بوی بزرگ ترین عید مسلمین به مشام میخورد و اهالی روستای اسدآباد از توابع شهرستان نهبندان برای برگزاری یک جشن آسمانی در قالب پویش «مهمانی محله» مهیا میشوند. اهالی این روستا با فعالیت گروه جهادی بقیه الله و به تأسی از امیر المومنین(ع)، علاوه بر تلاش برای ترویج فرهنگ غدیر، به فقر زدایی در مناطق محروم مشغول هستند.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، هاشم روشندل یکی از اعضای هیئت امنای مسجد ولیعصر(عج) روستای اسد آباد نهبندان است که نه تنها در مسجد فعال است، بلکه با کمک دیگر اعضای فعال مسجد، یک گروه جهادی به نام بقیه الله را نیز تشکیل داده که این گروه، در کنار کار فرهنگی، کارهای عمرانی را هم انجام میدهد و اقدامات این گروه حتی فراتر از روستای خودشان رفته و خدماتی توسط اعضای این گروه به روستاهای مرزی و محروم نیز ارائه میشود.
ترکیب کار فرهنگی و جهادی حاصلش تماشا دارد. قصه و حکایت هاشم روشندل یکی از اعضای پای کار این مسجد شنیدنی است. او متولد سال ۱۳۶۵ و چندین سال است که به عنوان یکی از اعضای هیئت امنای مسجد ولیعصر(عج)، برای روستا خدمات فرهنگی انجام میدهد و حالا در آستانه عید غدیر برای شناساندن این روز بزرگ به جوانان و نوجوانان روستای اسد آباد و دیگر روستاهای همجوار در تلاش است.
آقای روشندل میگوید: هر ساله یک روز پیش از عید غدیر در روستای اسد آباد کاروان جشن غدیر را به راه میاندازیم، مولودی خوانی میکنیم و شربت و شیرینی بین اهالی پخش میکنیم و در روز عید، این کاروان با برنامههای متنوع تر به روستاهای مرزی می رود. کاروان غدیر سعی میکند برای غدیر شناسی کودکان مرزی سنگ تمام بگذارد. توزیع ۲ هزار پرس غذا به همراه مولودی خوانی عید غدیر و برگزاری مسابقه از جمله برنامههای این کاروان شادی آفرین است، علاوه بر این ایجاد ایستگاه صلواتی در پلیس راه شهرمان هم از دیگر برنامههای عید غدیر مسجد ماست.
به گفته این مرد فعال مسجدی در روز عید غدیر به حدود ۳۰ روستای همجوار کاروان جشن این مسجد وارد می شود و با خود شادی و سرور برای اهالی این روستاها به ارمغان میبرد.
کاروان شاد جشن غدیر مسجد ولیعصر(عج) روستای اسد آباد، البته هدف دیگری را در کنار شادی آفرینی برای مردم دنبال میکند و آن هم پای کار آوردن جوانان هر روستا برای برپایی جشن عید غدیر است تا خودشان در سال بعد این جشن را خودجوش برگزار کنند و در واقع خود کفا شوند.
گروه جهادی بقیه الله علاوه بر گرامیداشت روز عید غدیر در روستای خود، روستاهای همجوار و روستاهای مرزی، اقدامات جالب توجه دیگری را نیز دارد که آقای روشندل درباره این گروه جهادی میگوید: ۶ سال پیش که تصمیم گرفتیم از دل بچههای مسجد یک گروه جهادگر تشکیل دهیم ۶ نفر بیشتر نبودیم، اما سال به سال به تعداد این گروه جهادی اضافه شد و امسال تعداد آنها به ۴۰ نفر رسیده است.
در واقع این گروه جهادی با چند هدف پا به این میدان گذاشته و در کنار غدیر شناسی سعی کرده که بزرگداشت غدیر تنها به برپایی یک جشن خلاصه نشود، بلکه هدفش این است که در کنار جشن و شادی به تأسی از مولی الموحدین حضرت امیر المومنین(ع)، به فقر زدایی و آبادانی نیز بپردازند تا مردمان روستاها و بهویژه نیازمندان، از شادی این روز بزرگ، بیشتر و بهتر بهره مند شوند.
طبق گفته این عضو فعال گروه جهادی بقیه الله، این گروه وقتی وارد روستایی میشود به سراغ مساجد روستا می رود و با محوریت مساجد مشکلات مناطق را شناسایی و رصد و سپس به حل آنها اقدام میکند.
این گروه به تعمیر مسجد چند روستا پرداختهاند و برای چند مسجد نیز سرویس بهداشتی ایجاد کردهاند.
گروه جهادی بقیه الله همچون طبیب دوار می گردد تا ببیند در کجا به حضور جهادی آنان نیاز است و تاکنون این گروه در روستاهای مختلف مرزی خدمات عمرانی زیادی را ارائه داده است.
شناسایی و کمک به نیازمندان روستاهای مرزی از برنامههای منحصر به فرد و درخشان این گروه مسجدی است.
آنها همچنین به حمایت از بیماران نیازمند و تهیه بستههای کمک معیشتی برای مستمندان میپردازند.
آقای روشندل این فعال گروه مسجدی بقیه الله میگوید: هزینه همه جشنها، کاروانها و کارهای جهادی گروه را خود مردم می پردازند و در تمام کارهایی که مربوط به مسجد میشود، خود اهالی عهده دار تأمین منابع مالی آن میشوند.
این مرد پای کار خستگی ناپذیر هدفش از خدمت به مردم و مسجد را ترویج سیره ائمه(ع) میداند و پیرو امامی است که فرموده: «آدمی چطور میتواند شبها سر آسوده بر زمین بگذارد، در حالی که میداند همسایهاش گرسنه و گرفتار است».
غدیر برکهای جاری و جوشان از معرفت است و خوشا به حال این مرد مسجدی و اهالی روستاهایی که از چشمه جوشان غدیر سیراب شدهاند و دیگران را نیز سیراب میکنند و همچون مولایشان برای خدمت به مسلمانان لحظهای تعلل نمیکنند.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری حوزه