قائم مقام بنیاد هدایت:

مهرواره محله همدل؛ رزمایشی برای شناخت ظرفیت‌ها/ پیوندهای اجتماعی باید حول محور مسجد ایجاد شود+صوت و فیلم

مهرواره محله همدل؛ رزمایشی برای شناخت ظرفیت‌ها/ پیوندهای اجتماعی باید حول محور مسجد ایجاد شود+صوت و فیلم
مجتبی عظیمی
0
۰۷ فروردین ۱۴۰۲

قائم مقام بنیاد هدایت ضمن تبیین اهداف و کارکردهای مهرواره محله همدل، گفت: این یک رزمایشی است که مؤمنین یکدیگر و ظرفیت‌ها را پیدا کرده و تمرین و ممارست کنند تا قدم‌های بزرگ را بردارند؛ آن قدم بزرگ جامعه‌پردازی و تمدن سازی است.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام رضا غلامی در ویژه‌برنامه تلویزیونی چشمه که در شبکه افق پخش شد به بررسی و واکاوی علل موفقیت مساجد شاخص با موضوع مسجد و محله همدل پرداخت و اظهار داشت: مهرواره محله همدل، بازگشت دوباره به مردم در فعالیت‌های اجتماعی است که اتفاق می افتد، رهبر معظم انقلاب در فروردین سال گذشته فرمودند مشکلات ما با همدلی حل شدنی است و هر کجا مردم پای کار آمدند گشایشی اتفاق افتاد.

وی تصریح کرد: این بیانات مبنای شکل گیری مهرواره شد که به میدان و دوباره به سمت مردم برگردیم و ظرفیت‌های مردمی را برای حرکت های تحولی آماده کنیم، رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان فرمودند انقلاب اسلامی تحولی را در پیش دارد حضور مردم در این حرکت تحولی در حقیقت مهم ترین رکن حرکت انقلاب اسلامی به سمت قله ای تمدن سازی است، به قول فرمایشات رهبری و اساسا تمدن سازی مسجد و نقش جایگاه آن کجاست.

قائم مقام بنیاد هدایت گفت: شاید به تعبیری می‌خواهیم بگوییم مهرواره یک رزمایشی است که مومنین یکدیگر و ظرفیت ها را پیدا و تمرین و ممارست کنند تا قدم های بزرگ را بردارند که آن قدم بزرگ جامعه‌پردازی و تمدن سازی است.

وی در مورد اهداف مهرواره محله بیان داشت: در این مهرواره سه اتفاق روی می دهد؛ نخست اینکه حل مساله است، یعنی هر کنشگری و فعال اجتماعی در محله هر تخصصی و هنری دارد واژه لبیک را به سامانه ۵۰۰۰۹۶۵۰۰ می فرستند و لینک برای آنها ارسال می شود و می گویند در این مهرواره توان حل چه مساله‌ای را در محله خود دارند و پس از شناسایی مساله، همه تلاش خود را برای حل کردن آن به کار خواهند بست.

حجت الاسلام غلامی ضمن بیان اینکه حل مساله می‌تواند به صورت فردی یا گروهی در قالب گروه جهادی و هیئتی باشد، گفت: ما پس از اعلام آمادگی عزیزان، فرآیند حل مساله را آموزش می دهیم که چطور اولویت بندی کند و چطور ظرفیت ها را پای کار بیاورد و مساله را حل کند.
وی در مورد بخش دوم مهرواره اظهار داشت: بخش دیگر برای روایت حل مساله است. در این باره اتفاقات خوبی را مردم در محلات رقم می زنند که کمتر دیده می شود، حس خوب در روایت این هست که هنوز براساس همان فرهنگ ایرانی چو عضوی به درد آورد روزگار دیگر عضوها را نماند قرار حرکت می‌کنیم.
قائم مقام بنیاد هدایت گفت: این مردم ایران اساسا مردمی همدلی بوده و هستند و در کرونا نیز ثابت کردیم مردم همدلانه پای کار ایستادند و گره گشایی و مشکلات مردم را حل کردند ولی به خوبی روایت نشد، رهبر معظم انقلاب در کرونا فرمودند کاش کسانی همچون شهید آوینی بودند که این جهاد عظیم را روایت می کردند.

