حضور حسینی فعال اجتماعی و مسجدی در برنامه چشمه؛

ابتکار یک مسجد در صیانت از محیط زیست+صوت و فیلم

ابتکار یک مسجد در صیانت از محیط زیست+صوت و فیلم
مجتبی عظیمی
0
۱۴ فروردین ۱۴۰۲

یکی از فعالان اجتماعی و مسجدی روستای وینسار شهر قروه گفت: ابتکار مسجد صاحب الزمان(عج) در مدیریت پسماند و جمع آوری زباله از دل طبیعت و محیط زیست باعث شد علاوه بر توجه به گسترش سلامتی و حفظ محیط زیست، زمینه برای کارآفرینی نیز فراهم شود؛ حتی بعد از مدتی متوجه همراهی دستگاه‌های اجرایی از این طرح شدیم که با اهدای نهال در روند جمع آوری پسماند از طبیعت، انگیزه ما را افزایش دادند.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، سید مجتبی حسینی از فعالان اجتماعی مسجد صاحب الزمان(عج) روستای وینسار شهر قروه در ویژه برنامه تلویزیونی چشمه، حضور پیدا کرد؛ موضوع این برنامه تخصصی «بررسی و واکاوی علل موفقیت مساجد شاخص» است و در این قسمت زیر موضوع محوریت مسجد و حفاظت از محیط زیست، مورد بررسی قرار گرفت.
حسینی با اشاره به سابقه فعالیت‌های خود در مسجد، اظهار داشت: همبستگی و اتحاد در روستا حول محور مسجد، کارهای خوبی را در سال‌های اخیر رقم زده است و افتخار داشتم در خدمت مردم باشم. من به عنوان یکی از فعالان مسجد، از سال ۹۵ کار خود را به طور جدی آغاز کردم و از آن جایی که دغدغه زیادی نسبت به مسجد داشتم، متوجه یک خلأیی شدم و آن اینکه مسجد دانش آموزی نداریم و حضور بچه ها در دل مساجد کمرنگ بود.
این فعال اجتماعی و مسجدی بیان کرد: دو سال این موضوع دغدغه اصلی من بود تا اینکه از سال ۹۷ به این نتیجه رسیدم که برای حضور بچه ها، محدودیت هایی در مسجد وجود دارد و من نمی توانم خیلی درگیر حاشیه ها شوم.
وی ادامه داد: از این رو مجوز کانون فرهنگی تربیتی را در کنار مسجد از سوی سازمان تبلیغات اخذ کرده و تلاش خود را با برگزاری کلاس های تربیتی برای دانش آموزان و اجرای برنامه‌های مختلف قرآنی و فرهنگی و ورزشی آغاز کردم.
حسینی در مورد دیگر برنامه‌ها عنوان کرد: در سال نخست، موفقیت‌های خوبی اتفاق افتاد اما یکی دیگر از خلاها عدم تعامل و حضور خانواده‌ها در کنار فرزندان می‌دیدم، از این رو کارگاه‌های سبک زندگی و آموزشی را برای خانواده‌ها برگزار کردیم و با برنامه‌های اردویی تا حدی زیادی این تعامل گسترش یافت.
وی همراهی امام محله و مشارکت مردمی را رکن مهمی در تحقق برنامه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: در برگزاری بسیاری از برنامه‌ها رویکرد معنوی و آموزشی و حتی اشتغال‌زایی و درآمد زایی برای اهالی داشتیم و توانستیم ۱۷۰۰ نفر را در سفرهای زیارتی و سیاحتی در قالب اردو همراهی کنیم.


