شب زنده داری های مسجدی که تربیت یافتگانی چون حاج احمد متوسلیان و شهید آرمان علی وردی در آن به کمال رسیدند+صوت و فیلم

شب زنده داری های مسجدی که تربیت یافتگانی چون حاج احمد متوسلیان و شهید آرمان علی وردی در آن به کمال رسیدند+صوت و فیلم
مجتبی عظیمی
0
۲۴ فروردین ۱۴۰۲

حجت الاسلام زرین پر مسجد امین الدوله را مسجد شب زنده دارها عنوان کردو گفت: برنامه های شب زنده داری این مسجد از زمان آیت الله شاه آبادی پایه ریزی شده بود و تا امروز پیدا ادامه پیدا کرده و امروزه بسیاری از بزرگان که در جای دیگر برنامه احیای شب های رمضان دارند، از این مسجد الهام گرفته اند.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام محمود زرین پر امام جماعت مسجد امین الدوله ومدیر حوزه علمیه آیت الله حق شناس در ویژه برنامه تلویزیونی چشمه که به مناسبت ماه مبارک رمضان از شبکه افق پخش می‌شود با محوریت مسجد و شب زنده داری حاضر شد و گفت : مسجد امین الدوله بازار تهران به مسجد شب زنده دار ها معروف است.

وی در باره تاریخچه شب زنده داری این مسجد افزود: شب زنده داری این مسجد اولین بار شاید توسط آیت الله شاه آبادی اتفاق افتاده است. ایشان وقتی که از سامرا به ایران بازگشتند، ۲ سال امام جماعت مسجد امین الدوله بودند و شب های جمعه ۲ ساعت به اذان صبح دعای کمیل در این مسجد راه انداختند و جرقه شب زنده داری در همان زمان زده شد. بعد از ایشان مرحوم شیخ محمدحسین زاهد امام جماعت مسجد شدند و ظاهرا دوشنبه ها برنامه احیا داشتند که بعدها به دلیل کسالت به فردی دیگر سپردند.

امام جماعت مسجد امین الدوله در مورد تاریخچه احیای ۳۰ شب در ماه رمضان نیز اظهار داشت: گفته می شود اولین احیاهای ۳۰ شب ماه رمضان در تهران و بلکه کشور توسط سیدعلی آقای میرهادی انجام شده و ایشان هر ۳۰ شب را در این مسجد احیا می گرفتند که تاکنون این برنامه ادامه پیداکرده و بسیاری از بزرگان که در جای دیگر برنامه احیای شب های رمضان دارند، بی واسطه یا با واسطه از شاگردان ایشان هستند.

وی ادامه داد: مردم بعد از شیخ محمدحسین زاهد به محضر آیت الله العظمی بروجردی می روند و آیت الله حق شناس که در آن زمان از شاگردان مبرز ایشان بودند و ۱۲ اجازه اجتهاد داشتند را برای امامت مسجد امین الدوله طلب می کنند و آیت لله حق شناس با امر آیت الله العظمی بروجردی و توصیه حضرت امام خمینی به این مسجد تشریف می آورند و برنامه های شب زنده داری این مسجد در همان مسیر ادامه پیدا می کند.

حجت الاسلام زرین پر از بین الطلوعین های عجیب مسجد امین الدوله در زمان شیخ عبدالکریم حق شناس گفت و اظهار داشت: بعد از ایشان آیت الله میرهاشم حسینی از سال ۷۸ جلسات مسجد را برقرار کرده اند و در مناسبت ها مسجد فعال است و برنامه های سحر و شب زنده داری تا امروز برقرار است و وجود حوزه آیت الله حق شناس نیز در کار این مسجد باعث شده تا طلبه ها از این فرصت بهره ببرند و ۳۰ شب ماه رمضان برنامه مناجات و شب زنده داری پر شور برقرار است و این شد که مسجد امین الدوله به مسجد شب زنده دار ها معروف شده است.

