با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری برگزار شد؛

آیین افتتاح رویداد محله مقاوم با موضوع «حکمرانی مردمی»

آیین افتتاح رویداد محله مقاوم با موضوع «حکمرانی مردمی»
مجتبی عظیمی
0
۰۶ تیر ۱۴۰۱

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر مراقبت از حس اجتماعی مردم در شرایط عادی جامعه و ضرورت فعال شدن نهادهای اجتماعی در حوزه خدمات عمومی، گفت: برای تحقق حکمرانی مردمی و ایجاد محلات مقاوم باید به جای سرمایه‌های نهادی، سرمایه‌های اجتماعی را به خدمات اجتماعی تبدیل کرد.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام مهدی طاهری در آیین افتتاح رویداد محله مقاوم با موضوع “حکمرانی مردمی” که با حضور امامان و اعضای شورای محلات مقاوم چهارمحال و بختیاری در شهرستان بروجن برگزار شد، افزود: حضور نهادهای اجتماعی برای مقاوم کردن محلات کافی نیستند و تکیه کردن به آن‌ها نه تنها به مقاوم شدن محلات منجر نمی‌شود بلکه با تضعیف حس مراقبت مردم نسبت به یکدیگر، محله را در مسیر ضعف قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه نهادهای اجتماعی را باید در حوزه خدمات عمومی فعال کرد و نه در بخش خدمات فردی، اظهار داشت: در شرایط بحران، حضور این نهادها لازم است اما در دیگر مواقع باید مراقب بود تا با فعالیت این نهادها، حس اجتماعی مردم ضعیف و نادیده گرفته نشود.

طاهری، شکل‌دهی قیام‌ها و حرکت‌های مردمی برای اصلاح امور را رسالت انبیاء الهی دانست و تصریح کرد: نباید اجازه داد خیر مردم از فعالیت‌های اجتماعی جدا شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مدل حکمرانی پیامبر اسلام (ص) و حضور افرادی به عنوان نایب رییس (عریف) در محلات این شهر، گفت: پیامبر اکرم(ص) در هر محله‌ای یک عریف مشخص کرده بودند و برای بررسی مشکلات و رفع آن‌ها با این افراد به طور مرتب مشورت داشتند، در حال حاضر نیز با توجه به این نوع از حکمرانی لازم است چنین حلقه‌های مشورتی در محلات شکل گیرد.

وی یادآور شد: در هر محله نیز مسائل مختلفی وجود دارد که باید با ترسیم نظام مسائل محلات و با توجه به توان عملیاتی جوانان و جایگاه افراد میانسال و معتمدین محلی برای حل هریک از آنها برنامه‌ریزی کرد.

طاهری در ادامه صحبت‌های خود به بیانیه گام دوم انقلاب و بهره‌گیری از آن در ترسیم طرح محله مقاوم اشاره کرد و افزود:در صورتی که پنج شاخص شامل علم و پژوهش، اخلاق و معنویت، سبک زندگی اسلامی ایرانی، اقتصاد محله و بصیرت و دشمن‌شناسی در طرح محله مقاوم مورد توجه قرار گیرد، می‌توان اعتماد و قدرت لازمه برای ولی امر را ایجاد کرد و مسیر تحقق مردم‌سالاری دینی را نیز به پیش برد.

وی با تاکید بر نقش مردم در مدل حکمرانی مردم‌سالاری دینی گفت: اگر چه در این مدل از حکمرانی، ولی از جانب خداوند منصوب می‌شود اما اگر مردم در صحنه حاضر نشود، بدون شک آن قدرت لازمه حکمرانی و هدایت برای ولی نیز شکل نخواهد گرفت، همان‌گونه که امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در برهه‌ای از زمان به دلیل نبود چنین حضور مردمی، خانه‌نشین شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ترسیم مدل حکمرانی جامع و کامل از سوی امام راحل در شرایط بی‌نتیجه بودن دیگر مدل‌های حکمرانی غربی، تصریح کرد: امام خمینی (ره) معتقد بودند که در این نوع از مدل حکمرانی مردمی، مسیر کمال اجتماع محقق خواهد شد و راه دیگری نیز وجود ندارد، مدلی که تمام ابعاد حیات بشر در دنیا و آخرت و مدیریت اجتماعی آن را در بر گرفته است.

وی بازخوانی مدل حکمرانی ترسیم شده از سوی امام راحل توسط مقام معظم رهبری و طراحی مدل حکمرانی مردم‌سالاری دینی را یادآور شد و گفت: بدون شک در مدل حکمرانی مردم‌سالاری دینی، مردم نسبت به ولی الهی تکلیف دارند و این حس تکلیف در زمانی که ولی، فرمان نمی‌دهند نیز باید مورد توجه قرار گیرد و مهمتر آنکه آمادگی اجتماع نه برای تبعیت از ولی امر بلکه باید برای اقامه و تحقق امر ولی در جامعه و به ویژه در محلات به وجود آید که طرح محله مقاوم برای تحقق چنین الگویی دنبال می‌شود.

طاهری در ادامه یادآور شد: حکمرانی مردمی و مردمسالاری دینی، یک سنخ از حکمرانی است که برای ولی توسعه وسع ایجاد کرده، وی را قدرتمندتر می‌کند و حوزه نفوذ کلام ولی‌ امر را نیز بیشتر می‌کند که لازم است همگان به‌گونه‌ای در این شیوه حکمرانی رفتار و عمل کنند که مخاطب ولی امر جامعه‌ افزون‌تر شود.

وی با بیان اینکه وظیفه مومنان این است که در جامعه‌ای که ولی خدا در راس آن قرار دارد برای ولی خدا، نخست اقتدار ایجاد کرده و سپس به ایجاد اعتماد بپردازند، اظهار داشت: در صورتی که این قدرت و اعتماد در هر محله‌ای شکل گیرد، شبکه محلات توان ایجاد قدرت برای ولی را نیز خواهد داشت.

در دیگر رسانه ها ببینید:

خبرگزاری ایرنا

خبرگزاری ایکنا

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!