این فعال اجتماعی و مسجدی بیان کرد: در رمضان ۱۴۰۰ یکی از برنامه‌های سازمان تبلیغات اسلامی در مورد مساجد، گفتمان جدیدی را رقم زد و قرار شد با اولویت‌بندی توان حل مسائل را داشته باشیم و هر مسجدی بتواند بخشی از مشکلات مهم جامعه پیرامونی خود را حل کند.
وی تصریح کرد: ما درصدد بودیم مردم را پای کار بیاوریم، به خصوص اینکه مسجد خاستگاه حرکت‌ها و فعالیت‌های مردمی است و باید مردم را با مساجد پیوند داد؛ بدون حضور مردم، مشکلی حل نمی‌شود و دولت به تنهایی قادر به رفع بسیاری از مسائل نیست.
حسینی با تأکید بر استفاده از ظرفیت ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: به برکت این ماه، مساجد شلوغ تر می شود و می‌توان مشکلات را احصا کرد؛ ما در بررسی مشکلات متوجه شدیم درصدی از مردم نگران محیط زیست هستند و پلاستیک های رها شده مشکلاتی را برای کشاورزی و دام‌ها و حتی زمین و خاک و طبیعت به وجود می‌آورد.
وی اظهار داشت: وقتی زباله در زیستگاه جانوران رها می شود موجب از بین رفتن آن زیستگاه شده و جانوران را به سمت مزارع و دامداری‌ها می کشاند، از این رو به دنبال طرح و ایده و خلاقیتی در مدیریت پسماند بودیم و به عنوان مجری طرح با مشارکت هایی که به طور گستره شکل گرفت، اتفاقات خوبی را شاهد بودیم.
این فعال مسجدی بیان کرد: ابتکار مسجد در مدیریت پسماند و جمع آوری زباله از دل طبیعت و محیط زیست باعث شد علاوه بر توجه به گسترش سلامتی و حفظ محیط زیست، زمینه را برای کارآفرینی نیز فراهم کنیم، حتی بعد از مدتی متوجه همراهی دستگاه‌های اجرایی از این طرح شدیم که با اهدای نهال در روند جمع آوری پسماند از طبیعت، انگیزه ما را افزایش دادند.

این فعال مسجدی عنوان کرد: در روند کار نیز یک ارتباط شبکه ای شکل گرفت و با تقسیم محله به پهنه‌های کوچک، رهبران اجتماعی مستعدی پای کار آمدند که با اخذ مدیریت، حرکتی مردمی شکل گرفت و حتی توانستیم در اشتغال زایی و کمک به نیازمندان نیز اقداماتی را شکل دهیم.
حسینی تصریح کرد: با توجه به ارتباط‌های چهره به چهره در دل این شبکه ها، همدلی‌ها و همراهی‌ها مضاعف شد و شبکه ها با حلقه های میانی در جهت تحقق اهداف تلاش می‌کردند.
وی گفت: یکی از ظرفیت های مهم مساجد، فعالیت‌های سیاسی است و اگر مسجد بتواند مشارکت‌ها را جلب کند حتی در رویدادهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی نیز مردم را می‌توان به بهترین شکل پای کار آورد، به طوری که برنامه‌ها و مشارکت مردم باعث شد حضور منسجم و پرشور در انتخابات داشته باشند.

این فعال اجتماعی و مسجدی بیان کرد: همدلی‌ها باعث می‌شود دغدغه‌های مشترکی شکل بگیرد و هدف، تکثیر شود، از طرفی با فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های فرهنگی، می‌توان فعالیت‌های اثربخشی را شکل داد به طوری که تأثیر مثبت این اقدامات بر روی مسافران و گردشگران در حفظ محیط زیست می دیدیم و همین توجه به حقوق محیط زیست و حیوانات و گونه های گیاهی ثمرات زیادی داشت.
وی در پایان تأکید کرد: بسیاری از مشکلات با آئین نامه حل نمی شود اما مردم پای کار نباشند، ما حتی در روند درختکاری نیز با نگاهی تخصصی به نوع درختان و همراهی مردم می‌توانیم به نتایج خوبی در زمینه فضای سبز و رشد و توسعه باغات و شرایط اقتصادی بهتر دست یابیم.

false حسینی

 

 

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!