وی ادامه داد: مسجد امین الدوله هرچند مسجد کوچکی در بازار تهران است ولی برکات زیادی داشته و در برنامه هایی که دارد مردم از اقصی نقاط تهران می آیند. مقام معظم رهبری در این مسجد منبر می رفتند و مرحوم عسکر اولادی می گفت که اولین جرقه های انقلاب در این مسجد در ذهن ما زده شد و آیت الله حق شناس، حضرت امام خمینی و شهید بهشتی را به ما معرفی کرد و خود آیت الله حق شناس نیز به شدت علاقه مند به حضرت امام و حضرت آقا بودند.

امام جماعت مسجد امین الدوله به سختی و سنگینی مسئولیت امامت جماعت اشاره کرد و گفت: بر خلاف تصور برخی از مردم وظیفه امامت جماعت سخت است. بعضی از مسئولیت ها سخت است و اهل آن از آن فرار می کنند، مرحوم آیت الله حق شناس خود برای این جایگاه نیامد، بلکه مردم به دنبال ایشان رفتند و وقتی امام جماعت این مسجد شدند با تمام توان به این مسجد آمدند و حتی در سال های آخر عمر ایشان که کسالت داشتند خیلی پیگیر امورات مسجد بودند.

وی ادامه داد: مرحوم آیت الله العظمی بروجردی وقتی می خواستند آیت الله حق شناس را به این مسجد بفرستند به ایشان توصیه می کنند که خدمت به مردم بکنند و آیت الله حق شناس همواره به مردم می گفت: من خدمتگذار شما هستم . همین روحیه خدمتگذاری و محبت ایشان مسجد را رونق داده بود و مردم از مناطق مختلف به این مسجد می آمدند و قبل از ایشان نیز حاج آقا زاهد همینطور بودند و جوانان مثل پروانه دور این بزرگان می چرخیدند.

حجت الاسلام زرین پر امام جماعت بودن را کار بزرگی عنوان کرد و گفت: مرحوم آیت الله زاهد و حاج آقا حق شناس خود را وقف مردم کرده بودند و حتی در حال بیماری و کسالت خود را به مسجد می رساندند. مرحوم حق شناس زمانی می خواستند به مشهد مشرف شوند به آیت الله خوانساری فرموده بودند و ایشان این چند روز را به جای ایشان به مسجد امین الدوله می آمدند و خود ایشان می فرمود من در سفری که به کربلا رفته بودم مکاشفه ای اتفاق افتاد و حضرت به من فرمود چرا امین الدوله را رها کرده ای؟

مدیر حوزه علمیه حق شناس با اظهار تأسف از اینکه در کشور ما تلقی برعکس از ورود نخبگان به علوم انسانی وجود دارد اظهار داشت: در کشورهای غربی نیز نخبه ها را به علوم انسانی می فرستند و ما باید بهترین نخبه هارا به حوزه های علمیه بفرستیم، باید روح الله خمینی ها و محمد تقی بهجت ها و شیخ عبدالکریم حق شناس ها را به حوزه فرستاد تا خروجی حوزه های علمیه امثال حضرت امام خمینی و آیت الله حق شناس ها باشد. ما باید بهترین ها را راهی حوزه کنیم تا کسانی که خارج می شوند هم بهترین ها باشند.

وی همچنین تربیت یافتگان مسجدی را نیز یادآور شد و گفت: مسجد کارخانه انسان سازی است و بهترین ها در مساجد تربیت شده اند؛ حاج احمد متوسلیان و شهیدان نیری از نمازگزاران مسجد امین الدوله بودند. شهید احمد نیری وقتی به شهادت رسید مرحوم حق شناس درباره اش می فرمود: بعد از شهادت شهید نیری او را در خواب دیدم که می گفت وقتی من تیر خوردم مستقیم مرا به رضوان بردند. شهید آرمان علی وردی که رهبر معظم انقلاب چند بار از ایشان یاد کردند شب های جمعه در برنامه های این مسجد شرکت می کردند.

false حجت الاسلام زرین پر

 

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!