حجت الاسلام غلامی گفت: فرهنگ انتظار، تجلی امید و امیدآفرینی در جامعه دینی برای رسیدن موعود است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام غلامی در گفتوگویی با گرامیداشت نیمه شعبان و اشاره به رسالت ولی عصر(عج) و امامان در همه دوران ها تاکنون اظهار داشت: تمامی اهل بیت(ع) یک وظایف و رسالت جمعی دارند و یک هدف را دنبال میکنند.
قائم مقام بنیاد هدایت افزود: به تعبیر رهبر معظم انقلاب «انسان ۲۵۰ ساله»؛ یعنی معصومین(ع) پس از رسول خدا(ص) بهمنزلۀ یک انسان واحد محسوب میشوند و این انسان ۲۵۰ ساله عصر غیبت یک کار و رسالت را انجام میدادند.
وی در مورد اهداف مشترک رسالت ائمه اطهار(ع) بیان کرد: یکی از آن اهداف عمومی اهل بیت(ع) مسأله هدایت بشر و تربیت انسان است، برای این که انسان بتواند سنخیتی با خالقاش و خدای سبحان داشته باشد و رنگ خدایی بگیرد؛ پس نخستین رسالت اهل بیت(ع) تربیت انسان و هدایت است.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به دومین رسالت معصومین عنوان کرد: دعوت به سمت خدای متعال و سبحان و دعوت به صراط مستقیم از دومین رسالت آنهاست و حتی امام حسین(ع) در کربلا و در معرض مواجهه با دشمن از فرصت دعوت و هدایت آنها نیز استفاده و دعوت به حق میکند.
وی تصریح کرد: نکته بعدی در رسالت حضرات، حفظ کیان اسلامی است؛ در یک طرف جبهه حق و امام معصوم قرار دارد که به رهبری و راهبری می پردازد و یک طرف هم جبهه باطل، شیطان و همه عمله شیطان هستند؛ حفظ کیان اسلامی در این عرصه و این هماورد است.
قائم مقام بنیاد هدایت اظهار داشت: بین جبهه حق و باطل آن کسی رسالت اصلی را برعهده دارد که از کیان اسلامی صیانت کند، همانند امیرالمؤمنین که برای باقی ماندن مکتب نبی مکرم(ص) و اسلام ناب ۲۵ سال سکوت میکند و به حضرت زهرا(س) میفرماید اگر می خواهید نام پیامبر(ص) حذف نشود، من باید سکوت کنم.
وی خاطرنشان کرد: حلقه سیری که در این میان وجود دارد حراست از کیان اسلامی بوده که از جمله وظایف حضرت ولی عصر(عج) است، به خصوص در آن فرازی که در توقیع شیخ مفید آمده و فرمودند من یاد شما را فراموش نکردم و دعا و توجه به شما را فراموش نکردم که اگر یاد شما را فراموش می کردم و شما را مورد دعا قرار نمی دادم دشمنان شما را تار و مار می کردند.
حجت الاسلام غلامی گفت: و باز حضرت به حفظ و حراست از کیان اسلام اشاره میکند که برعهده امام معصوم است، قال مولانا الامام المهدی-عجل الله تعالی فرجه الشریف- :اِنّا غَیْرُ مُهْمِلینَ لِمُراعاتِکُمْ، وَلا ناسینَ لِذَکْرِکُمْ، وَلَوْلا ذلِکَ لَنَزَلَ بِکُمُ الَّلاْواءُ وَاصْطَلَمَکُمُ الاْعْداءُ)ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی نکرده و یاد شما را از خاطر نبردهایم که اگر جز این بود، دشواریها و مصیبتها بر شما فرود میآمد و دشمنان، شما را ریشه کن مینمودند.
وی ادامه داد: نکته بعدی، ائمه حَبْلٌ مَمْدودٌ هستند یعنی ریسمان کشیده شده بین خلق و خالقاند و ارتباط بین آسمان و زمین را حضرات معصومین حفظ کرده اند و نگه داشتهاند و ارتباط برقرار کرده اند که «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» «وَ اذْکُرُوا نِعْمَهَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ».
