مساجد نقش محوری و مهمی در محلهها ایفا میکنند و مأمن و مأوای اهالی منطقه برای حل مشکلاتشان هستند که طراحی ساختاری منظم توسط فعالین مسجدی باعث ارائه بهتر خدمات به مردم محله میشود. حاج آقا مراد خانی امام محلهایست که با کادر سازی و تربیت نیرو در زمینههای مختلف در مسجد محل تبلیغیاش توانسته فعالیتهای قابل توجهی را انجام دهد.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجتالاسلام مرادخانی، امام محله مسجد امیرالمؤمنین(ع) منطقه پردیسان قم و از جمله طلبههای فعالی است که تلاشهای ارزشمند او برای رونق محله تبلیغیاش قابل تحسین است. او کارگروهی متشکل از افراد توانمند و دلسوز محله تشکیل داده و با استفاده از ظرفیتهای موجود در منطقه به مقابله با مشکلات رفته است.
حاج آقا مرادخانی از جمله کسانیاست که با ارائه ساختار تشکیلاتی منظم در حوزههای مختلف سعی کرده مسجد محل فعالیت خود را به مسجدی در تراز انقلاب اسلامی تبدیل کند.
او در ابتدا با شناسایی ظرفیتهای موجود در محله، توسط افرادی که در حوزه تربیتی سابقه فعالیت داشتند، اقدام به برگزاری دوره تربیت مربی برای نوجوانان کرد که این دوره در طی ۶ ماه برگزار شد.
این امام محله، پس از تربیت نیرو، اقدام به تشکیل کارگروههای مختلفی در حوزه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی و … کرد که هر کدام در حیطه مخصوص خودش فعالیت میکند.
او همچنین اقدام به برگزاری رزمایش همدلی کرده که با کمک نوجوانان تربیت یافته اینکار را پیش میبرد که در اینکار علاوه بر رشد نوجوانان به لحاظ تربیتی و روانشناسی، باعث شناسایی هدفمند افراد نیازمند محله نیز شده است.
این امام محله با کمک این نوجوانان به توزیع ۱۵۰۰ فُرم شناسایی در مجتمع های مسکونی محله زندگیشان پرداختند و باعث شناسایی نیازمندان و خیرین محله شدند، که در این طرح ۲۵۰ خانواده نیازمند و حدود ۹۰ نفر خیر هم شناسایی شدند که به صورت ماهانه مبالغی را برای کمک به نیازمندان اختصاص میدهند.
همچنین با پیگیریهای کارگروههای مسجد، سطح نیازمندی خانوادهها اولویتبندی شد و در این میان حدود ۱۶۰ خانواده نیازمند احصا شدند که نیاز به کمک رسانی مستمر داشتند و تاکنون مبلغی بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان جهت توزیع بستههای معیشتی و تسویه بدهی آنان و ۱۰۰ میلیون تومان هم برای رزمایش همدلی توسط خیرین پرداخت شده است.
این روحانی پرتلاش علاوه بر اینکه با جذب نوجوانان محله به مسجد، اقدامات خوبی را در زمینههای گوناگون رقم زده، در بعد فرهنگی هم با طرح ترویج فرهنگ کتابخوانی خدمت دیگری برای پرورش روح آنان انجام داده است.
در طرح کتابخوانی، نوجوانان پس از مطالعه کتب معرفی شده، آن را به صورت وقف در گردش درب منازل اهالی محله برده و با برگزاری مسابقه کتابخوانی از این کتب سعی به ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین مردم کمک میکنند.
این روحانی دلسوز در زمینه آسیبهای اجتماعی نیز، ۳ مورد از افراد محله که دچار اعتیاد بودند را به کمپ معرفی کرده است و علاوه بر این از خانوادههای آنها نیز حمایت کرده است.
این روحانی دغدغه مند علاوه بر این فعالیتهای ارزشمند و مؤثر، از ظرفیت بانوان محله هم در جهت پیشبرد اهداف مسجد و محله استفاده کرده و در کارگروههای مختلف تعیین شده، آنان را نیز مشغول به فعالیت و خدمت رسانی به مردم محله کرده است.
او اکنون در صدد برگزاری دورههایی برای تربیت دختران نوجوان است و بنا دارد برای حدود ۱۰۰ نفر از آنان دو دوره برگزار کند تا از حضور آنان نیز برای پیشبرد کارهای مسجد و حل مشکلات محله بهره گیرد.