حجت الاسلام و المسلمین دکتر ناصر رفیعی محمدی معروف به استاد رفیعی در سال ۱۳۴۴ در شهر مقدس قم و در خانوادهای مذهبی دیده به جهان گشود.
تحصیلات استاد رفیعی
استاد رفیعی تحصیلات خود را در شهر قم گذراند و در سال ۱۳۶۲ موفق به اخذ دیپلم در رشته علوم تجربی گردید و همان سال وارد حوزه مقدسه قم شد.
تحصیلات حوزوی
استاد رفیعی طی ۵ سال دوره سطح را تا پایان کفایه به اتمام رساند و در پایه پنجم از امتحانات در آزمون شورای مدیریت حوزه رتبه اول را کسب کرد. به همین مناسبت یک دوره بحارالانوار از حضرت امام خمینی (ره) به عنوان جایزه دریافت نمود.
اساتید
ایشان دروس سطح و خارج را نزد اساتیدی هچون آیات عظام فاضل لنکرانی، مظاهری، وجدانی فخر، اعتمادی، پایانی، دوزدوزانی، صلواتی، راستی، کاشانی و ستوده تلمذ نمود.
استاد رفیعی ضمن گذراندن دروس اصلی حوزه دیگر مباحث علمی را نیز نزد اساتید متعددی فراگرفت. ایشان فلسفه را نزد استاد آیت الله صالحی مازندرانی (ره)، علوم قرآن را نزد آیت الله معرفت (ره)، شرح تجرید را نزد آیت الله استادی، تفسیر را نزد آیت الله جوادی و رجال را نزد آیت الله سبحانی آموخت.
تحصیلات دانشگاهی
استاد رفیعی همزمان با حوزه علمیه به تحصیل در دانشگاه نیز پرداخت. ابتدا لیسانس الهیات را از دانشکده باقر العلوم اخذ نمود و برای فوق لیسانس به دانشگاه قم آمد. ایشان در سال ۱۳۷۳ با قبولی در آزمون دکتری در تهران مشغول به تحصیل شد و در سال ۱۳۷۷ موفق به اخذ دکتری با رتبه عالی در رشته علوم قرآن و حدیث گردید.
آثار علمی استاد رفیعی
از استاد رفیعی آثار، مقالات و کتابهای متعددی منتشر شده است.
کتاب
از بین آثار ایشان میتوان به کتابهای: اسراف و تبذیر ، سیر تدوین و تطور تفسیر علمی قرآن، درسنامه وضع حدیث، گفتار رفیع، تفسیر علمی قرآن و جعل حدیث اشاره نمود.
مقاله
همچنین مقالاتی مثل: اعتدال در اسلام، انگیزه فرهنگی در جعل حدیث، اقسام و مصادیق اسراف، عوامل دروغ پردازی در حدیث، سیر تدوین و تطور تفسیر علمی قرآن کریم، منابع تفسیر قرآن کریم، تأملی در آرای ذهبی در مورد «وضع در تفسیر»، سیره تبلیغی پیامبر اعظم (ص) در توحید و معاد از طرف استاد رفیعی نوشته شده است.
رزومه علمی استاد رفیعی
از مهمترین مسئولیتهای علمی ایشان می توان به: عضو هیئت علمی و مدیر گروه شیعه شناسی جامعه المصطفی، مدیر گروه سیره مدرسه عالی امام خمینی (رحمه الله علیه) و کارشناس مذهبی صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
سالیانی است که کلاسهای درسی دکتر رفیعی مورد استقبال گسترده مشتاقان علوم دینی قرار گرفته است.
سوابق سیاسی و انقلابی
حجه الاسلام و المسلمین رفیعی در سالهای انقلاب شکوهمند اسلامی در جنبش دانش آموزی و جلسات مذهبی سیاسی شرکت داشتند و با پخش اعلامیه و حضور در تظاهرات در حد وسع و اقتضای سن نوجوانی فعالیت میکردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با شاخه دانش آموزی حزب جمهوری اسلامی همکاری نمودند.
ایشان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه سمنان بودند. همچنین دبیر اجرایی همایش ملی صدف کوثر میباشند.
سخنرانیهای مذهبی
امروزه نام استاد رفیعی در زمره پر مخاطبترین سخنرانان و کارشناسان مذهبی قرار دارد. برخی از جلسات مذهبی ایشان عبارتند از:
• کارشناسی در برنامههای مذهبی صدا و سیما
• سخنرانی در حرم امام رضا (ع)
• سخنرانی در حرم حضرت معصومه (س)
• سخنرانی استاد رفیعی در بیت رهبری (فیلم)