اسامی برندگان بخش خاطرات مهرواره بانور اعلام شد

اسامی برندگان بخش خاطرات مهرواره بانور اعلام شد
مجتبی عظیمی
0
۲۹ دی ۱۴۰۱

نخستین دوره مهرواره بانور برگزار شد و بخش خاطرات این رویداد با صدور بیانیه هیئت داوران و معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، طبق گزارش اعلام شده از سوی ستاد مرکزی مهرواره بانور، برگزیدگان بخش خاطره نویسی مهرواره همراه با صدور بیانیه هیئت داوران بخش خاطرات مشخص و معرفی شدند.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

بسمه تعالی
مهرواره بانور اولین باری است که در حوزه خاطرات همسران امامان جماعت برگزار شده است. از بین ۳۵۰۰ خاطره رسیده در جشنواره حدود ۱۵۰ اثر به مرحله نیمه نهایی راه یافت که ۱۴ اثر از این ۱۵۰ خاطره، توسط هیات داوران انتخاب شدند. نکاتی درباره انتخاب خاطرات توسط هیات داوران قابل ذکر است :
*خاطرات رسیده کاملاً خام و از لحاظ تکنیکی (چه در حوزه مستندنگاری و چه داستان نویسی) نمی‌توان نمره ای به آن داد.
*نکته مهم اینکه این خاطرات به نوعی تجربه نگاری این عزیزان از زندگی واقعی شان است که به لحاظ مضمون از جنبه های مختلف با ارزش و قابل بررسی است.
از جمله موارد و نکات بسیار ارزشمند در این نوشته ها سبک زندگی این بزرگواران است که کمتر درباره آن صحبت شده و کتاب مکتوبی در این زمینه وجود ندارد.

موضوعات مشترک و مشکلات مختلفی که آنها در مسیر تبلیغ با آن روبرو هستند.
خاطرات به لحاظ مضمون با فراوانی موضوعاتی مواجه هست که در خور توجه هستند. درصد بسیاری از نوشته ها نشان می دهد که افراد از مناطق جغرافیایی مختلف با فرهنگ‌های مختلف اشتراکات زیادی در سبک زندگی دارند که از جمله این اشتراکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. ازدواج های ساده:
ازدواج های ساده بین افراد بیشتر بر پایه، درونیات دو فرد، اعتقادات اخلاق و اشتراکات روحی است و رگ حیات زندگی آنها کمتر از مادیات و مظاهر زندگی مدرن و شهری نشات می گیرد.

۲. مهاجرت بعد از ازدواج:
مهاجرتی که یا بر اساس جبر و یا به دلخواه به روستاها یا شهرهای دور از وطن و زادگاه طرفین اتفاق می‌افتد. چالش دوری از خانواده، دوستان، شهر، خاطرات و رفتن به مناطقی که گاهاً حتی با زبان مردم آنجا غریبه هستند و کم کم باید با آداب و رسوم آنجا آشنا شوند که این امر گاهی برایشان اضطراب آور است.

۳. منازل امام
سکونت در خانه هایی که تقریباً در بیشتر مواقع بسیار محقر و گاهی خراب و ویران است و امام و همسرش باید آستین بالا بزنند و آن ویرانه را به خانه قابل سکونت تبدیل کنند.

۴. حیوانات و سگ های ولگرد
موضوع حیوانات به خصوص سگ های ولگرد در مکانهای دور افتاده و روستاهای دور که این عزیزان قرار است در آنجا ساکن شوند در اکثر خاطرات قابل توجه می باشد حیواناتی مثل مار عقرب موش سگ و غیره که باید با آن کنار بیایند و کم کم بر ترس شان غلبه کنند. سگهای ولگرد در مسیر رفت و آمد آن ها به مسجد یا منازل اهالی بسیار مسئله‌ساز است. سگ هایی که باعث وحشت آنها در زندگی می شوند و در مواردی حتی منجر به اتفاقات ناخوشایند مثل سقط جنین همسر امام شده است.
هرچند که در مواقعی خاطرات خوبی هم از این حیوانات وجود دارد از جمله اینکه سگ ها در نقش نگهبان و حامی زندگی آنها از حمله شغال و حیوانات دیگر جلوگیری می‌کردند.

۵. پذیرش یا عدم پذیرش
پذیرش یا عدم پذیرش امام جماعت و خانواده اش از طرف مردم موضوعی است که برای امام و خانواده‌اش چالش بزرگی را ایجاد می‌کند و در خاطرات به کرات از آن یاد شده است.

۶. توقع حلال تمام مشکلات بودن
مسئله دیگر این که امام جماعتی که برای برپایی نماز در مسجد مامور به خدمت است در نقش نماینده حکومت و حلال همه مشکلات مردم باید نقش ایفا می کند. امامی که با کمترین درامد و مزایای دولتی به این منطقه رفته است باید درد مردم را به گوش جان بشنود و درصدد رفع و پاسخگویی آنها بر آید و این موضوع، زندگی شخصی امام و خانواده اش را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

۷. جذب قشر جوان
جذب قشر جوان و نوجوان به مسجد و برنامه های دینی یکی از مهمترین نکاتی بود که در خاطرات به آن اشاره شده است. امری که در چند دهه اخیر به خاطر وجود فضاهای مجازی منحرف کننده و ناسالم کاری بسیار سخت و چالشی جدی است که در بعضی موارد بسیار دردسرساز شده است برخی از این جوانان با امام و خانواده‌اش رفتارهای عجیب و غیرقابل تحملی داشتند و داستان های متفاوتی را رقم زدند.