قائم مقام بنیاد هدایت عنوان کرد: در این جا دو تعبیر وجود دارد، یک تفسیر را مفسرین از قرآن کریم دارند بعضی از روایات ما نیز می فرمایند به خدا قسم ما اهل بیت آن ریسمان کشیده شده بین این آسمان و زمین و بین خالق و مخلوق هستیم، بنابراین این رشته اتصال بین خدا و خلق هم حضرات معصومین هستند.
وی بیان کرد: موضوع دیگر اینکه آنها واسطه خیر هستند، یعنی حضرات معصومین به خصوص حضرت ولی عصر واسطه خیرند، در هر شب قدری که اتفاق می افتد ملائکه الهی از آسمان نازل می شوند و فرودگاهشان قلب امام عصر(عج) است تا صبح سلام و تحیت و درود را به همراه خود دارند و ارزاق همه عالم را نه فقط شیعه و مسلمان را، رزق همه مخلوقات را واسطه خیر می شوند.
حجت الاسلام غلامی تصریح کرد: پس در شب قدر، خیرات و مقدرات الهی در قلب امام نازل می شود و امام واسطه خیر و مقدرات الهی است.
وی در خصوص انتظار و امید و وظایف منتظران خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی منتظران حضرت ولی عصر زمینه سازی و آماده سازی برای ظهور ولی عصر است و به تعبیری قیام لله است و همه باید قیام کنند اراده عمومی خلق شود و همه برای زمینه سازی ظهور حرکت کنند.
قائم مقام بنیاد هدایت با بیان اینکه فرهنگ انتظار، تجلی امید و امیدآفرینی در جامعه دینی برای رسیدن موعود است افزود: دعا نیز در زمینه سازی ظهور لازم است در روایات هم داریم که دعای فرج امام زمان(عج) را زیاد بخوانید، فرج و گشایش شما هم در آن است ولی به صرف دعا کردن فرجی اتفاق نمی افتد آن چه اتفاق می افتد اجتماع قلوب است.
وی گفت: در توقیع شریف حضرت ولی عصر(عج) خطاب به شیخ مفید فرمود «وَلَوْ اَنَّ اشْیاعَنا ـ وَفَّقَهُمُ اللّهُ لِطاعَتِهِ ـ عَلَی اجْتِماع مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَاَخَّرَ عَنْهُمُ الْیُمْنَ بِلِقائِنا، وَلَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعادَهُ بِمُشاهَدَتِنا عَلی حَقِّ الْمَعْرِفَهِ وَصِدْقِها مِنْهُمْ بِنا، فَما یَحْبِسُنا عَنْهُمْ اِلاّ ما یَتَّصِلُ بِنا مِمّا نَکْرَهُهُ وَلا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ؛ اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهددر راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل میشدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان میگشت، دیداری بر مبنای شناختی راستین و صداقتی از آنان نسبت به ما؛ علّت مخفی شدن ما از آنان چیزی نیست جز آن چه از کردار آنان به ما میرسد و ما توقع انجام این کارها را از آنان نداریم.»
حجت الاسلام غلامی افزود: اما کار مهمی که منتظران باید انجام دهند این است که زمینه سازی کنند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب که سه توصیه فرمودند در این مسیر باید به خودسازی و جامعه پردازی و تمدن سازی بپردازیم، یعنی باید خود را به عنوان یک شیعه آماده کنند و آن اجتماع قلوب و این جمع ایمانی را شکل بدهند.
وی عنوان کرد: منتظران باید بتوانند جامعه مبتنی بر یک جامعه مهدوی تشکیل بدهند و تمدن سازی از الگویی که از نحوه مدیریت جامعه اسلامی مبتنی بر امامت است را با همه ساز و برگ و لوازم اش که تمدن اسلامی میباشد تشکیل بدهند، این شکل دادن تمدن اسلامی، زمینه ساز ظهور می شود و تجلی ولایت عظمای الهی است.
وی بیان کرد: ما معتقدیم که انقلاب اسلامی و قیام حضرت امام خمینی(ره) فجر صادق است؛ دوران غیبت امام عصر(عج)، یک ظلمت تاریخی است و یک شب تاریکی وجود دارد و فجر صادق آن نوری است که یک روشنی و بارقه امید و صبح را برای ما از سمت مشرق به وجود می آورد، انقلاب اسلامی در حقیقت آن فجر صادق و بین الطلوعین و تجلی ولایت الهی در عصر ظهور است.
