روایتی از فعالیت‌های برگزیده استانی مهرواره اوج؛

محله‌ای که همه بیماران صعب العلاجش رایگان درمان می‌شوند

محله‌ای که همه بیماران صعب العلاجش رایگان درمان می‌شوند
مجتبی عظیمی
0
۲۰ اسفند ۱۴۰۰

امام محله مسجد امام حسن مجتبی(ع) قم گفت: برای فعال شدن مساجد در امور فرهنگی و اجتماعی باید ابتدا امام جماعت و مدیر مسجد، فضای ذهنی خود را به سمت امامت محله ببرد و به این شناخت برسد که مسئول و امام محله است. همان‌طور که شهید سردار قاسم سلیمانی نیز گفتند که قرارگاه ائمه جماعت برای عملیات، تنها مسجد نیست بلکه محله آن‌هاست.
به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام‌ سیدغلام‌عباس موسوی‌مقدم، مدیر قرارگاه اجتماعی و فرهنگی امام حسن مجتبی(ع)

در گفت‌وگویی در رابطه با کارکردهای مساجد، بیان کرد: مسجد برای ما از طریق بزرگان دینی و انقلاب تعریف شده و کارکردی برای آن لحاظ شده است که اگر آسیب‌شناسی کنیم متوجه می‌شویم کارکرد امروزه مساجد در جامعه با آن چیزی که تعریف شده بسیار فاصله دارد؛ چیزی که در حال حاضر در جامعه از مساجد مشاهده می‌شود، یک محل عبادی صرف با یک هیئت امنا و یک امام جماعتی است که گاهی امام جماعت نمی‌داند در این فضا باید چه کاری انجام دهد و این آن مسجد ترازی که باید لایق جمهوری اسلامی و مدنظر مقام معظم رهبری اسلامی باشد، نیست که این انتقاد به بسیاری از مساجد وارد است.
وی با اشاره به اینکه زمینه‌سازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و هنری و شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان باید توسط کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد انجام شود، گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به‌عنوان یکی از ارکان شکل گرفته با محوریت مسجد از جمله نهاد‌های مردمی است که همواره در طول سال‌های گذشته در حوزه توجه به معیشت و گره‌گشایی اقتصادی از زندگی مردم فعالیت مستمر داشته است.
حجت الاسلام موسوی‌مقدم اضافه کرد: مسجد امام حسن مجتبی(ع) به‌عنوان مسجدی که در مهرواره محله همدل مقام اول کشور و در مهرواره اوج مقام دوم استانی را کسب کرده و سال‌هاست در این حوزه فعال است تعریفی از مسجد دارد و آن این است که ضمن حفظ جایگاه معنوی آن، مسجد به‌عنوان یک قرارگاه معرفی شود.

بیشتر بخوانید: مسجد پناهگاه امن مرتفع کردن مشکلات اهالی محله باشد

امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) تصریح کرد: برای تأثیر بیشتر مسجد در محله و جامعه، باید فضای ذهنی خود را بالا ببریم، یعنی به‌عنوان امام جماعت اگر به این نتیجه رسیدیم که کارکرد مسجد فقط عبادی نیست خود به خود به سمت ارتقا مسجد می‌رویم، هر چند مباحث عبادی و معنوی اصل کارکرد مسجد است، اما مسجد کارکردهای دیگری نیز دارد.
حجت الاسلام موسوی‌مقدم گفت: اولین کاری که ما در مسجد امام حسن مجتبی(ع) انجام دادیم شناساندن مسجد به‌عنوان یک قرارگاه فرهنگی اجتماعی بود، وقتی مسجد به‌عنوان قرارگاه شناخته شود اجباراً از یک ساختار تبعیت می‌کند و در این ساختار است که خود به خود مسجد فعال شده و افراد محله، بسیج، کانون فرهنگی و همه ارگان‌ها و اموری که نیاز است دخیل می‌شوند؛ در نتیجه باید نگاه را از سمت مباحث مذهبی و عبادیِ صرف به سمت مسائل اجتماعی و فرهنگی برد.
وی افزود: ما در مسجد امام حسن مجتبی(ع) بعد از تشکیل قرارگاه، مشکلات محله را رصد و آسیب‌ها را شناسایی کردیم و به چند آسیب رسیدیم؛ یکی از مسائلی که ممکن است در مساجد در موضوع امور فرهنگی و اجتماعی پیش بیاید بحث هیئت امنا است که ممکن است مباحث فرهنگی و یا سن آنها اقتضای این‌گونه مسائل را نکند، در نتیجه باید با حفظ جایگاه و حرمت بزرگان مسجد، کارگروه تشکیل شود، چراکه تشکیل کارگروه لازمه موفقیت در این امور است.
مدیر قرارگاه اجتماعی و فرهنگی امام حسن مجتبی(ع) گفت: در مسجد امام حسن مجتبی(ع) چندین کارگروه اعم از کارگروه اعتیاد، کارگروه درمان، کارگروه ازدواج و جهیزیه، کارگروه اشتغال تشکیل شده است که هر کدام یک مسئول دارد؛ به‌طور مثال در محله ما هیچ بیمار صعب‌العلاجی وجود ندارد که در حال درمان نباشد و به‌ صورت رایگان خدمات نگیرد و یا در بحث اعتیاد بنا به پیشگیری است، اما اگر فردی درگیر اعتیاد شود برای خود شخص و خانواده او کارهای حمایتی انجام می‌شود.
حجت الاسلام موسوی‌مقدم اظهار کرد: دو موضوع بسیار مهم در مسجد امام حسن مجتبی(ع) انجام شده است؛ یکی بحث معیشت بود که به کمک خیرین در سال گذشته، حدود دو و نیم میلیارد بسته غذایی اهدا شد و موضوع دوم اشتغال است که به‌صورت تخصصی در حدود شش ماه است در این امر فعالیت داریم و با تحویل دستگاه و میوه خیس به منازل و تحویل گرفتن محصول آماده از منازل افراد، اشتغال‌زایی انجام شده است.
وی در رابطه با ساز و کارهای لازم برای انجام امور فرهنگی و اجتماعی در مساجد، گفت: در ابتدا باید امام جماعت و مدیر مسجد فضای ذهنی خود را به سمت امامت محله ببرد و به این شناخت برسد که مسئول و امام محله است نه اینکه تنها امامت مسجد و نماز را داشته باشد، همان‌طور که شهید سردار قاسم سلیمانی در سخنانی گفتند که قرارگاه ائمه جماعت برای عملیات، تنها مسجد نیست بلکه محله آن‌هاست.
حجت الاسلام موسوی‌مقدم در پایان یادآور شد: برای این امر باید مسجد به قرارگاه تبدیل شود، قرارگاه با توجه به بار معنایی که دارد، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد؛ بعد از آن باید کارگروه‌های تخصصی برای معضلاتی که در محله وجود دارد تشکیل شود و بحث آخر، موضوع کمک‌هاست که البته شاید در محله‌های کم بضاعت پاسخگو نباشد، اما گاهی با مشاهده فعالیت مسجد، افراد به این سمت سوق پیدا می‌کنند.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری ایکنا

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!