شرکت کننده در مهرواره بانور در برنامه سیمای خانواده:

الگوی سوم زن مسلمان باید برای بانوان تبیین شود+فیلم

الگوی سوم زن مسلمان باید برای بانوان تبیین شود+فیلم
مجتبی عظیمی
0
۲۹ آبان ۱۴۰۱

بانوی شرکت کننده در مهرواره بانور، ارائه‌ی الگویی معیار به بانوان را ضروری خواند و بر لزوم تبیین الگوی سوم زن مسلمان برای بانوان تاکید کرد.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، زهرا جلولی از شرکت کنندگان در مهرواره بانور و از بانوان و کنشگران فعال که سال‌ها در مساجد و محلات مختلف به انجام فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی پرداخته، با حضور در برنامه سیمای خانواده شبکه یک سیما گزارشی از فعالیت‌های مسجد محور خود ارائه داد.

او اکنون حدود یکسالی می‌شود که در مسجد سلمان واقع در یکی از مناطق جنوبی و کم برخوردار تهران مشغول به فعالیت است و پیش از این هم در مساجد محلات دیگر فعالیت داشت.

این بانو با این دیدگاه که مسجد باید خانه نور، آرامش و تعالی انسان‌ها باشد به محض ورود به محله جدید، همچون گذشته فعالیت خود را در مسجد آغاز کرد و علی رغم اینکه بانوان محله فعالیتی در این مسجد نداشتند، موفق شد آن‌ها را فعال نماید و به برکت وجود بانوان مخلص و جهادی محله و امام جماعت و هیات امنای مسجد توانست اتفاقات خوبی را در سطح این منطقه رقم بزند.

این مسجد کوچک محله با امکانات مالی محدودی که داشت، با همت این بانو در جذب نیروهای انسانی قوی و پای کار و ایجاد انگیزه در آنان حالا توانسته به پایگاهی برای حل مشکلات اهالی محله تبدیل شود.

جلولی در خصوص نحوه فعالیت در این محله اظهار داشت: ما برای شناسایی ظرفیت‌های محله، با فعالین این منطقه ارتباط گرفتیم و با جمع آوری داده‌های مورد نیاز، به ظرفیتی برای حل آسیب‌های محله در زمینه‌های مختلفی همچون مسائل حوزه خانواده، مسائل بانوان، سلامت روحی، روانی و جسمی و برنامه‌های اعتقادی مورد نیاز آن‌ها دست یافتیم.

وی همچنین به اتفاق این بانوان برای جبران افت تحصیلی دانش آموزان در ایام خانه نشینی آنان در بحبوحه کرونا و کار کردن در زمینه مسائل تربیتی، روحی و روانی آنان با تدارک برنامه‌هایی جامع به جذب آنان به مسجد اقدام کرده است.

خانم جلولی همچنین از اجرای طرح‌های مختلفی همچون مسجدانه و راهبران سلامت ویژه بانوان محله خبر داد و گفت: سلامت باروری، سلامت مادری، سلامت خانواده، سلامت معنوی، مباحث قرآنی، اعتقادی و فکری، فعالیت ورزشی و تربیت بدنی از جمله برنامه‌های ما برای بانوان محله بوده است.

وی افزود: برای انجام اینکار شبکه‌ای از فعالین منطقه را گرد هم آوردیم و با سنجش فعالیت‌های آنان، از ظرفیت همین افراد برای اجرای برنامه‌های مختلف بهره گرفتیم و توانستیم پس از یکسال فعالیت و تلاش‌های خالصانه خود، تعداد بانوان و جوانان مسجد را از چند نفر به چند صد نفر ارتقا دهیم.
او در ادامه با بیان اینکه مهمترین هدف ما ارائه‌ی الگویی تراز و معیار به بانوان است، گفت: بنا داریم همان الگوی سوم زن مسلمانی را که رهبری معرفی نمودند، برای بانوان تبیین کنیم.

جلولی با بیان اینکه بانوی اجتماعی با نگاه غربی و یا بانوی شرقی نجیب و خانه نشین نمی‌توانند الگوهای مناسب و درستی برای بانوان باشند، افزود: الگوی اصلی ما بانوانی چون حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) هستند که در درجه اعلایی از مباحث اعتقادی قرار داشتند و در عین حال بهترین مادر بودند و در عرصه اجتماعی نیز به موقع در صحنه حاضر می‌شدند و به اقتضای شرایط حماسه آفرینی می‌کردند.

این بانو همچنین آموزش نوآوری اجتماعی به بانوان را از دیگر موارد مورد نیاز خواند و بیان کرد: طی سال‌های فعالیتی که داشتیم و با توجه به سوابق گذشته کاری و تجاربی که کسب کردیم توانستیم الگوهای مناسب در این حوزه را استخراج کنیم و به بانوان چنین الگوهایی را معرفی نماییم.

او همچنین خاطرنشان کرد: شکل دادن حلقه‌های بانوان، توانمندسازی آنان و تعریف نقش‌هایی کاربردی برای آنان همواره در طی سال‌های فعالیتم در دستور کارم قرار داشته است.

او تربیت قرآنی خود را مهمترین اتفاق زندگی‌اش خواند و آن را مرهون تلاش خانواده و بویژه پدر بزرگ خود دانست و گفت: قبل از مدرسه به لطف و تلاش پدر بزرگم با قرآن آشنا شدم و همین موجب شد فعالیت‌هایم شکل بگیرد؛ با معلمی و مربیگری قرآن کار خود را آغاز کردم و سپس با فراگیری دروس حوزوی به کار خود جدی‌تر ادامه دادم؛ گذراندن این دوره‌ها نگاهم به مسائل را به نگاه جامع‌تری تبدیل کرد و به همین دلیل به اقتضای زمان در هرجاییکه نیاز بود ورود کردم و به‌جای عقب نشینی سعی در رفع موانع داشتم.

جلولی به حضور خود در محلات حاشیه نشین تهران و فعالیت در چنین مناطقی اشاره و عنوان کرد: مسجدی نیمه کاره در یکی از مناطق حاشیه نشین تهران قرار داشت که در هنگام حضور ما این مسجد قابل استفاده نبود و وضعیت مناسبی نداشت، اما با فعال کردن بانوان محله و به اتفاق آنان این مسجد را به کار عمرانی رساندیم و بواسطه اقدام ما برادران نیز پای کار آمدند و مسجد تکمیل شد و کلاس‌ها و حلقه‌های حل مسئله، کارهای خیریه و فعالیت‌های قرآنی در این مسجد شکل گرفت و یک شبکه محلی بوجود آمد.

وی با بیان اینکه باید خانه به مسجد متصل شود و کلیه نیازهای خانواده‌ها در مسجد برآورده شود، گفت: هر زمانی زمینه‌ای برای انجام کار وجود داشت، ورود کردم و به حد توان کار انجام دادم و در مدت یکساله حضور خود و خانواده در استان گیلان هم همین اتفاقات رقم خورد و در همین مدت کوتاه سکونت در این استان نیز به لطف خدا موفق شدیم مسجد و بانوان محله را فعال نماییم.

در دیگر رسانه ها ببینید:
وب سایت مهرواره بانور

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!