این امام محله‌ به جای کمک‌های جزئی خانواده‌های نیازمند را به درآمد پایدار رساند

این امام محله‌ به جای کمک‌های جزئی خانواده‌های نیازمند را به درآمد پایدار رساند
مجتبی عظیمی
0
۲۹ آذر ۱۴۰۱

امام روستای چاه حسن کرمان با دغدغه‌مندی تمام سعی دارد مشکلات روستای خود را کاهش دهد، اما برای کمک به اهالی آن، مخالف سرسخت توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان منطقه است و در واقع به جای ماهی دادن به دست آنان تلاش می‌کند به آن‌ها فوت و فن ماهیگیری را بیاموزد تا وابسته به این اقلام و کمک‌های جزئی و گذرا نباشند و بتوانند با رسیدن به درآمدی پایدار، برای همیشه از دریافت کمک از دیگران بی‌نیاز شوند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام ابوالحسن خالقپور متولد سال ۱۳۷۶ و امام روستای چاه حسن بخش جازموریان شهرستان رودبار کرمان که به انجام فعالیت‌های تبلیغی، فرهنگی و اجتماعی در این روستا مشغول است؛ روستایی که بالغ بر ۸ هزار نفر جمعیت دارد که به صورت پراکنده در نقاط مختلف روستا ساکن هستند.

او طبق گفته خود حدود ۶ سال است که در این منطقه فعالیت دارد، اما فعالیت‌های مفید و جدی او در سه سال اخیر رقم خورده است.

این طلبه تلاشگر حدود یکسال قبل کلاس‌های قرآنی را ویژه بانوان در روستا راه اندازی کرد و از آنجایی که ساختمان موسسه قرآنی روستا هنوز تکمیل نشده و در چند ماه آینده به بهره برداری می‌رسد، اما او شروع فعالیت‌های قرآنی روستا را منوط به راه اندازی کامل موسسه نکرد، بلکه با جذب اساتیدی از ظرفیت خود آبادی، دوره روخوانی و روانخوانی را برای بانوان برگزار نمود.

او در این منطقه مساجد را به پایگاه‌های فرهنگی تبدیل کرد و با رایزنی با ۸ استاد و قرار دادن هریک از آنان به عنوان مربی در منطقه خودش، سطح یک روخوانی و روانخوانی را با کمک این افراد به بانوان آموزش داد.

حجت الاسلام خالقپور علی‌رغم وجود خیرین و امکان کمک گرفتن از آنان برای ساخت موسسه قرآنی خواهران، مردم خود منطقه را برای ایجاد این موسسه درگیر کرد تا با پول خود مردم منطقه این موسسه ساخته شود چرا که معتقد است، استفاده از ظرفیت اهالی برای ساخت موسسه موجب می‌شود که مردم منطقه هم قدر این موسسه را بیشتر بدانند و هم به خوبی آن را حفظ کرده و از آن نگهداری کنند.

او در این میان با انجام اقدامی ابتکاری و با تهیه لوح تقدیر از کشاورزان منطقه درخواست کرد تا سهمی از برداشت محصولات خود را صرف راه اندازی این موسسه نمایند تا آن‌ها هم در این کار خیر سهیم بوده باشند و به آندسته از کشاورزانی که در این زمینه با او همکاری کردند، لوح‌های تقدیری را اهدا نمود.

این طلبه دغدغه‌مند علاوه بر این برای تامین هزینه دستمزد مربیان نیز اقدام به تهیه صندوق‌هایی کرد و آن‌ها را میان اهالی توزیع نمود و افرادی را برای مسئولیت جمع آوری ماهانه صندوق‌ها در نظر گرفت تا با مبالغی که بوسیله این صندوق‌ها جمع آوری می‌شود دستمزد مربیان نیز پرداخت شود.

