حجت الاسلام رفیعی مسئله اربعین را یک مسئله تمدنی دانست و بر تبلیغ و ترویج و تلاش برای حضور افرادی که تاکنون مشایه اربعین را تجربه نکردهاند در این حرکت عظیم تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام حمید رفیعی مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به شور و حال اینروزها برای برگزاری پیاده روی اربعین، گفت: این روزها که ندا و صدا و طعم شیرین مشایه اربعینی از نقاط مختلف به گوشمان میرسد، متذکر یک اتفاق ویژهای است و شاید زمانیکه حدیث «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَهً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً» بیان شد مستمعین این حدیث این حال و هوا را متصور نبودند.
وی افزود: حال و هوای اربعینی که این روزها شاهد فراهم شدن مقدمات آن هستیم یک اتفاق عظیم و عجیبی است که تعدادی توفیق حضور در این حرکت را پیدا میکنند و تلاش ما باید بر تبلیغ و ترویج حضور در این حرکت برای افرادی باشد که تاکنون پیاده روی اربعین را تجربه نکردهاند.
حجت الاسلام رفیعی در ادامه با بیان اینکه پیاده روی اربعین و حضور پرشور مردم در این حرکت مقدمهای برای مسئله جامعهپردازی است، خاطرنشان کرد: حتما عده قابل توجهی هستند که توفیق زیارت اربعین را به هر دلیلی ندارند؛ اینروزها شاهدیم که در محلات مختلف و در مجموعههای محلی عدهای برای این اتفاق درس آموز و تمدنی دور هم جمع شدند، اتفاقی که مقدمهای برای مسئله جامعه پردازی و دلیلی بر مسئله ولای عرضی در بین اجتماع است.
وی ادامه داد: به طور مثال در محلهها دیده شده که افرادی در مسجد گرد هم جمع شدند و با سلام و صلوات ویژه، نائبان و نمایندههای خود را از محله به این سفر معنوی اعزام کردند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی همچنین اظهار داشت: اعتقاد ما بر این است که کسی که میماند و در پیاده روی اربعین به هر دلیل نمیتواند حضور پیدا کند او در حقیقت نمانده بلکه دلش آنجاست و حتما نمایندهای آنجا دارد.
وی با اشاره به نگاه اعتقادی مردم به اربعین گفت: این روزها خیلی از مردم و محلات برای اینکه بتوانند در اعزام افراد به این سفر شریک باشند، جمعی را شکل دادند تا مشارکت کنند و افرادی که تاکنون در پیاده روی اربعین شرکت نکردند بتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند و لزوما هم نگاه مادی و رقم و ریال مطرح نیست، بلکه نگاه اعتقادی و باوری است که منجر به این همدلی و مشارکت مردم شده است.
حجت الاسلام رفیعی همچنین اعلام داشت: امروز جمعیت عظیمی در محلات حضور پیدا میکنند و برنامه ریزی میکنند برای اینکه بتوانند در ماجرای اربعین اثر گذار باشند، ما معتقدیم کسی که اربعینی میشود، وقتی برگردد در خانواده و محله آن نورانیت و بهرههایی که از آن فضا برده را منتشر میکند.
وی با بیان اینکه امروز مسئله اربعین یک مسئله تمدنی است، افزود: باید تمام سعی ما بر این باشد جوانان و مردم در این حرکت حضور پیدا کنند و از نزدیک لذت حضور در مشایه اربعین را بچشند و اگر احیانا توفیق نشد حضور پیدا کنیم در جمع های خودمان یک برنامه مشایعت بگیریم و در رفتن این افراد و زیارتشان خود را شریک نماییم.