نخستین روز از نشست هم اندیشی شبکه راهیاری بنیاد هدایت مزین به نام شهید آیت الله سلیمانی با حضور راهیاران استانی و منطقه ای بنیاد هدایت در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، نخستین روز برنامه های نشست با سخنرانی حجت الاسلام شعبان زاده مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم شروع شد که ضمن اشاره به عملیات های سازمان تبلیغات اسلامی و مهرواره محله همدل، ابراز داشت: یکی از مشکلات ما در سازمان تعدد عملیات هاست و ما به یک الگوی مفهومی رسیدیم که جهت حرکت ما و فعالیت های ما در یک راستا باشد تا در برابر فعالیت های دشمن به نتیجه مطلوبتری برسیم.
وی ادامه داد: ما یک جنگ روایت ها داریم که برای برون رفت از این جنگ باید به سراغ نهضت فراگیر مردمی جهاد تبیین برویم؛ یک جنگ، جنگ ارادههاست باید با اصلاح سبک زندگی جهادی فراگیر در برابر آن بایستیم و یک جنگ هم جنگ ناامید ساختن مردم و جریان انقلابی است که در این نبرد نیز باید به سمت بسیج اراده ها برویم که از طریق احیای مسجد جامعه پرداز محقق می شود.
حجت الاسلام شعبان زاده در ادامه به دسته بندی شناسایی وضعیت مساجد قم پرداخت و گفت: در قم ۷۰۰ مسجد داریم که در یک تقسیم بندی این مساجد را به چهار گروه تقسیم کردیم و برای حل مشکلات و بهبود وضعیت این مساجد برنامه های مختلف در نظر گرفته شده است.
وی به تشریح بخشی از فعالیت های صورت گرفته توسط اداره کل تبلیغات قم در زمینه احیاء و فعال سازی مساجد پرداخت و گفت: ما باید ذائقه مردم را تغییر دهیم و از نگرش اینکه مسجد تنها محل اقامه نماز است، فاصله بگیریم.
در ادامه جلسات نخستین روز نشست حجت الاسلام پشم فروش مسئول عملیات های بنیاد هدایت به تبیین گفتمان بنیاد تا چرایی مهرواره محله همدل پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب قبل از بیانیه گام دوم و در سال ۹۷ از واژه ای به نام حلقه های میانی نام بردند؛ حلقه میانی افرادی هستند که به صورت مجموعه ای و نقاط امید بخش را نشان می دهند و به دنبال حل مسأله اند.
وی ادامه داد: ما دو مأموریت داریم؛ یکی اینکه پیوندهای اجتماعی را تقویت کنیم که جان مایه اصلی حکمرانی الهی است و دوم اینکه مردم را به قیام برسانیم تا خود پای حل مشکلات بیایند . در فرآیند حل مساله و گره گشایی قرار نیست همه کار را امام انجام بدهد بلکه باید محور و جهت دهنده به حلقه های میانی باشد.
حجت الاسلام پشم فروش روایت حل مسئله را حائز اهمیت فروان عنوان کرد و گفت: در مهرواره محله همدل در کنار حل مسأله و گره گشایی بر روایت حل مسأله تاکید داریم. اتفاقات بسیار خوبی رخ داده ولی چون به درستی روایت نشده دیده نمی شود، پیوست روایی باعث می شود کارهای خوب دیده شود و ترویج شود.
میخواهیم در ۲ هزار ۹۵۰ مسجد، طرح «مسجد به مسجد» را اجرا کنیم
آقای معین محمدی مسئول جریان سازی دبیرخانه مهرواره محله همدل به تبیین برنامه های بنیاد هدایت در سال ۱۴۰۲ و مهرواره محله همدل به عنوان عملیات محوری این مجموعه در سال جاری پرداخت و گفت: اولین کاری که میخواهیم صورت بگیرد، اعزام است؛ یعنی مساجد و اهالی محله عزم پیدا کنند و نقش خود را در این مهرواره بشناسند و به درستی ایفا کنند.
وی ادامه داد: مسئول اعزام مساجد، مرکز جریان سازی است و کارش این است که مساجد عزم تحولی پیدا کنند و برای این هدف از ابزارهای مختلفی بهره خواهند گرفت و یکی از ابزارها، نمایشگاه مسجد جامعه پرداز است. مسجدی ها می آیند و می بینند و این انگیزش اتفاق می افتد.
محمدی با بیان اینکه دومین فناوری که اعزام را رقم می زند سفر است افزود: مسئولان بنیاد هدایت و راهیاران در سال بیش از هزار سفر دارند که با همراهی امامان با تجربه در این سفرها، می توانیم از تجربیات مساجد موفق بهره ببریم و این انتقال تجارب صورت بگیرد.
وی تولیدات رسانه ای را سومین ابزار در ایجاد عزم دانست و گفت: هر چند فراوانی این ابزار بیشتر است ولی کیفیت کمتری نسبت به سفر دارد؛ بنابراین میخواهیم در ۲ هزار ۹۵۰ مسجد، طرح «مسجد به مسجد» را اجرا کنیم و از نزدیک و به صورت چهره به چهره با کنشگران مسجدی ارتباط برقرار کنیم.