وی افزود: دومین بخش از مهرواره این است که اتفاقاتی که به صورت میدانی می افتد توسط خود مردم روایت شود و به وسیله فضای مجازی و گرافیک و هنر و رسانه و ابزارهای مختلف بتوان با زبان و هنر و ابزار خودش را روایت کند.

حجت الاسلام غلامی در مورد بخش سوم بیان کرد: این بخش نیز تکریم از فعالان محله در قالب نشر خوبی هاست و از افراد و گروه‌های برتر تجلیل می‌شود.

وی در مورد نقش مسجد در شکل گیری تمدن اسلامی و اعتلای آن عنوان کرد: تمدن اسلامی در واقع مقدمه ای برای زمینه سازی ظهور و تجلی ولایت است در سبک زندگی اجتماعی که مردم رقم می زنند.

قائم مقام بنیاد هدایت تصریح کرد: منظور از زندگی اجتماعی نیز مبتنی بر احکام و دستورات شریعت مقدس است و جنس آن از جنس محبت و خدمت است؛ یعنی مردم نظام ولایی با محوریت مسجد و بر پایه محبت و خدمت متقابل شکل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: برخلاف نظام طاغوت که مبتنی بر چرخه سود است و مردم دور یکدیگر جمع می شوند تا تمدنی را با یکدیگر بسازند و به یکدیگر کمک کنند و خیر برسانند در این بستر تمدن اسلامی رشد کنند؛ مسجد آن پایگاهی است که اجتماع قلوب مومنین شکل می گیرد برای تربیت و حرکت و گام برداشتن به سمت آن رقم بزند.

حجت الاسلام غلامی ادامه داد: رهبری در مورد کارکرد مسجد برای تمدن سازی سال ۹۵ فرمودند مسجد می تواند پایگاه همه کارهای نیک باشد پایگاه انسان سازی و خودسازی و تعمیر دل و تعمیر دنیا و مبارزه با دشمن و می تواند زمینه ساز تمدن اسلامی باشد، مسجد سه کار و رویه جدی را باید در دستور کار قرار دهد و آن نیز پیوندهای اجتماعی و پیوندهای ولایی را با حول محور مسجد باید تقویت کند که این پیوندهای ولایی را وقتی تقویت کند ناخودآگاه مسئولیت اجتماعی در دل آن نهفته است.

وی اظهار داشت: یکی از پیوندهای اجتماعی، همسایگی است که متاسفانه به خصوص در شهرهای بزرگ دارد رو به فراموشی سپرده و کمرنگ می‌شود، در همسایگی حقوق همسایه نسبت به همسایه آن حس مسئولیت اجتماعی است، پس یکی از پیوندهای اجتماعی پیوند همسایگی است که باید حول محور مسجد رعایت شود.

قائم مقام بنیاد هدایت افزود: یکی از پیوندها نیز پیوند اخوت و برادری است، قاعده اخوت در نظام اسلامی قاعده ای محکم و مستحکم است و مومنین نسبت به یکدیگر رابطه برادری و حق متقابل دارند و رحم که در حقیقت خانواده می شود که مهم ترین رکن سلولهای اجتماعی و تشکیل نهاد مقدس اجتماعی است اساسا بالاترین سطح مسئولیت پذیری در خانواده است.

وی بیان کرد: اگر به صورت محله محور کار انجام بگیرد در اجتماعات بزرگتر، ارتباطات اولیه شکل نگرفته است در محلات اگر پیوند مومنانه ای انجام شده و محبتی شکل گرفته از دریچه نیاز مخاطب وارد شدیم و پیوند ایجاد می شود و اگر تذکری داده شود می پذیرند اما اگر پدیده های اجتماعی را محلی حل کنیم اول نیازها رفع کنیم این سنت قرآنی که زبان مشترک را پیدا کنیم شکل می‌گیرد.

