافل ذکر مثل شب احیاء، مساجد اولویت دارند.
گفتنی است، در بخش دیگر این نشست اساتید ضمن ضمن ارزبابی این ارائه، به تکمیل مباحث پرداختند و در پایان نیز حجت الاسلام میرمحمدیان دبیر علمی مجموعه مطالب مطرح شده را جمع بندی کرد.
در دیگر سانهها ببینید:
خبرگزاری شبستان