محمدی توانمندسازی را دومین عرصه کاری برنامه بنیاد هدایت در سال جاری برشمرد و گفت: مرکز توانمندسازی با برگزاری دوره های حضوری و مجازی و قرار است امامان محله را در عرصههای مختلف توانمند کنند؛ استراتژی ما در توانمندسازی این است که ابزارهایی مثل مشاوره، حل اختلاف و … را در اختیار کنشگران قرار می دهیم؛ درس نامههایی نیز به این منظور به همت اعضای هیئت امنای بنیاد هدایت تدوین شده است.
وی در توضیح سومین عرصه فعالیت بنیاد هدایت، اظهار داشت: شبکه سازی امامان محله و مساجد وظیفه معاونت راهبری بنیاد هدایت است؛ شبکه راهیاری و جامعه هدایت در این مسیر قدم خواهند برداشت.
محمدی در ادامه اظهار داشت: ۷۰ درصد ظرفیت های بنیاد هدایت را برای تبدیل مساجد به عنوان مرکز جهاد تببین در محله قرار داده ایم و بنا داریم مساجد محل جهاد تبیین در محلات شوند. ۱۸ اولویت کاری داریم که بر اساس رهنمودهای رهبر انقلاب آماده شده و باید نتیجه را در میدان ببینیم؛ بخش دوم از برنامه ها نیز راه اندازی قرار گاه ملی مسجد جامعه پرداز است.
برنامه های نوبت عصر راهیاران با ارائه حجت الاسلام جعفری مسئول شبکه راهیاری بنیاد هدایت با موضوع تبیین طرح «مسجد به مسجد» ادامه پیدا کرد.
حجت الاسلام جعفری با اشاره به برخی از فعالیت های بنیاد هدایت از ابتدا تاکنون گفت: هدف کلان بنیاد هدایت تعالی شبکه امامت بود و فعالیت هایی زیادی در این زمینه اتفاق افتاده که یکی آن ها راه اندازی شبکه راهیاری بود. شبکه راهیاری بنیاد هدایت در این مدت بیش از ۱۵ هزار امام محله را دیده و سرکشی کرده است؛ فقط در عملیات شهدای حرم با بیش از ۱۲ هزار امام ارتباط داشتیم.
وی ادامه داد: یکی از فعالیت های بنیاد هدایت راه اندازی نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در مشهد، تهران و اکنون در مسجد جمکران است و تعداد زیادی از امامان از استان های مختلف و افراد مختلف از این نمایشگاه بازدید کرده اند و این ظرفیت فوق العاده ای است که نباید از آن غفلت کرد.
حجت الاسلام جعفری همچنین به تولیدات رسانه ای بنیاد هدایت مانند رادیو بانور اشاره داشت و افزود: نشریه الگوی سوم، تولید کلیپ امام محله من، مردم محله من وتهیه و تولید چندین کتاب توسط واحد پژوهش و راه اندازی سامانه تجربه نگار از جمله اقداماتی است که در این سال ها رقم خورده است.
وی آموزش مدیران شهرستانی سازمان تبلیغات را از دیگر خدمات بنیاد هدایت معرفی کرد و گفت: برگزاری دوره های متنوع و آموزشی ویژه مدیران شهرستان ها، مانند نشست های شهید بیاضی زاده و نشست کوثر هدایت نیز بخش دیگری از این فعالیت هاست که به ارتقای شبکه راهیاری در شهرستان ها کمک می کند.
مسئول شبکه راهیاری بنیاد هدایت در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین عملیات مسجد به مسجد پرداخت و ابراز داشت: تا الان مهم ترین ما در شبکه راهیاری دیدن امام بود و برای این منظور راهیار بیشترین وقت خود را در سفر بود؛ در این عملیات نیز ما می خواهیم مسجد به مسجد را ببینیم و صد روز فرصت داریم، باید در این مسیر از ظرفیت راهیاران استانی و شهرستانی و شبکه هدایت بهره ببریم و اولویت ما مساجدی است که امام دارد و فعال است.
وی توسعه، تثبیت و توانمند کردن شبکه امامت را از اهداف عملیات برشمرد و گفت: یکی از کارها که به دنبال آن هستیم، شناسایی افرادی است که توانایی اضافه شدن به شبکه و سر شبکه شدن دارند.
راهیاران بنیاد هدایت پس از آن در کارگاه های هم اندیشی و برنامه ریزی استان ها در ارتقای مهرواره محله شرکت کردند و پایان بخش برنامه ها ارائه برنامه های استان ها بر اساس نکات حاج آقا میرمحمدیان بود و راهیاران پس از نماز مغرب و عشا در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه و زیارت در مراسم گرامی داشت آیت الله سلیمانی در کنار مزارش شرکت خواهند کرد و در پایان سر سفره با برکت حضرت فاطمه معصومه خواهند نشست.
گفتنی است این نشست در روزهای پنج شنبه و جمعه نیز با برنامه های سخنرانی و گعده های تخصصی ادامه پیدا خواهد کرد.
در دیگر رسانهها ببینید: