مشارکت جدی اهالی و امام محله برای همدلی و پیشرفت محله؛

تشکیل کمیته‌های اجتماعی برای حل مشکلات در محله پنج هزار نفری

تشکیل کمیته‌های اجتماعی برای حل مشکلات در محله پنج هزار نفری
مجتبی عظیمی
0
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

کمک به نیازمندان و رفع مشکلات مردم یکی از وظایف هر فرد مسلمان است که در آموزه های دینی هم سفارش فراوان به گره گشایی و دستگیری از نیازمندان شده است. در حدیثی از امام صادق (ع) آمده، کسی که در پی رفع حاجت برادر دینی خود قدم بردارد خداوند بزرگ برای او ده حسنه می‌نویسد و به او ده درجه عطا می‌فرماید و از ده گناه او صرف نظر می‌کند و شفاعت ده نفر را از او می پذیرد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام سید زین العابدین موسوی، متولد سال ۱۳۶۲، دارای مدرک سطح چهار حوزه علمیه و امام جماعت مسجد علی ابن موسی الرضا(ع) محله جواد الائمه شهر قم است. او فعالیت تبلیغی و جهادی را از سال ۸۴ آغاز کرده و چهار سالی‌ است که در محله جوادالائمه(ع) قم مشغول به خدمت است، پیش از این در گروه‌های جهادی و سازندگی در شهرهای مختلف کشور کارهای جهادی اعم از آبرسانی، تأسیس مسجد، ساخت مدرسه و … انجام داده است.

با توجه به اینکه، نوجوانان و جوانان سرمایه های ارزشمند کشور هستند و آینده این مرز و بوم به آنان تعلق دارد، حجت الاسلام موسوی بیشتر تمرکز و فعالیت خویش را بر محور این قشر قرار داده و با انجام کارهای فرهنگی و اجتماعی مختلف در مسجد محله سعی در پرورش نسلی قرآنی و تربیت دینی هم محله ای هایش دارد.

او با انجام کار فرهنگی و استفاده از ظرفیت اساتید برجسته و متخصص برای دختران و پسران جوان در مباحث قرآنی و تربیتی در جهت ارتقای کیفیت آموزشی آنان تلاش می‌کند، به طوری که قرآن آموزان زیر نظر اساتید خبره حرم مطهر آموزش می‌بینند و در پایان گواهی پایان دوره از حرم مطهر دریافت کرده و در مسجد مشغول فعالیت می شوند.

حاج آقای موسوی در مدت فعالیتش در این محله، کمیته های اجتماعی مختلفی در بخش خواهران و برادران اعم از قضائی، اشتغالزایی، طب و نیکوکاری تشکیل داده است. این کمیته ها که بعضاً با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و سپاه فعالیت دارند، با دعوت از مشاور و برگزاری کلاس‌هایی همچون خیاطی، بسته بندی و خشک کردن محصولات خانگی، خرید و فروش محصولات‌ در کانال ها و فضای مجازی برای خانواده‌ های کم برخوردار و زنان بی سرپرست در جهت اشتغالزایی به آنان فعالیت می‌کنند.

یکی از اقدامات قابل توجهی که این روحانی دغدغه مند انجام داده، توانسته با استفاده از ظرفیت و تخصص اهالی محله به حل مشکلات مردم بپردازد. او در کمیته مشاوره قضائی، از قُضّات و وُکلای محله کمک گرفته و با برنامه ریزی در روزهای تعیین شده و مشخصی از آنان برای مشاوره و حل مشکلات مراجعه کننده گان استفاده می‌کند.

همچنین در کمیته طب، که طب سنتی و جدید ارائه می‌شود روزهای شنبه هر هفته در مسجد پیرامون موضوعی بحث و بررسی صورت می‌گیرد و پس از آن نمازگزاران ویزیت رایگان می‌شوند و در ایام مخصوص حجامت، در اتاقی که در مسجد بدین منظور تشکیل شده خدمات حجامت و فصد و زالو درمانی انجام می‌شود.

مرکز نیکوکاری مسجد علی ابن موسی الرضا(ع) که ثبت در کمیته امداد امام خمینی(ره) می باشد، خدمات شایانی به نیازمندان این منطقه ارائه می‌کند. هم دلی و دستگیری در این محله برای قشر خاصی انجام نمی‌شود، هدف، خدمت به خلق خدا و شیعیان امام علی(ع) است، از ایرانی و پاکستانی و افغانستانی و هر تباری که در این محله زندگی می‌کنند و چشم امیدشان به برادران دینی شان است.

با تلاش ها و مدیریت حاج آقای موسوی در این محله که شامل ۱۵ کوچه است و جمعیتی حدود پنج هزار نفر در آن زندگی می‌کنند، هر کوچه یک امین و هیئت مدیره دارد که موظف است نیازهای اهالی و مشکلات را شناسایی کند و به مسجد در جهت رفع مشکلات گزارش دهد.

از آنجائی‌که کمک به هم نوع جزو وظایف هر فرد مسلمانی می باشد و بازتاب این کارهای خیر را انسان در زندگی اش حس می‌کند، در این مرکز حدود ۷۰ نفر از اهالی محل به صورت ثابت کمک های مؤمنانه خود را به مرکز نیکوکاری مسجد اهدا می‌کنند.

این روحانی پر تلاش هدف از این اقدامات خیرخواهانه و خداپسندانه را توصیه مؤکد اهل بیت علیهم السلام می داند و می‌گوید: بیشترین چیزی که خداوند را خوشحال می‌کند کمک به خلق خداست، مخصوصا که شیعیان امیرالمؤمنین(ع) باشند، همین برای انسان کافی است، درست است که انسان بی چشمداشت کمک می‌کند اما خداوند مِن حیثُ لا یحتسب برایش جبران می‌کند و اثرات آن را در زندگی خود و خانواده اش می‌بیند.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!