غدیر همچون رودی زلال و شفاف در بستر تاریخ در جریان است و تا وقتی که غدیر باورانی مانند آقای دشتی هستند که برای غدیر شناسی نوجوانان پیشقدم میشوند، نباید نگران ناشناخته ماندن این روز بزرگ بود.
این روزها جوانان و نوجوانان ما بیش از گذشته به غدیر شناسی نیاز دارند و چه خوب است که مساجد و اعضای فعال آن به این امر اهتمام میورزند و در آستانه عید غدیر، تمام همت خود را برای برگزاری مراسماتی با شکوه در سطح محله و منطقه خود به کار میگیرند.
به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، به روستای آزادمون شهرستان محمودآباد استان مازندران می رویم؛ روستایی که ۳ هزار نفر جمعیت دارد. در دل این روستا مسجد صاحب الزمان(عج) میدرخشد.
برپایی ایستگاه صلواتی در آستانه غدیر
آقای علیرضا دشتی که ۴۵ سال از خدا عمر گرفته، حدود ۲۰ سال است که در این مسجد فعالیت میکند. او اکنون هم عضو هیئت امنا و هم عهده دار کارهای فرهنگی این مسجد است.
حالا که غدیر در راه است، بوی این عید در تمام روستای آزادمون پیچیده و مردم منتظر هستند تا غدیریان دست به کار شوند و بار دیگر جشن و خاطرههای خوبی از این روز را در اذهانشان ماندگار کنند.
اهالی یک هفته است که با ایستگاه صلواتی که جوانان مسجدی در روستا برپا کردهاند، شیرینی غدیر را میچشند.
در این خطه از ایران زمین، غدیر با مراسمهای خوبی همراه است از ایستگاه صلواتی گرفته تا اطعام مردم روستا و اعطای پرچم سبز یاعلی به خانوادههای سادات که همگی با محوریت مسجد محله انجام میگیرد.
آقای دشتی مرد مسجدی فعال روستای آزادمون میگوید: یک هفته است که جوانان روستا به مناسبت این عید، پای کار آمده و ایستگاه صلواتی برپا کردهاند.
حضور نوجوانان در این جشنها بدون شک نقش بزرگی در جاودانه شدن غدیر دارد به همین علت، آقای دشتی این هفته بچههای مدرسه را جمع و برای آنها از غدیر روایت کرده و از آنها خواسته تا در این ایام به کمک مسجد بیایند.
خانههای سادات را با پرچم سبز تزیین میکنیم
یکی دیگر از آیینهایی که چندین سال است که در آزادمون برگزار میشود و امسال نیز طبق سنوات گذشته قرار است با اهتمام اعضای فعال مسجد محله و پیش از فرا رسیدن روز عید غدیر انجام گیرد، اعطای گل به خانوادههای سادات و نصب پرچم سبز یاعلی(ع) بر در خانه آنان است تا برای مردم خانههای سادات مشخص باشد و روز عید برای تبریک گویی به دیدار آنان بروند؛ چراکه دیدار با فرزندان حضرت زهرا(س) در روز عید غدیر از آیینهای دیرینه مردم ایران است و خانوادههای سادات نیز مانند عید نوروز برای پذیرایی از میهمانان آماده میشوند و به مناسبت روز بزرگ غدیر با میوه و شیرینی از میهمانان خود پذیرایی میکنند.
اطعام ۲ هزار نفر در عید غدیر
هیئت امنای مسجد صاحب الزمان(عج) اکنون در گیر و دار مراسم اطعام عید غدیر هستند و همچون سالهای گذشته قرار است ۲ هزار پرس غذا در این منطقه پخته شود و بعد از اقامه نماز ظهر و عصر روز عید بین اهالی روستا توزیع شود.
افزون بر این ۱۳ راس گوسفند توسط اهالی برای قربانی در روز عید غدیر به مسجد اهدا شده که قرار است این گوسفندان ذبح شوند و بین ۵۰ خانواده فقیر که تحت حمایت مسجد قرار دارند توزیع شود.
فعالیتهای فرهنگی مسجد صاحب الزمان(عج) روستای آزادمون، تنها به پاسداشت و زنده نگهداشتن عید غدیر خلاصه نمیشود؛ چرا که این مسجد برای تمامی اعیاد مذهبی و روزهای شهادت ائمه برای سه گروه سنی نوجوان، جوان و بزرگسال برنامههایی دارد که آقای دشتی در این باره میگوید: در شبهای شهادت بویژه شهادت حضرت زهرا علیها السلام، در این مسجد بعد از نماز مغرب و عشا برای بزرگسالان برنامه روضه و سخنرانی برگزار میکنیم و سپس بعد از پایان این مراسم برای جوانان برنامه برگزار میکنیم.
مسجد محور تمام فعالیتهای مذهبی است
حالا که محرم نیز در پیش است، مسجد صاحب الزمان روستای آزادمون برای ماندگاری و حفظ فرهنگ عاشورای حسینی نیز در این ایام از صبح تا پاسی از شب برنامههایی دارد و قرار است علاوه بر برپایی هیئتهای نوجوانان و زنجیر زنی، برای تبیین اهداف امام حسین(ع) نیز برای جوانان سخنرانیهایی انجام شود و سپس با توزیع شام از عزاداران پذیرایی شود.
به گفته آقای دشتی در واقع در این منطقه، مسجد محور تمام فعالیتهای مذهبی است و جالب تر اینکه کلیه هزینههای اعیاد و مراسمهای اهل بیت(س)، با کمک اهالی خوب آزادمون تأمین میشود.
اهالی مومن و معتقد روستای آزادمون، در کارهای خیر دیگری نیز پیشقدم هستند که آقای دشتی آنها را روایت میکند و میگوید: هفته گذشته یکی از اهالی بیبضاعت، در اثر بیماری به عمل نیاز داشت که ۱۰۰میلیون تومان هزینه درمانش بود که این مسئله از طریق فضای مجازی و صفوف نماز جماعت مسجد به گوش مردم رسید و خوشبختانه هزینه عملش مهیا شد.
چهار نسل این روستا با مسجد عجین شدهاند
آقای دشتی معتقد است مردم این روستا اهل دین و دیانت هستند و برای گسترش فرهنگ اهل بیت(س) و خدمت به همنوع همیشه آماده و مهیا هستند.
آقای دشتی درخصوص هدف خود از فعالیتهایش نیز میگوید: تمام هدفم از خدمت در مسجد، حفظ جایگاه خانه خدا و تعالی اسلام است و خوشبختانه در این چهار دهه عمرم که حدود ۲۰ سال آن را در خدمت به خانه خدا بودم چهار نسل این روستا با مسجد عجین شدهاند.
ناگفته نماند که در زمان کرونا هم مسجد صاحب الزمان(عج) این روستا، بیشترین خدمت را به اهالی آزادمون داده است و در زمانیکه بواسطه شیوع این ویروس منحوس، درب عمده مساجد برای خدمت به اهالی بسته شده بود، درب این مسجد به روی مردم باز بود و خدمات مختلفی از طریق این مسجد و اعضای آن به مردم ارائه میشد.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری فارس