مسجدی که پس از ایام کرونا دوباره رونق گرفت/ تجربه‌ای موفق در بسیج همه ظرفیت‌های مسجدی

مسجدی که پس از ایام کرونا دوباره رونق گرفت/ تجربه‌ای موفق در بسیج همه ظرفیت‌های مسجدی
مجتبی عظیمی
0
۲۰ فروردین ۱۴۰۲

مسجد امام رضا(ع) در محله شیخ آباد قم، یکی از مساجد موفقی است که با همراهی و مشارکت مردم، بسیج و متولیان فعال به خصوص حجت الاسلام محمد شیدایی امام محله مسجد توانسته به خانه‌ای امن برای مراجعات اهالی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام محمد شیدایی که چند ماه قبل از شیوه کرونا، به عنوان امام محله مسجد امام رضا(ع) وارد فعالیت‌های مسجد محور شد، فعالیت‌های مختلفی را در رفع مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پیش گرفت، وی پس از اینکه موضوع شیوع کرونا به مسئله ای بحرانی تبدیل و بسیاری از مراکز و مساجد دیگر فعالیتی نداشتند توانست با جلب مشارکت های مردمی و همراهی بسیج، کانون مساجد و مؤسسه فدک، باعث رونق مسجد شود.

این امام محله، ظرفیت های خوبی را در حمایت از نیازمندان و رفع آسیب های اجتماعی فراهم کرد، در حال حاضر نیز در این مسجد با جمع آوری فهرست افراد نیازمند طرح های خوبی در زمینه اشتغال و حمایت از اقشار ضعیف شکل می گیرد که می تواند با محوریت محله، امیدآفرین باشد.

در این ۴ سال که از حضور امام محله در مسجد امام رضا(ع) می گذرد رونق مسجد و مراجعات متعدد مردم شاید از جمله سرمایه های اجتماعی مهمی باشد.

در این مسجد، مؤسسه فدک نیز عهده دار فعالیت های مختلفی است ضمن اینکه از ظرفیت خیرین و جذب افراد خیر و توانمند در تحقق برنامه های مسجد نیز استفاده می شود. اعطای وام به نیازمندان از طریق معرفی به بانک امداد ولایت زیر مجموعه کمیته امداد و تلاش برای تأمین جهیزیه نیز بخش دیگری از خدمات این مسجد با محوریت امام محله است.

بنا به گفته حجت الاسلام محمد شیدایی، در ایام کرونا همدلی بیشتری در میان مردم و مساجد شکل گرفت که می تواند این همدلی ها توسعه یابد، مسجد امام رضا(ع)در برخی از ایام ۲۴ ساعته باز بود و فعالیت‌های گسترده ای شکل گرفت و امروز نیز می تواند رونق دوباره ای یابد.

با توجه به اینکه محله در منطقه ای حاشیه ای است، آسیب های اجتماعی یکی از مسائل مهم است که در این مسجد با برگزاری کلاس های آموزشی و حمایت از خانواده ها در مقابله با آسیب هایی چون اعتیاد از جمله برنامه های راهبردی مسجد است که بسیاری از اهالی را پای کار آورده است.

تعامل با مراکز درمان اعتیاد و معرفی افراد معتاد به مسجد از طریق خانواده ها و حمایت از افراد بهبود یافته بخشی از فعالیت ها در ارتباط با مقابله با آسیب های اجتماعی است.

وی بر این باور است که امامت محله در ظاهر کاری آسان و باطن سخت و بسیار مهم است و اگر طلاب در مساجد پای کار بیایند بخش زیادی از مشکلات رفع خواهد شد و می توان مساجد را به پایگاهی مهم در رفع مشکلات مردم تبدیل کرد.

همچنین این امام محله حضور افراد و متخصص در مساجد را یکی از ظرفیت های مهم می داند که می‌توان به صورت برنامه ریزی شده مسجد را فعال کرد و آن را توسعه داد.

وی توسعه این مسجد به خصوص بخش بانوان را یکی از امور ضروری می داند؛ به دلیل حضور مردم و افزایش مراجعات، کارکردهای اجتماعی مسجد رونقی پیدا کرده و بنابراین نیاز به فضای بیشتر است.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!