از آنجایی که در روستای محل تبلیغ حاج آقا خالقپور طایفه‌های مختلفی زندگی می‌کنند، او در ابتدا از همه قبیله‌ها دعوت کرد تا برای ساخت موسسه کمک‌هایی داشته باشند که یکی از اهالی، زمینی به ارزش ۴۰۰ میلیون تومان برای احداث موسسه اهدا کرد و حتی دیوارکشی و ایجاد سرویس بهداشتی برای آن نیز توسط همین خیر انجام گرفت.

یکی دیگر از خیرین نیز با توجه به موقعیت مناسب این موسسه و قرار گرفتن آن در مجاورت جاده که عبور و مرور زیاد مردم را به‌دنبال داشت، زمینی را که در مقابل این موسسه وقف کرد که قرار است دو مغازه روبه روی این موسسه و در این زمین وقفی ایجاد شود تا با فروش محصولات فرهنگی در آن‌هاط منبع درآمدی برای موسسه ایجاد شود.

او البته بعد از اینکه مردم را پای کار آورد و درگیر ایجاد موسسه کرد، از ظرفیت خیرین نیز بهره گرفت تا به تکمیل این پروژه خود بپردازد.
یکی دیگر از اقدامات ماندگار و خوب حاج آقا خالقپور که با کمک اهالی آن را پیش برده است، ایجاد خانه عالم در روستا بوده که سقف زنی این پروژه در حال انجام است و به زودی به مرحله بهره برداری می‌رسد. او اکنون درصدد است از روحانی پای کار و فعالی که خودش قدرت انجام اقدامات فرهنگی شاخص و ارائه مشاوره مذهبی و همسرش توانایی تدریس قرآن به بانوان روستا را داشته باشد، دعوت کند تا در روستا مستقر شوند و به فعالیت در مسجد و موسسه روستا بپردازند.
وی افزون بر این کلاس‌هایی را در زمینه تربیتی برای نوجوانان برگزار کرده و به شناسایی استعداد آنان و پرورش این استعدادها به شیوه‌های مختلف پرداخته است.

حجت الاسلام خالقپور البته نگرانی‌هایی هم از معضلات موجود در منطقه خود دارد و در این راستا می‌گوید: منطقه ما استعدادهایی دارد که به دلیل بی‌توجهی‌، این استعدادها می‌سوزند و اکنون آمار ترک تحصیل و خودکشی دانش آموزان ما متاسفانه آمار قابل توجهی است؛ به همین دلیل درصددیم مشاوره‌هایی را برای حضور در منطقه دعوت کنیم تا آن‌ها شنونده حرف‌ها و مشکلات جوانان باشند و همچنین با مستقر شدن یک مشاوره مذهبی خوب به عنوان روحانی مستقر در روستا نیز می‌توان بسیاری از این مشکلات را مرتفع ساخت.

این روحانی فعال با وجود اینکه برای حل مشکلات اهالی روستا بسیار دغدغه‌مند است و نسبت به آن‌ها بسیار دلسوز عمل کرده، اما به شدت مخالف توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان منطقه است، بلکه در عوض ماهی دادن به آن‌ها تلاش کرده فوت و فن ماهیگیری را به مردم بیاموزد تا وابسته به این اقلام و کمک‌های جزئی و گذرا نباشند.

او می‌گوید: مردم منطقه ما بیشتر از اینکه محروم باشند، مظلوم‌‌ واقع شده‌اند؛ چرا که اینجا مهد کشاورزی است و زمین‌های زراعی زیادی وجود دارد، اما افرادی از شهرستان این زمین‌ها را برای کشت در اختیار گرفته‌اند و حتی اجازه کارگری در این زمین‌ها را مالکین اصلی نمی‌دهند.

او درصدد است با استفاده از ظرفیت‌های این منطقه و تلاش برای بازپسگیری این زمین‌ها و آموزش روش‌های درآمدزایی به اهالی، کمی از مشکلات و در واقع مظلومیت اهالی این منطقه کم کند و با اینکار خانواده‌های روستا را از معضلات اقتصادی و معیشتی موجود نجات دهد.

در دیگر رسانه ها ببینید:

وب سایت مهرواره همدل

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!