مشارکت دادن نوجوانان در طرح ریزی فعالیت‌های محله

مشارکت دادن نوجوانان در طرح ریزی فعالیت‌های محله
رضا رفیعی‌مهر
0
۲۵ اسفند ۱۴۰۰

حجت الاسلام بابایی توانسته اعتماد خیرین را به گونه ای جلب کرده که افراد سلائق مختلف از فعالیت های مختلف مسجد حمایت مالی می کنند تا جایی که کارت بانکی خود را در اختیار او می گذارند تا در تهیه کمک برای نیازمندان هزینه کند؛ در همه این فعالیت‌ها نوجوانان نیز مشارکت دارند.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام میثم بابایی امام محله سجادیه شهرستان بابل و امام جماعت مسجد علی بن الحسین(ع) و از سال ۹۷ در این محله مشغول به فعالیت است.

او در خصوص اهمیت و جایگاه مسجد می گوید: مسجد باید قلب تپنده محله باشد و اگر این قلب نتواند تپندگی خود را حفظ کند محله بی روح می شود. در این صورت مردم محله شاید در کنار هم باشند اما با هم متحد و همدل نیستند.

او ادامه می دهد: ما در ابتدای کار با این پیش شرط کار در مسجد را شروع کردیم که نمی خواهیم پیشنماز باشیم. بلکه می خواهیم حرکتی را در همه محله و نه صرف مسجد انجام دهیم که به نام مسجد رقم بخورد.

یکی از کارهایی که امام محله سجادیه که در آغاز ورود خود به مسجد انجام داده است استفاده از ظرفیت امامان در امور مسجد است. یک اتاق فکر فرهنگی در مسجد راه اندازی کرده و حتی چند نفر از نوجوانان در این اتاق فکر حضور دارند که در برنامه ریزی فعالیت های مسجد کمک می کنند و ثمره این در خروجی برنامه ها مشهود است.

حجت الاسلام بابایی می گوید: محله سجادیه یکی از محلات کم برخوردار شهر است. این موضوع میزان توجه خانواده ها را به مسائل تربیتی کمرنگ می کرد. به همین دلیل ما برنامه سه شنبه های مشاوره را در مسجد راه اندازی کردیم و اساتیدی که در خصوص مشاوره های تخصصی مهارت و تجربه داشتند دعوت کردیم تا در این موضوع به ما کمک کنند.

بین ۳۰ تا ۵۰ در جلسات مشاوره شرکت می کنند و به گفته این امام محله این برنامه به ظرفیت سازی در محله کمک خوبی کرده است و زمینه ساز کارهای خوبی در محله شده است و مسجد از حالتی که فقط محل نماز باشد خارج شده است.

حجت الاسلام بابایی در خصوص پای کار آمدن جوانان در ایام کرونا نیز می گوید: ما با شروع کرونا پیامی را در دعوت از مردم برای کمک در فضای مجازی منتشر کردیم که با استقبال فوق العاده جوانان همراه بود و در کارهای مختلف مانند ضدعفونی معابر و امثال آن کمک های خوبی را از آن ها شاهد بودیم.

مسجد علی ابن الحسین(ع) خود دارای مرکز نیکوکاری فعال است که پای کار دستور رهبر معظم انقلاب آمدند و مبادرت به تهیه و توزیع کمک های مؤمنانه کردند. قرارگاه فرهنگی جهادی سجادیه هم کار جهادی را در پیش گرفته است و هم فرهنگ سازی را در دستور کار خود دارد.

به گفته امام محله سجادیه نزدیک به ۱۲ مرحله در هر سال بسته های معیشتی بین نیازمندان محله توزیع می شود. در ماه رمضان گذشته نیز ۲۰۰ بسته سحری و ۲۰۰ بسته افطاری بین فقرا پخش شده است.

حجت الاسلام بابایی کمک رسانی خیرین را اینگونه روایت می کند: هزینه این بسته ها از سوی خیرین تأمین شده است. خدا می گوید کار را شما خالصانه انجام دهید برکتش با من برخی افراد به ما مراجعه می کنند که حتی ظاهر مذهبی هم ندارند اما به ما اعتماد می کنند و حتی کارت بانکی خود را در اختیار ما می گذارند تا برای امور خیر از آن استفاده کنیم.

تهیه جهیزیه برای خانواده های نیازمند و کمک های درمانی برای بیماران بخش دیگری از فعالیت هایی است که با مدیریت حاج آقای بابایی در محله سجادیه رقم می خورد. ۱۵ تبلت نیز برای دانش آموزان نیازمند تهیه شده است.

دیدار با خانواده های شهدا در این محله با شکل نویی انجام می شود و در این دیدارها این امام محله نوجوانان را با خود همراه می کند. یکشنبه های شهدایی برنامه دیگری است که هر هفته در مسجد این محله انجام می شود. این برنامه با هدف آشنایی نوجوانان با فرهنگ شهادت و شهدا انجام می شود.

حجت الاسلام بابایی می گوید: مرکز نیکوکاری ۲۰۰ خانواده را تحت پوشش خود دارد. طرحی را تحت عنوان خانواده های مقام به این مرکز ارائه دادیم. طبق این طرح کارگاه هایی برای آموزش اشتغال برگزار کردیم و بانوان در رشته های مختلفی نظیر خیاطی و پرورش گل آموزش دیدند و مشغول به کار شدند. بیش از ۲۰ نفر از این آموزش ها بهرمند شدند.

به گفته حاج آقای بابایی کار دیگری که در مسجد قرار است شروع شود اشتغالزایی در زمینه بسته بندی حبوبات است. افرادی از بین نیازمندان محله شناسایی شده اند تا در این کار مشغول به فعالیت شوند.

رایزنی هایی هم صورت گرفته برخی افراد مبالغی را در اختیار صندوق قرض الحسنه مسجد قرار دهند تا از قبل آن بتوان به نیازمندان وام های معیشتی و درمانی اعطا کرد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!