مسجدی در رودان که رزق و روزی میدهد؛

حداقل ۳۰ خانواده از این بازارچه نان شان تأمین می‌شود

حداقل ۳۰ خانواده از این بازارچه نان شان تأمین می‌شود
مجتبی عظیمی
0
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

مسجد حضرت علی ابن ابیطالب رودان پنجشنبه شب ها تبدیل به بازارچه می شود تا اهالی محله رزق و روزی خود را از مسجد به خانه ببرند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، مسجد حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام محله پشته معزآباد چند سالی است بنا شده ، این مسجد شاید قدمت چندانی نداشته باشد و ستون های سیمانی آن همچنان چشم انتظار دست های نیک خیرین است تا قامت بگیرند و طبقه هم کف مسجد را تکمیل کنند و نماز گزاران را از رفت آمد به زیر زمین  راحت کنند اما آوازه اش بواسطه برنامه های فرهنگی و مذهبی ویژه در جای جای شهر پیچیده است.

همین ماه مبارک رمضان امسال سفر پر برکت افطاری هر روز در آن  پهن بود و حداقل ۴۰ تا ۶۰ روزه دار اطعام می شدند ، از فرهنگ زیبا افطاری ساده در این مکان مقدس که بگذریم برنامه فرهنگی آن با برگزاری جشن های بزرگ همیشه زبانزد بوده ، بانیان و هیات امنا مسجد با همکاری پایگاه بسیج امام حسن مجتبی علیه السلام محله که در همین مسجد هم قرار دارد این کارهای فرهنگی را در سرلوحه امور دارند و برای هر هفته برنامه ریزی می کنند.

اما حالا مسجد نوپای محله پشته معزآباد رودان در کنار آن برنامه های خوب با مشارکت پایگاه  بسیج و قرارگاه تحول محلات بسیج دست بکاری نوآورانه در رودان زده است ، کاری که من هم همین چند هفته قبل از آن با خبر شدم شاید خبرش دیر در شهر پیچیده باشد اما تمام اهالی محله دیگر میدانند پنجشنبه شب ها حیاط مسجد محله شان تبدیل به بازارچه ای بزرگ برای تامین مایحتاج آنها و کسب روزی حلال برای دیگران می شود.

به جلوی درب ورودی مسجد که می رسم کودکان و نوجوانان مشغول بازی اند و رفت و آمد اهالی هم به داخل مسجد کم است ظاهراً ساعت اولیه به راه افتادن بازارچه است.

از درب ورودی مسجد که وارد می شوم بانوی پشت میز نشسته انگار همین جا صندوق بازارچه است و هرکس خریدی بکند آنجا باید حساب و کتاب کند.

کمی جلوتر از آن هم بانوان محله یکی پس از دیگر بساط پهن کرده اند تا مشتری ها از راه برسند. آنچه توجه ام را جلب می کند این است که هیچ کالایی در این بازارچه از بیرون یا شهری دیگری خریداری نشده که اینجا فقط بفروش برسد بلکه اکثر محصولات شامل صنایع دستی و مواد غذایی سنتی و محلی است که حاصل هنر دست و ذوق آشپزی بانوان و یا بهتر بگوییم کد بانوی های همسایه مسجد است.

در این جا همه چیز یافت می شود و اگر بخواهید یک دسر محلی گرم، تازه و با طبع و پخت خانگی را تجربه کنید حتما رفتن به مسجد حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام محله پشته معزآباد رودان واجب می شود.

از نان سنتی که به نام تیموشی معروف است تا نان ها و کلوچه های خانگی طعم شما را اینجا شیرین می کند حتی در گوشه ای دیگر چند بانوی جوان را می بینیم که فست فود خانگی آماده می کنند و بوی فلافل هم از سوی دیگر مشام شما را به سمتش می کشاند خلاصه هر چرا که بخواهید اینجا می تواند بیایید.

بازارچه دست مسجد را هم گرفته است

با غلامرضا نجفی که از آن بچه های پای رکاب مسجد ، بسیج و کارهای فرهنگی و ورزشی است هم کلام می شوم می گویید: امشب فضای این بازارچه کمی خلوت شده آن هم بخاطر این است که در محله دو عروسی داریم که  از جمعیت حاضر کاسته است.