حجت الاسلام غلامی عنوان کرد: نظام ما مبتنی بر نظام توحیدی است، خدمات اجتماعی را خیلی از بنگاهها و گروههای غربی انجام می دهند، تفاوت ما و نظام توحیدی و ولایی با غرب در اتصال و ارتباط آن مسجد و سنگر توحید است سنگری که پیوند دوگانه ها را دارد یکی از خاصیت مسجد پیوند دو گانه هاست و پیوند میان خالق و مخلوق است پیوند میان دین و دنیاست.

وی تصریح کرد: هر فعالیتی در محله را باید به مسجد گره زد اگر فعالیت های اجتماعی به نماز و توحید اتصال یافت نظام ساز می شود و تربیت می کند، خاصیتی که خدمت و محبت و مسئولیت اجتماعی دارد این است که امید ایجاد می کند و امیدآفرینی است، در دل این حرکت ها و جنبش ها می توان امید آفرینی کرد این حرکت های خودجوش مردمی که پایه آن محبت و جنس آن خدمت است و با مسئولیت اجتماعی رقم می زند امید آفرینی است.

قائم مقام بنیاد هدایت اظهار داشت: در حدود ۸۰ هزار مسجد در کل کشور داریم که ۲۸ هزار مسجد اقامه جماعت دارد؛ همه باید توبه کنیم و به مسجد برگردیم، اهمیت مسجد آن است وقتی رسول خدا اسوه حسنه است اولین بنایی که ایجاد می کند مسجد بود وقتی پایه گذار این تمدن است و از مسجد شروع می کند ما اگر از جای دیگری بخواهیم شروع کنیم جفا کرده ایم و بیراهه رفته ایم و ظرفیت تمدنی مسجد را نابود کرده ایم.

وی گفت: هر کس به اندازه سهمی که دارد باید توبه کند مسجد ظرفیت مهم تمدن سازی دارد امام راحل(ره) فرمود مساجد سنگر است اگر به سنگر برگردیم پیروزی ما بیشتر می شود روحانیون و علما نقش ویژه‌ای دارند یک زمانی مهم ترین رسالت علمای ما اقامه نماز در مسجد بود مسجد را به امام می شناختند.

حجت الاسلام غلامی افزود: مسجدی مانند آیت الله سعیدی ۱۵۰ شهید را تربیت کرده است و هم لباسی‌های ما بیشتر از ما وظیفه دارند تعدد سیاست گذارها و تعدد رسته های مرتبط با مسجد یکی از دغدغه های جدی است که نیامدند هم افزایی داشته باشند و باری را بردارند، استان های مختلف فرمول های مختلفی دارند ایده ما این بود نهاد بین بخشی تشکیل دهیم که این نهاد باعث شود همه دور هم جمع شوند.

قائم مقام بنیاد هدایت تصریح کرد: یکی از حرکت های خوب روسای نهادهای که متولی هستند این بود که اتفاق خوبی رقم خورد و سند ملی مسجد را با هم افزایی نهادها انجام دادیم که هر یک چه وظیفه ای دارند، این سند در شورای عالی انقلابی فرهنگی تصویب شود نرم افزار مدیریت مسجد است همه تقسیم کار کنند تا در صحنه واقعی اتفاقات خوبی می افتد مسجد در حال حاضر کارکردهایی دارد و خدماتی را رقم می زند که باید برگردیم که بازگشت به مردم و بازگشت به مسجد و مطالبه از حاکمیت به عنوان اینکه مسجد را سکوی خدمات حاکمیت قرار دهد که مسجد پویایی و جذابیت برای حضور و مشارکت داشته باشد.

وی گفت: مسجد باید تمام وقت شود و امام جماعت بین مردم زندگی کنند و این از شاخص های موفقیت مسجد است داریم تصویب می کنیم با معرفی این ها تولید دانش شود هویت بخشی به مسجد اتفاق بیفتد امامان مسجد عهدی مشترک بسته و هم عهد شویم و همه برای تعالی مسجد محله همراه شوند.

false صوت حجت الاسلام غلامی

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!