۸. دغدغه های امروز جوانان
قشر جوان که در شرایط فرهنگی و اخلاقی پیچیده جامعه امروز قرار دارد با سبک‌های زندگی پیچیده ای روبرو است که ذهن خودش قدرت انتخاب و تمیز خوب و بد را ندارد و از شدت استیصال به امام یا همسرش مراجعه می کنند و با طرح مشکل کمک می خواهد. روابط نامشروع، مصرف مواد مخدر، خانواده هایی از هم پاشیده، فقر فرهنگی، تمایلات جنسی نامتعارف و مواردی از این دست از جمله مشکلات جوانان است که از امام و خانواده‌اش توقع می‌رود که برای حل آن اقدام کنند.
و این در حالی است که هرکدام از این موضوعات نیاز به تخصص ویژه و امکانات متفاوتی دارد. اما باز این خانواده باید خودشان فکری برای حل این مشکلات بکنند و پاسخگو باشند.

۹. نگاه بیرونی به این سبک زندگی
مردمی که از بیرون این زندگی را مشاهده می کنند با توجه به تغییرات زیاد در شیوه زندگی، علاقه به برخورداری از مزایای مادی و رفاهی، این زندگی را بدور از لذت و خوشی های رایج می داند که رنگ و بوی مادی چندانی ندارد و شاید کسالت آور است زندگی که در آن همسر امام با سوالات متفاوتی از طرف مردم مواجه است که مثلاً چرا با یک طلبه که هیچ سرمایه مادی ندارد ازدواج کرده است و این زندگی سخت را انتخاب کرده است. این افراد مجبورند در مورد این موضوع مدام توضیح بدهند. توضیح آنها این است که این یک انتخاب است جنس خوشی ها و لذت های آنها متفاوت است تفاوتی که شاید برای دیگران قابل درک نباشد.

۱۰. مشکلات اقتصادی زیاد مردم
مردم بسیاری از مناطقی که خانواده امام برای زندگی به آنجا می روند با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه هستند و همواره چشم امید به امدادرسانی مسجد و امام مسجد را دارند. مسجدی که با حداقل امکانات مواجه است و امامی که درآمد خاصی ندارد. این امر باعث می شود تمام فکر و زندگی این عزیزان با مشکلات مردم عجین باشد تا شاید بتوانند گره ای از زندگی مردم باز کنند.

۱۰ موردی که گفته شد از لحاظ مضمون بیشترین فراوانی موضوعات را در خاطرات داشتند. به عنوان یک محقق بعد از مطالعه حداقل ۳۵۰۰ خاطره از سبک ازدواج زندگی و نوع نگاه این عزیزان به موضوعات زندگی گویی با سبک و شیوه تازه‌ای از زندگی آشنا شده‌ام که در قرن حاضر کمتر افراد آن را میشناسند و درک میکند. کسانی که این شیوه را برای زندگی انتخاب می کنند نگاه کلیشه به تمام فاکتور های مطرح برای شروع یک زندگی مشترک را زیر سوال می‌برند و بی اعتبار می کنند بسیار جا دارد با پردازش صحیح و تخصصی در امر خاطره نگاری، زندگی این عزیزان به داستانهایی کاملاً مستند و آثاری هنرمندانه تبدیل گردد تا مخاطب امام را بشناسد و حتی شاید این شیوه از زندگی را انتخاب نماید.
والسلام
گلستان جعفریان
دیماه ۱۴۰۱

بر اساس گزارش ستاد مرکزی مهرواره بانور، ۱۴ نفر به عنوان برگزیدگان بخش خاطره نویسی مهرواره بانور از سوی هیئت داوران انتخاب شدند که اسامی آنان به شرح ذیل است:

۱_شبنم چگینی علی آبادی برای اثر “آن قسم شریف”
۲_ لیلا نبی زاده برای اثر “ناامیدی را خط بزن”
۳_ خدیجه خلیلی برای اثر “مادربزرگ گروه”
۴_فاطمه گوهری برای اثر “و ما خوب نیستیم”
۵_لیلا باقری شیخ احمدلو برای اثر “سه شنبه های مهدوی”
۶_منصوره کوشکی برای اثر “خانه ای برای همه دختران”
۷_زهرا جلالی برای اثر “خانه من اینجاست”
۸_ملیحه فیضی برای اثر “فوتبالیست‌ها در مسجد”
۹_شهلا جلالی برای اثر “استقبال از خانم طلبه با سگ وحشی”
۱۰_لیلا رادمهر برای اثر “پیامک روز آخر”
۱۱_مریم انگشت باف برای اثر ” طلای کاغذی”
۱۲_معصومه فرامرز نیا برای اثر “حسینیه کودکان”
۱۳_فاطمه زینلی برای اثر “مراسم قرآن به سر وسط آرایشگاه”
۱۴_ لیلا خانی برای اثر “کیک تولد کاغذی”

در دیگر رسانه ها ببینید:
وب سایت مهرواره بانور

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!