وی ادامه داد: هر پنجشنبه شب که این بازارچه به راه می افتاد هر دو سمت حیاط مسجد بانوان در حال عرضه محصولات و اغذیه خود بودند و کارشان رونق خوبی هم گرفته است.

نجفی بیان داشت: خدارا شکر بازارچه تقریبا جا افتاده و دست هیات امنا مسجد را هم برای کمک به برنامه های مسجد خوب گرفته است.

بهمن ۱۴۰۱ کلید بازارچه زده شد
اصغر زیرکی فرمانده پایگاه بسیج امام حسن مجتبی علیه السلام محله پشته معزآباد رودان در خصوص نحوه راه اندازی این بازارچه هم می گوید: ما در طرح تحول محله اسلامی و احیای مسجد محله برنامه های زیادی برای اجرا داشتیم یکی از راه‌های درامد زایی برای اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی بود.

وی افزود: ایده ایی که از همان ابتدا بسیار مورد قبول و پسند همه قرار گرفت برپا کردن بازارچه  در مسجد بود و این کار به همت اهالی محله از بهمن ماه سال ۱۴۰۱ کلید خورد.

زیرکی خاطر نشان کرد: از آن موقع تاکنون هر پنجشنبه شب در مسجد محله میزبان بازارچه هستیم که نام آن هم به نام مبارک مولود کعبه مزین شده است.

وی بیان داشت: البته تمام درآمد بازارچه برای کارهای فرهنگی مسجد استفاده میشود که این کار باعث شده همواره برنامه های خوب و تاثیر گذار فرهنگی را اجرا کنیم.

زیرکی این کار با اجرای طرح قرارگاه تحولات محلات اسلامی با همکاری حوزه مقاومت بسیج امام جعفر صادق علیه السلام شهر رودان  و حمایت هایی از طرف دیگر نهادهای شکل گرفته است.
وی گفت: این امر باعث شده که مسجد حضرت علی ابن ابیطالب معزآباد جز فعالترین مساجد در سطح رودان به لحاظ کارهای فرهنگی ، مذهبی شود.

 

کار و کار آفرینی در ردیف جهاد در راه خدا است

امام محله مسجد هم این کار را بسیار نیک و خدا پسندانه می داند و می گوید: خدا خیر بدهد به این جوانان که اینگونه پای کار آمدند تا مسجد محله هم کارآفرین شود و هم پرچم مراسمات آن هرگز پایین نیاید.

حجت‌الاسلام  دادخدایی  گفت: از وقتی این بازارچه راه اندازی شده به حمدالله دیگر برای اجرای برنامه های فرهنگی نیاز آنچنانی به جمع آوری نذورات و یا کمک های خیرین نداریم.

وی تاکید کرد: البته بنای مسجد نیمه کاره است و باید خیرین و مسوولان پای کار بیایند تا این مسجد بزرگ که در دلش کارهای بزرگی هم انجام می شود تکمیل شود و قرارگاهی برای برنامه های ، فرهنگی ، مذهبی و همین طور کارآفرین شود.

وی اظهار داشت : تقریبا هر پنجشنبه بین ۲۰ تا ۳۰ بانوی محله می آیند و بازارچه به راه می افتد این یعنی حداقل ۳۰ خانواده از این راه نان شان تامین می شود و در کنار هم مسجد عایدی خوبی نصیبش می شود و امور آن هم لنگ نمی ماند.

حجت‌الاسلام دادخدایی خاطر نشان کرد: یکی از فصل های درخشان زندگی پیامبر معظم اسلام صلی الله علیه و آله ، کار و کار آفرینی و تقدیر و ترویج کار و فعالیت است. در نگاه پیامبر اکرم کار کردن در ردیف جهاد در راه خدا آمده است و ایشان در این رابطه می فرمایند: هر کس از راه حلال ، حلال برای استغنای  خود و خانواده اش تلاش کند مانند کسی است که در راه خدا جهاد کرده باشد و هر کس با تلاش و آبرو در پی حلال دنیا باشد در مرتبه شهدا خواهد بود.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری فارس

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!