حجت الاسلام غلامی تصریح کرد: این فجر صادق، یک نور از مشرق ایجاد و بارقه امیدی در دل مستضعفان و مظلومان جهان ایجاد می کند، همان طور که در بین الطلوعین خواب کراهت است و اگر انسان در بین الطلوعین بیدار باشد و باید طلب رزق و تلاش نماید، بین الطلوعین انقلاب اسلامی آن فرصتی است که منتظران باید تلاش کنند برای طلوع خورشید ولایت عظمای الهی تا زمینه ای فراهم شود و با آن امیدی که در فجر صادق از انقلاب اسلامی شکل گرفت همه مستضعفان عالم را به زمینه سازی ظهور و حکومت مهدوی برسانند.
وی درباره وظایف منتظران خاطرنشان کرد: یک سری وظایفی را اشاره کرد یکی معرفت و شناخت امام است؛ روایت است اگر کسی بمیرد و معرفتی نسبت به امام زمان خود نداشته باشد در مرگ جاهلیت مرده است؛ دوم صبر است این صبر بر مشکلات و گرفتاری ها و فتنه های آخرالزمان وظایف خردی است که ذیل وظیفه اصلی یعنی زمینه سازی با صبر و دعوت دیگران به صبر برای عبور از فتنه های آخر الزمان داشته باشند.
حجت الاسلام غلامی گفت: یکی از وظایف دیگر شیعیان و مؤمنین این است که در جامعه ولایت عرضی و جریانات ولایت عرضی را که سه مورد است احیاء کنند که یکی جریان خانواده و رحم است؛ در عصر ظهور خانواده به عنوان بنای مقدس اسلام باید تقویت شود و مؤمنین باید نسبت به خانواده اهمیت بیشتری قائل باشند.
وی افزود: دومین جریان همسایگی است، در تشکیل نظامات اجتماعی مبتنی بر الگوی ولایت و حقوق همسایه نسبت به همسایه است، منتظران باید جریان همسایگی را تقویت کنند.
قائم مقام بنیاد هدایت اظهار داشت: سومین جریان الهی که نخ تسبیح امت برای امام است رابطه برادری است که باید در بین مؤمنین ایجاد شود؛ مؤمنین تکالیفی نسبت به هم دارند و به خصوص مؤمنین در عصر غیبت باید به تقویت رابطه برادری اهتمام داشته باشند.
وی ادامه داد: همچنین به یاد امام زمان(عج) بودن و انتظار کشیدن است اهمیت زیادی دارد، امام رضا(ع) می فرماید آیا انتظار فرج بخشی از فرج نیست، انتظار برای مولایی است که مقدراتش به دست اوست و این وعده الهی است که مستضعفین عالم جهان را مدیریت می کنند.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به برپایی جشنها در اشاعه شعائر الهی و معنوی خاطرنشان کرد: روایت است که شیعه ها از باقی مانده گل ما سرشته شدهاند و شادی و حزن اهل بیت(ع)، همان شادی و حزن ماست.
وی گفت: ما در عزاداری با یک سبک و الگو و سنت و اصالت با ریشه ای داریم اما در خصوص الگوهای شادی نتوانستیم به الگوهای درستی برسیم شادی گاهی به سمت افراط و معصیت و گاهی به سمت تفریط می رود، از این رو هنوز به الگوی مطلوبی از نشاط و شادی مرد رضایت امام زمان(عج) نرسیدیم باید گونه ای باشد که همه در این شادی سهیم باشند.
قائم مقام بنیاد هدایت خاطرنشان کرد: اعیاد، فرصتی برای برپایی جشن که یک رزمایش بزرگ است میباشد، گاهی با نصب یک پرچم رنگی بر سر درب منازل و یا اطعام و نذرهای کوچک میتوان به شادی پرداخت به خصوص تقسیم شادی با مردم و همسایگان همراه با صیانت از شعائر الهی بسیار ارزشمند است.
وی گفت: انتظار فرج و امید هم رابطه مستقیمی با هم دارند، چنین انتظاری، امیدآفرین است اما برخی در سکون و خلوت و کنج عافیت، به انتظار مینشینند و این امر غلطی است؛ انتظار فرج امیدی است که مؤمنان را به حرکت در میآورد و همه در آن دغدغه تحقق حکومت مهدوی و تشکیل امت اسلامی را دارند.
در دیگر رسانهها ببینید:
خبرگزاری شبستان