در اختتامیه نشست امامان شهید حرم رضوی مطرح شد؛

نقش امامان محله در نظام ولایی/ ابزارهای تعالی شبکه امامت کدام است؟

نقش امامان محله در نظام ولایی/ ابزارهای تعالی شبکه امامت کدام است؟
مجتبی عظیمی
0
۳۰ بهمن ۱۴۰۱

اختتامیه نخستین نشست امامان شهید حرم رضوی با هدف تکریم امامان محله شاخص کشور و هم‌آهنگی شبکه امامان محله با سخنرانی معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی و مدیرعامل بنیاد هدایت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، اختتامیه نشست «امامان شهید حرم رضوی» با حضور بیش از ۵۰ نفر از امامان شاخص کشور در سالن آمفی تئاتر مجتمع ولایت مشهد برگزار شد.

حجت الاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی اولین سخنران مراسم اختتامیه این نشست بود که با اشاره به اهمیت مسئله امامت و رهبری، گفت: بر اساس روایات، حضرات معصومین علیهم السلام به صورت متعدد ما را به ارتباط و ایجاد نظام اتصال بین مؤمنین دعوت کرده اند. این ارتباط اصیل ترین و عمیق ترین توجه و باب ارتباطی با مردم است که این نوع از ارتباطات اجتماعی و ارتباطات مؤمنین در سطوح مختلف احکام تغییر ایجاد می‌کند.

وی ادامه‌ داد: توجه دادن به این پیوند و ارتباط اثر خوبی می‌تواند داشته باشد که از نماز جماعت و وجوهات شرعیه و احکام اسلام جاری است، به هر اندازه که ارتباطات بین مؤمنین مستحکم تر باشد، ارتباط ما با اهل بیت علیهم السلام نیز تقویت خواهد شد.

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: در نظام ولایی که از ولایت الله تا ولایت روی زمین قرار است محقق شود حقیقتی به نام امامت، رهبری می‌کند و مثل این جمع نقش امامت میانی را در عرصه ایفا می‌کند. امامت میانی یعنی شبکه ای که هم آن حقیقت عظیم را می‌فهمد و مبتنی بر آن و اهدافش حرکت می‌کند و هم با ایجاد ولایت بین مؤمنین و تحکیم پیوندهای اجتماعی تحقق توحید را در عالم پایه گذاری می‌کند.

وی یادآور شد: مسجد به عنوان تنها ساختار خدا ساز، پایگاه این امامت میانی است و بر اساس یافته ها و چارچوب‌هایی که در طراحی ها شکل گرفته در حرکت است.

حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیر عامل بنیاد هدایت با اشاره به شعار بنیاد هدایت مبنی بر تعالی شبکه امامت اظهار داشت: برای تعالی شبکه امامت ملزوماتی وجود دارد که باید محقق شود.

وی تولید دانش را اولین قدم در تعالی شبکه امامت دانست و ادامه داد: هر چند در مباحث کلان امامت کارهای زیادی شده ولی برای امامت عام در مقیاس میانی دانش مورد نیاز تولید نشده است. این دانش هم در کتابخانه ها تولید نمی شود، بلکه از میدان باید به دست آورد؛ مباحث جزئی و به صورت میدانی باید تولید شود. در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز نیز در این زمینه خیلی کار شده ولی برای هر بخش آن صدها سؤال وجود دارد که باید به آن ها پاسخ گفته شود.

مدیرعامل بنیاد هدایت، گفتمان سازی را دومین و مهم ترین کار در تعالی شبکه امامت برشمرد و گفت: گفتمان سازی در بحث امامت محله، یعنی اینکه همه طلبه ها دوست داشته باشند، امام محله شوند و مردم نیز دوست داشته باشند امام محله داشته باشند.

وی ادامه داد: در گفتمان سازی همه بار بر دوش هنر و رسانه است و یکی از اجزاء  مهم در هنر و رسانه، تولید است و شما امامان همه ظرفیت تولید را دارید؛ اما مهم تر از تولید توزیع است که در گفتمان سازی بسیار مورد تأکید است.

حجت الاسلام میرمحمدیان با ابراز تأسف از اینکه تولیداتی که در رادیو بانور و یا الگوی سوم صورت گرفته نیز به درستی توزیع نمی‌شود، افزود: در گام دوم که گفتمان سازی است باید کمک کنید تولیدات رسانه ای با هدف گفتمان سازی تهیه و توزیع شود و کار مهم شما به عنوان شبکه امامت تولید و توزیع است؛ شما بزرگترین ظرفیت توزیع رسانه ای را در اختیار دارید. در مهرواره محله همدل نیز این روایت، با فعالیت های امامان محله ادامه پیدا خواهد کرد.

وی توانمندسازی را لازمه تحقق شعار تعالی شبکه امامت عنوان کرد و گفت: برای توانمندسازی مکتب های متعددی وجود دارد مانند استاد محوری که امروزه در نظام آموزشی ما برقرار است و یا مکتب مربی محوری که سال ها در حوزه با موفقیت جریان داشت، با این تفاوت که مربی ایصال الی المطلوب می کند ولی استاد فقط ارائه طریق می کند.

حجت الاسلام میرمحمدیان مکتب های گروه محور را نیز از دیگر راهکارهای توانمندسازی دانست و گفت: گروه محوری یعنی افراد را در قالب جمع‌ها رشد بدهیم. مکتب دیگر عملیات محوری است؛ بهتر از همه این روش‌ها مربی محوری است ولی از آن جا که ما در این زمینه مربی به اندازه کافی نداریم، یک مدل میانه به عنوان مدل راهیاری را در بنیاد هدایت قرار دادیم هر چند مانند مربی نیست ولی با جعبه ابزار گعده و تجربه نگاری می تواند در رشد دیگران تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: برای رشد افراد باید دانش او بالا برود و به مهارت ها دست پیدا کند و علاوه بر اینها انگیزه او را رشد دهیم و موانع پیش روی او را برطرف کنیم.

حجت الاسلام میرمحمدیان خطاب به امامان شاخص در این نشست گفت: شما نقش هادی را در این مسیر دارید و هادی از راهیاران به مربی نزدیک‌تر است؛ برای موفقیت ابزارهایی می خواهید که آموزش، گعده داری و استفاده از تجربیات دیگر امامان از این ابزارهای توانمندسازی هستند.

وی عملیات را یکی از موفق ترین ابزارها در توانمندسازی مطرح کرد و گفت: در کنار آموزش، گعده و تجربه که در سامانه تجربه نگار تعداد زیادی از این تجربیات آماده شده است عملیات ها در توانمندسازی بسیار مؤثر هستند و تجربه مهرواره محله همدل، مهرواره اوج و مهرواره بانور نمونه های موفقی هستند که در این مسیر از آن ها بهره برده ایم.

مدیرعامل بنیاد هدایت در پایان افزود: چهارمین کار در مسیر تعالی شبکه امامت، استفاده از ظرفیت های حاکمیتی و پای کار آوردن سایر ظرفیت هایی است که می تواند در این زمینه به ما کمک کند.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!