کتاب «آشنایی با گعده داری در بنیاد هدایت؛ ماهیت و راهکارهای اجرای گعده» با هدف تعالی شبکه امامت و شبکه سازی امامان از طریق گعده تدوین و منتشر شده است
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام مهدی موحد مسئول میز پژوهش و تولید دانش بنیاد هدایت، به معرفی کتاب «آشنایی با گعده داری در بنیاد هدایت؛ ماهیت و راهکارهای اجرای گعده» پرداخت و گفت: این کتاب با هدف تعالی شبکه امامت و شبکه سازی امامان از طریق گعده تدوین و منتشر شده است.
وی با بیان اینکه بنیاد هدایت هم به دنبال تعالی شبکه امامت و هم شبکه سازی امامان است، گفت: در این کتاب بعد از اینکه روش های مختلف رشد انسان را بررسی کردیم به نتیجه رسیدیم که یکی از مهم ترین روش ها گروه محوری است؛ یکی از مهم ترین ابزارها در این روش گعده است؛ با این نکته که گعده در بنیاد هدایت باز تعریف شد و به عنوان یکی از ابزارهای مورد استفاده شبکه راهیاری مورد بهره برداری قرار گرفت.
حجت الاسلام موحد ادامه داد: گعده در سابق و در تعاریف حوزوی به جمع هایی اطلاق می شد که معمولا جز اتلاف وقت ثمره ای نداشت؛ ما ثابت کردیم گعده توانمندی های مختلفی دارد و در باز تعریف آن را به نفع شبکه راهیاری تغییر دادیم.
وی به خصوصیات گعده داری پرداخت و اظهار داشت: در ایده پردازی که اتفاق افتاد به نتیجه رسیدیم که گعده محل اتصال شبکه سازی به تعالی باشد؛ محفلی دارد که طلبه ها دور هم نشسته اند و کسی در آن رئیس نیست، محیط اداری نیست و یک جمع ایمانی هستند که نشسته اند و در مورد کار، موفقیت ها، ناکامی ها، فهم از مسائل و… باهم به گفتوگو می پردازند و از دل این گفتوگوها توانمندی ها و ظرفیت های افراد و راه حل های متعدد را می شناسند و از همدیگر کمک می گیرند.
مسئول میز پژوهش و مدیریت دانش بنیاد هدایت، گعده را در تعریف بنیاد هدایت به عنوان اتاق عملیات معرفی کرد و گفت: در این اتاق عملیات است که همدیگر را می شناسیم، با کار آشنا می شویم و از همدیگر ایده می گیریم؛ هم انگیزه می گیریم و هم اقناع اندیشه اتفاق می افتد و هم موانع سر راه جمع را برطرف می کنیم. این جمع ایمانی که نام آن را گعده گذاشتیم می تواند این کار را انجام دهد.
وی به ظرفیت عظیم گعده اشاره داشت و گفت: شبکه امامان جماعت اگر دور هم بنشینند و گعده ها را داشته باشند و مراقب باشند تعطیل نشود، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد و ضمنا شبکه سازی هم اتفاق خواهد افتاد؛ چون گعده محل اتصال محله های مختلف از طریق امامان است.
حجت الاسلام موحد ادامه داد: گعده می تواند در ابعاد محلی شکل بگیرد و یا در ابعاد مساجد شهرستان باشد؛ همچنین می تواند در ابعاد استانی و با حضور نماینده گعده های شهرستان ها تشکیل شود و حتی گعده ها در ابعاد ملی هم قابل تعریف است و می تواند حلقه های متعدد گعده ها به هم متصل شوند و شبکه ای از امامان در سطوح مختلف ملی تا شهرستانی و محلی شکل دهند و وقتی شبکه سازی اتفاق می افتد که هم افزایی داشته باشد.
وی در ادامه به تبیین فصول این کتاب پرداخت و افزود: در فصل اول کتاب، گام های توانمندسازی از طریق گعده را مطرح کرده ایم؛ در توانمندسازی اولین قدم تشکیل گعده است و مهم ترین ابزار راهیار گعده است و راهیار باید مراقب باشد رئیس نباشد. ۱۰ گام در توانمندسازی امام از طریق گعده وجود دارد که عبارت اند از: تشکیل گعده های امامان، ارائه تجارب موفق، شناخت ظرفیت ها، شناخت مسائل مشترک، راه حل های مناسب، اقدام جمعی، از ابزارهای دیگر راهیاری استفاده کردن، رفع موانع، طراحی و بازخورد.
حجت الاسلام موحد ادامه داد: فصل دیگر کتاب به بیان نیازمندی های اجرایی و تکنیک های عملی گعده داری می پردازد؛ برای رفتارها و اتفاقاتی که در گعده ها اتفاق می افتد پیش بینی ها و راهکار ارائه کرده ایم، مثلا مسئولان وقتی به گعده ها می آیند و گعده قطب پیدا می کند و نگاه ها به آن طرف می رود، چه باید کرد؟ یا با افراد غریبه یا همراهانی که امام با خود می آورد چه کنیم؟ با متخصصین که گاهی هم حضور آنها لازم است چه رفتاری باید داشته باشیم؟ با افراد تأثیرگذار یا اعضای ساکت گعده چگونه مواجهه داشته باشیم و همچنین با افراد بذله گو، افراد بدبین و شکاک که همیشه ناامید هستند و افراد بدون ملاحظه و بی نظم و افراد پرحرف و … چه رفتاری باید داشته باشیم تا گعده ها به حاشیه نرود و از مسیر خود خارج نشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از خوانندگان گرامی درخواست داریم نکات خود و تجربه های عملی را برای ویرایش های بعدی به ما منتقل کنند؛ ضمنا ویرایش گعده داری در محله توسط امام برای مردم در حال تدوین هست و یادداشت های آن در کانال خانه امام در حال بارگزاری می باشد.
گفتنی است، کتاب « آشنایی با گعده داری در بنیاد هدایت؛ ماهیت و راهکارهای اجرای گعده» تألیف جمعی از نویسندگان است؛ مؤلفین کتاب حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان، خانم زاد قاسمی، حجت الاسلام کشاورز و حجت الاسلام موحد هستند؛ این کتاب در ۱۵۰ صفحه در سال ۱۴۰۰ منتشر شده است.