گزارشی از اقدامات شرکت‌کننده مهرواره بانور؛

خدماتی که از کوچه‌های خاکی عبور کرد و یک استان را پوشش داد+فیلم

خدماتی که از کوچه‌های خاکی عبور کرد و یک استان را پوشش داد+فیلم
مجتبی عظیمی
0
۳۱ شهریور ۱۴۰۱

خانم باقری شیخ احمدلو با همراهی بانوان محله در ایام کرونا با امکانات مردمی نه‌تنها نیاز بیماران محله خود را برطرف کردند بلکه توانستند خدمات خود را به همه بیمارستان‌های استان قم برسانند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، لیلا باقری شیخ احمدلو شرکت‌کننده فعال مهرواره بانور از شهر مقدس قم در برنامه سیمای خانواده با ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت مسجد و مرحله‌ای که در آن به فعالیت می‌پردازد اظهار کرد: باتوجه‌به اینکه مهرواره بانور بسیار به دغدغه‌هایمان نزدیک بود سبب شده به آن جذب شویم و دیدیم آن نگاه تربیتی و دغدغه اثرگذاری اجتماعی در مهرواره لحاظ شده است. باتوجه‌به اینکه نسل جدید با والدین درگیری‌هایی دارند و این از مسائلی است که بعضاً در محله حل شده است و نوجوانان در این کار جهادی با ما همراه شده‌اند؛ من در بخش حل مسئله مهرو اره بانور شرکت کردم. مهرواره بخش خاطرات هم دارد که در این بخش هم شرکت کردیم و این بخش هرچند نام خاطرات را دارد اما بسیار راه‌گشا است.

وی ابراز کرد: وارد محله‌ای شده بودیم که در شهرک پردیسان قم قرار داشت و هم از شهر دور بود و هم امکانات اولیه در آن فراهم نبود. نه فروشگاهی بود و نه جاده آسفالت مناسبی داشت.

این شرکت‌کننده مهرواره بانور افزود: به دنبال این بودیم تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی را که بانوان محله داشتند به بروز برسانیم و بتوانیم اثرگذاری اجتماعی داشته باشیم به همین منظور وارد مسجد شدیم.

وی ادامه داد: بانوان فعال بسیاری بافرهنگ‌ها و سطح تحصیلات مختلف در مسجد گرد هم جمع شده بودند و تلاش کردیم از این فرصت استفاده کنیم و در ابتدا نیازهای اولیه خود را رفع کنیم. برای همین با الگو گرفتن از انقلاب با وجود امکانات کم وارد عمل شدیم و کار را با برگزاری کارگاه‌های خانواده، تربیت فرزند، همسرداری و برگزاری محافل عزاداری شروع کردیم.

خانم باقری شیخ احمدلو بیان کرد: با انتشار خبر آغاز فعالیت‌ها و اینکه به دلیل شرایط سخت رفت‌وآمد و خاکی بودن محله امکان حضور استادان از بیرون محله نبود اساتیدی از همین محله ما را در برگزاری برنامه‌ها یاری کردند و به حق این اساتید ظرفیت‌های خوبی بودند که از آن‌ها بهره‌مند شدیم.

شرکت‌کننده مهرواره بانور عنوان کرد: بانوان زیادی با وجود مشغله زیاد و حتی با وجود داشتن سه یا چهار فرزند ما را در اجرای برنامه‌ها کمک می‌کردند و ورود آن‌ها رونق چشمگیری به برنامه‌های مسجد داد.

وی گفت: به همه‌گیری کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: همه‌گیری کرونا با وجود آسیب‌هایی که به همراه داشت فرصت‌های زیادی را هم به وجود آورد که نمی‌شود از آن چشم‌پوشی کرد. ما در این مقطع احساس کردیم کمترین کاری که از ما برمی آید این است که همسایه‌های خود را دریابیم.

خانم باقری شیخ احمدلو اضافه کرد: بودند مادرانی که با چهار فرزند بیمار می‌شدند و ما به همراه بانوان محله به تمیزکردن منزل این افراد یا پخت غذا و سوپ برای آن‌ها اقدام می‌کردیم یا حتی بچه‌ها را به پارک می‌بردیم. اینها سبب شده بود تا حس خوبی در محله ایجاد شود.

شرکت‌کننده مهرواره بانور تصریح کرد: این همدلی‌ها سبب شد تا کار به جایی برسد که ما بتوانیم تمام بیمارستان‌های قم را پوشش بدهیم و برای بیماران آن‌ها آبمیوه تهیه کنیم. تهیه آبمیوه هم توسط بانوان و آبمیوه‌گیری‌های شخصی انجام می‌شد. بیش از ۱۰۰۰ بیمار از این آبمیوه‌ها استفاده می‌کردند.

وی گفت: تلاش می‌کردیم تا در کنار بیماران باشیم و بانمک تبرکی یا یک تحفه معنوی به آن‌ها روحیه بدهیم و بگوییم کنارتان هستیم. از بچه‌ها هم غافل نبودیم و با اهدای کتاب داستان هم که شده تلاش می‌کردیم روحیه آن‌ها را حفظ کنیم.

خانم باقری شیخ احمدلو افزود: با گسترده‌تر شدن کار و پیک پنجم کرونا از بانوان محله‌های دیگر هم کمک خواستیم که با این کار کمک‌ها سرازیر شد و این به این دلیل بود که توانسته بودیم اعتماد مردم را جلب کنیم.

شرکت‌کننده مهرواره بانور به همکاری فرزندان در کارها پرداخت و گفت: بسته‌های معیشتی با کمک های مردمی تهیه می شد. بچه ها هم در این خدمت رسانی ها کمک می کردند در بسته بندی کمک ها همراهی می کردند. از سوی دیگر پدرها هم برای تحویل بسته ها به خانواده های نیازمند کمک می کردند. گاهی می دیدیم که ماشین ها صف کشیده اند و منتظرند تا بسته ها را تحویل و به دست خانواده ها برسانند.

وی اجرای دو طرح مادرانه و کیک مهربانی را یادآور شد و بیان کرد: در طرح مادرانه از مادران بیمار حمایت می‌کردیم. مراقب بچه‌شان بودیم و در نظافت منزل یاری گر آن‌ها بودیم. در طرح کیک مهربانی هم بانوان برای کودکان نیازمند کیک می‌پختند و برای آن‌ها جشن تولد می‌گرفتیم.

خانم باقری شیخ احمدلو داشتن هویت و روحیه مسجدی را دارای اهمیت دانست و گفت: مادرانی بودند که به دلایلی امکان حضور در مسجد نداشتند اما این روحیه مسجدی را داشتند. برای نمونه یکی از بانوان به من گفت که به دلیل داشتن چهار فرزند امکان حضور در مسجد را ندارم. چطور می‌توانم کمک کنم. از او خواستم تا با سبدی را به‌عنوان سبد مهربانی طراحی کند. او هم با همین سبدهای میوه سبدی را درست کرد و با گل‌دوزی طرحی زیبا به آن داد. این سبد در مسجد قرار داده شد و بعدها هم با انعکاس در فضای مجازی الگوی خیلی از مساجد و محله‌ها قرار گرفت.

 

در دیگر رسانه ها ببینید:
وب سایت مهرواره بانور

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!