تبیین مدل شش‌گانه تعالی مسجد/ لزوم احیای کارکرد اجتماعی مسجد بر اساس مدل صدر اسلام

تبیین مدل شش‌گانه تعالی مسجد/ لزوم احیای کارکرد اجتماعی مسجد بر اساس مدل صدر اسلام
حسین فلاح
0
۲۶ آبان ۱۴۰۴

راهیار استانی بنیاد هدایت در استان اصفهان بر ضرورت خروج مساجد از حالت منفعل و تبدیل آن‌ها به پایگاه‌های فعال مقابله با جنگ نرم تأکید کرد.

به‌گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، راهیار بنیاد هدایت در استان اسصفهان، در حاشیه بازدید از مساجد شاخص شهرستان آران و بیدگل، با تشریح مدل طبقه‌بندی مساجد بر اساس میزان اثرگذاری، بر لزوم حرکت همه‌جانبه مساجد به سمت قله یعنی «مسجد الگو» تأکید کرد و نقش محوری امام محله را در تحقق این هدف کلیدی دانست.

حجت‌الاسلام محسن قربانیان در گفت‌وگویی اظهار داشت: مساجد کشور بر اساس شاخص‌های عملیاتی به ۶ سطح الگو، شاخص، پویا، فعال، دایر و تعطیل طبقه‌بندی می‌شوند.

تعریف قله: مسجد الگو و مدل امامت

راهیار استانی بنیاد هدایت در تعریف بالاترین سطح، خاطرنشان ساخت: مسجد الگو، مسجدی است که امام آن درک صحیحی از مدل امامت دارد، توانسته تیم و تشکیلات منسجمی را فراهم کند و در حال پیاده‌سازی الگوی امامت در کل محله است. این مساجد، الگوی تحقق کامل امامت در ساختار شهری هستند.

وی در ادامه، مساجد شاخص را دارای ظرفیت‌های فیزیکی بالا دانست که امامِ فعال آن‌ها، محدوده عملیاتی‌اش را فراتر از چارچوب فیزیکی مسجد تعریف می‌کند و می‌تواند جریان‌های مختلف اجتماعی را در شهرستان هدایت کند.

ارتقا؛ نه قناعت به سطح موجود

حجت الاسلام قربانیان مراتب پایین‌تر را نیز تشریح کرد: مساجد پویا، آن‌هایی هستند که سه عنصر (امام، تیم و ظرفیت مسجد) به صورت کامل جمع نیست اما فعالیت‌های اثرگذار منطقه‌ای دارند. پایین‌تر از آن، مسجد فعال قرار دارد که حداقل دو نوبت نماز پرجمعیت اقامه کرده و در غیر شئون عبادی، برنامه شاخصی ندارد. پایین‌ترین سطح، مساجد دایر با نمازگزاران حداقلی و متأسفانه برخی مساجد تعطیل هستند.

وی با تأکید بر اصل حرکت تصریح کرد: محور مساجد، امام مسجد است؛ هر مسجدی در هر رده‌ای که هست، نباید به آن قانع شود و باید برای تعالی آن اقدام کرد؛ توانمندسازی امام جماعت در این راستا، بسیار مؤثر است.

حجت الاسلام قربانیان افزود: هدف اصلی بنیاد هدایت، الگوسازی مساجد است؛ چرا که کارایی مسجد فراتر از عبادت صرف است، همان‌گونه که مسجدی که پیامبر (ص) تأسیس کردند، تمام کارهای مردم در آن انجام می‌شد.

مسجد، مرکز جهاد تبیین در نبرد روایت‌ها

راهیار استانی بنیاد هدایت در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به ضرورت شناخت شرایط کنونی منطقه، وضعیت کنونی را «نبردی تمام عیار» خواند و اظهار داشت: «جنگ واقعی، جنگ رسانه و روایت‌هاست؛ ما در این نبرد روزانه شهید می‌دهیم و دشمن می‌کوشد با ایجاد ترس و یاس، اراده ما را بشکند.»

حجت‌الاسلام قربانیان ادامه داد: «انقلاب و جنگ از مساجد آغاز شد و ما باید مسجد را به جایگاه اصلی‌اش برسانیم. لازم است از حالت منفعل خارج شده و فعال شویم، از جمله در شبکه‌های مجازی خارجی؛ این‌ها مصادیق جهاد تبیین و جهاد همگانی هستند.»

 وی بر نقش محوری ائمه جماعت تأکید کرد و گفت: «رسالت اصلی بنیاد هدایت، تعالی شبکه امامت است. امام کسی است که همه را منسجم می‌کند و هیئت امنا و مردم بازوان او هستند.

مساجد آران و بیدگل؛ کم نظیر در سطح استان

حجت الاسلام قربانیان با تقدیر از وضعیت مساجد شهرستان آران و بیدگل، حجم فعالیت‌های این شهرستان را در سطح استان کم‌نظیر توصیف کرد.

راهیار استانی بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی، صبح امروز در سفر یک روزه به آران و بیدگل، با همراهی کارشناس قرآنی اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان، از سه مسجد شاخص «امام زمان (عج) عباس آباد»، «ملاشکرالله» و اعظم «محقق» بازدید کرد.

در دیگر رسانه‌ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!