امام جمعه موقت شهر نیمبلوک با ابتکاراتی ساده اما جذاب بچهها را با فعالیتهای قرآنی ورزشی جذب مسجد کرده است، وی طی ۱۸ سال فعالیت فرهنگی توانسته ۵۰۰ حافظ قرآن را تربیت کند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجتالاسلام علی اکبر زنده دل، امام محله مسجد جامع شهر نیم بلوک خراسان جنوبی که سابقه ۱۸ سال فعالیت در سه حوزه قرآن، ورزش و تخصصی کودک و نوجوان را دارد، در گفتوگویی اظهار کرد: طبق منویات رهبر معظم انقلاب در طول فعالیت ۱۸ ساله در سه بخش قرآنی، ورزشی و مباحث کودک و نوجوان به صورت تخصصی ورود کردم.
وی با داشتن یک خانواده قرآنی موفق به کسب رتبه برتر قرآنی کشور شده و سه فرزندش نیز حافظ قرآن هستند فرزند اولش دانشآموز کلاس هفتم و حافظ نیمی از قرآن، فرزند دوم او کلاس پنجم و حافظ هشت جزء، از قرآن و فرزند سوم کلاس دوم و حافظ سه جزء هستند، مادر خانواده نیز حافظ پنج جزء قرآن کریم است.
تربیت ۵۰۰ حافظ قرآن
وی با بیان اینکه یکی از اولویتهای در دستور کار، ورود به مباحث قرآنی و تربیت حافظ قرآن است، گفت: طی ۱۸ سال فعالیت مستمر در ترویج فرهنگ اسلامی، موفق به بیش از ۵۰۰ حافظ قرآن شده ام.
وی که عمده فعالیتهایش در استانهای خراسان جنوبی و رضوی متمرکز بوده است، افزود: این سرمایهگذاری معنوی و قرآنی اکنون به ثمر نشسته و نقش مؤثری در پرورش استعدادهای قرآنی و گسترش آموزههای اسلامی دارد.
امام محله مسجد جامع شهر نیم بلوک خراسان جنوبی که حدود دو سال است در این مسجد فعالیت فرهنگی دارد، گفت: طی دو سال فعالیت در این منطقه ۱۱۵ حافظ قرآن دختر و پسر تربیت شده اند که بالاترین آنها ۱۸ جزء و کمترین آنها یک جزء از قرآن را حفظ کردهاند.
تقدیر رهبر معظم انقلاب در حوزه خانواده قرآنی
حجتالاسلام زندهدل یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ در جلسه دیدار مقام معظم رهبری با قرآنیان برتر، در حوزه «خانواده قرآنی» همراه خانواده برای اولین بار به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتیم و مورد تقدیر از سوی ایشان قرار گرفتیم.
وی با اشاره به خاطره ای از دیدار با رهبری، بیان کرد: به همراه خانواده با لباس روحانیت در جلسه مقام معظم رهبری با قرآنیان برتر حضور داشتم در این دیدار، رهبر معظم انقلاب از من پرسیدند که برای فرزندانتان به چه چیز نیاز دارید، بلافاصله پاسخ دادم، پلی استیشن، چون نتوانستم این دستگاه بازی را برای فرزندانم تهیه کنم، این پاسخ باعث خنده افراد حاضر در جلسه شد.
وی یادآور شد: گرچه امکان فراهمکردن دستگاه بازی در همان لحظه وجود نداشت اما از طریق دفتر مقام معظم رهبری مساعدت شد و توانستم دستگاه را برای بازی بچهها تهیه کنم و این ملاقات که در حسینیه امام راحل برگزار شد و لحظاتی شیرین و بهیادماندنی را برای من و خانواده رقم زد.
به گفته وی این اتفاق نشاندهنده توجه ویژه به نیازهای کودکان و نوجوانان در مسیر تربیت قرآنی و فرهنگی است و بیانگر رویکرد نوین و هوشمندانه تبلیغ دینی در همراهی با نسل جدید میباشد.

پیوند ورزش و معنویت
امام جمعه موقت شهر نیم بلوک، ورود به مباحث ورزشی برای دختران و پسران را یکی دیگر از اولویتهای کاریاش برشمرد و گفت: در مدارس، هنگام صحبت درباره مباحث ورزشی برای این اقشار برخی با تعجب میگفتند باید تمرکز سخنان روحانی بیشتر بر نماز و مباحث دینی باشد.
حجتالاسلام زندهدل افزود: یکی از چالشهای مطرحشده در میان جوانان، درک نسبت شادی و غم در دین اسلام است، وقتی از نوجوانان و جوانان به خصوص دختران میپرسم در دین ما اسلام، شادی بیشتر است یا غم، حدود ۹۹ درصد بر این باورند که غم بیشتر است اما پس از مدتی گفتگو، فعالیتهای دینی و ورزشی نگرش آنها تغییر کرده و میگویند شادی در اسلام پررنگتر است.
وی تأکید کرد: علت این تغییر نگرش، پرداختن به ابعاد شادیآفرین دین در کنار مباحث عبادی و اجتماعی است و برای ایجاد این نگاه مثبت، علاوه بر فعالیت در مباحث ورزشی، دینی برای دانشآموزان به جنبه های شادی دین نیز پرداخته میشود.

وی از دیگر اقدامات فرهنگی به برگزاری اردوهای ورزشی، فوتبالی و… اشاره کرد و با بیان اینکه جوانان و نوجوانان یک هفته به نماز جمعه و هفته بعد به اردوهای فوتبالی داخل سالن ورزشی برده میشوند، گفت: در همین اردوها، بدون جدا کردن فعالیتهای مذهبی از برنامههای ورزشی، نماز نیز در سالن ورزشی با وجود کمترین امکانات بر روی زمین بدون فرش برای حدود ۵۰ نفر از بچهها اقامه میشود.
حجتالاسلام زندهدل تأکید کرد: این روش باعث شده جوانان دین را نهتنها از زاویه عبادت، بلکه از زاویه نشاط و پویایی ببینند و با علاقه بیشتری به آن نزدیک شده و ارتباط برقرار کنند.
به گفته وی ترکیب ورزش، دین و نشاط، زمینهساز تربیت نسلی سالم و بانشاط شده است و بچهها بدون استفاده از فرش یا مهر، نماز را بر روی زمین و سنگ اقامه میکنند و این شیوه، علاوه بر تقویت روحیه ورزشی در نوجوانان، زمینهای برای تعمیق باورهای دینی و ایجاد پیوند میان معنویت و سلامت جسمانی است. با این اقدام، مسیر تربیت نسل سالم را هموار کرده و دانشآموزان را به حفظ ارزشهای معنوی در کنار فعالیتهای ورزشی ترغیب میکند.
به گفته امام محله مسجد جامع شهر نیم بلوک این رویکرد نوین تبلیغ دینی، نمونهای موفق از تلفیق ورزش، ایمان و تربیت اخلاقی در میان نوجوانان است که باعث تقویت ارزشهای دینی در کنار فعالیتهای اجتماعی و جسمانی میشود.
ورزشکاران حافظ قرآن
حجتالاسلام زندهدل با اشاره به راهاندازی لیگ فوتبال بچههای مسجد، برگزاری مسابقات پدر پسری برای حافظان قرآن، برگزاری دعای ندبه و… در ورزشگاه، برگزاری اردوی کوهنوردی ماهی یک نوبت، برگزاری مسابقات فوتبال، کلاس احکام، دوره حلقه صالحین، بازگویی خاطرات شهدا، طرح تلاوت نور و… را از برنامهها و فعالیتهای صورت گرفته و در دستور کار عنوان کرد.
وی با اشاره به تشکیل گروه ورزشکاران حافظ قرآن با ۲۰۰ نفر عضو، گفت: برای بچههای مسجد و حافظان قرآن گیمنت راه اندازی شده است و در روزهای سهشنبه بچهها دور هم جمع و در زمینه برنامههای پنجشنبه و جمعه از آنها نظرسنجی میشود.
وی با بیان اینکه هر روزه ساعت سه و نیم تا هفت و نیم بچهها داخل مسجد برنامه دارند، تأکید کرد: برای اجرای برنامههای قرآنی مانند حفظ قرآن و… قبل از شروع کلاس با بچهها بازیهای فکری، پانتومیم، والیبال بادکنکی و دیگر بازیهای ابتکاری انجام و پس از ایجاد شور و نشاط بین بچهها، کلاسهای قرآن برگزار میشود.

امام جمعه موقت شهر نیم بلوک خراسان جنوبی گریزی به فعالیتهای انجام شده در زمینه جلب خیرین در این منطقه زد و گفت: با توجه به اینکه حدود ۵۰۰ کامیوندار و تریلی دار در این منطقه فعالیت دارند و در مناسبتهای مختلف عید قربان، دهه کرامت و … بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان برای انجام مباحث فرهنگی جمع آوری میشود، ۳۸ خیر نیز با عنوان مجمع خیرین نوجوانان مسجد جامع شهر نیمبلوک شناسایی شده و ماهانه ۱۵ تا ۱۸ میلیون تومان توسط این خیرین برای اقدامات فرهنگی شامل مباحث قرآنی، برگزاری مسابقات، تأمین هدایا و…کمک و جمع آوری میشود.
حجتالاسلام زندهدل از راهاندازی زورخانه برای جوانان با پیگیری های صورت گرفته خبر داد و گفت: در زمینه بدنسازی نیز با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان با کمک پنج خیر شهرستان، دستگاههای مورد نیاز خریداری و مکان آماده شده است.
وی با بیان اینکه برای تابستان در زمینه فوتبال، بدنسازی، آمادگی جسمانی و… برنامهریزی صورت گرفته است، گفت: با اعتباری بالغ بر ۵۵۰ میلیون تومان نیز با کمک یکی از خیران دستگاه بازی یخی خریداری شده است.

وی تأکید کرد: با توجه به استقبال جوانان و نوجوانان دختر و پسر از برنامههای ورزشی مطرح شده ورزش های مختلف بدنسازی، شطرنج و… برای دختران و پسران برگزار میشود.
وی یادآور شد: علاوه بر پنج محیط ورزشی، سه مکان مذهبی شامل حسینیه، زینبیه و خانه امام زمان عجلاللهتعالیفرجه و مسجد جامع نیم بلوک، برای اقدامات ورزشی و فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرد و دو فضا و مدارس قدیمی بلااستفاده نیز در نزدیکی مسجد جامع نیم بلوک با همکاری شورا در اختیار ما قرار گرفته و آماده استفاده شده است.
وی از دیگر اقدامات به برگزاری کلاسهای درسی و جبرانی برای بچههای مسجد اشاره کرد و گفت: این کلاسها به صورت رایگان با کمک بچههای بااستعداد و معلمان بازنشسته به صورت تبرعی برگزار میشود و در حال حاضر در کلاسهای جبرانی امتحانی ۹۳۵ دانش آموز شرکت دارند.
آسیبهای فرهنگی
وی در زمینه برگزاری کلاس کنکور افزود: برگزاری کلاسهای کنکور نیازمند لوازم و هزینههایی است و برای اجرای این مهم در حال پیگیری و رایزنی هستیم و امید است در سال آینده کلاس کنکور برای دانش آموزان برگزار شود.
امام جمعه موقت شهر نیمبلوک با اشاره به این مهم که این شهر بالغ بر هشت هزار نفر جمعیت دارد به دغدغههای فرهنگی پیش رو اشاره کرد و یادآور شد: پس از فراخوان آموزش و پرورش در کل کشور بالغ بر ۵۰ درصد از روحانیون وارد آموزش و پرورش شدند. مباحث فرهنگی از دغدغههای مقام معظم رهبری است و به تنهایی نمیتوان کار فرهنگی انجام داد و این از آسیبهای جدی است.
در دیگر رسانهها ببینید:
خبرگزاری شبستان
خبرگزاری شبستان