گزارشی از نخستین رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی

گزارشی از نخستین رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی
مجتبی عظیمی
0
۲۲ بهمن ۱۴۰۲

نخستین رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان عرصه جهاد تبیین از ۱۷ استان کشور برگزار شد؛ مجاهدان عرصه جهاد تبیین در این رویداد ۴ روزه در کنار بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز و بهره مندی از اساتید جهاد تبیین پای گعده های های حل مسأله نشستند و به در قالب ۱۰ گروه به رقابت پرداختند؛ گروه شهیده هاشمی، گروه شهیده رودباری و گروه شهیده کمایی به ترتیب گروه های برتر این رویداد ملی بودند.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، نخستین رویداد ملی شهیده ناهید فاتحی با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان مسجدی سر شبکه مجاهد عرصه جهاد تبیین در ۱۷ استان کشور به مدت ۴ روز در قم برگزار شد.

مراسم افتتاحیه رویداد شهیده فاتحی با سخنرانی خانم مریم زاد قاسمی عضو دفتر بانوان بنیاد هدایت آغاز شد؛ وی ضمن تبریک مبعث رسول اکرم(ص) و تشکر از حضور این بانوانی که از سراسر کشور در این رویداد شرکت کرده‌اند، پیرامون اهداف بنیاد هدایت، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که ما رسالت خود می‌دانیم؛ توانمندسازی و تعالی شبکه امامت و دیگری احیای کارکردهای مسجد است. این نمایشگاه نیز در راستای تمدن‌سازی و ناظر به همین دو رویکرد، دایر شده است.

وی با اشاره نگاه رهبر معظم انقلاب نسبت به نقش مهم بانوان در عرصه‌های اجتماعی، گفت: همان‌طور که ایشان فرمودند هر حرکت اجتماعی که زنان در آن نباشند، به نتیجه نخواهد رسید؛ بنابراین ما نیز در این مسیر مبارک می‌خواهیم از ظرفیت‌ شما بانوان کنشگر و فعال فرهنگی بهره‌مند باشیم. بنیاد هدایت ابتدا سراغ شبکه شریکه الامام و همسران امامان محله رفت و در مرحله بعدی سراغ شبکه بزرگ‌تری از کنشگران فعال مسجدی رفت که الحمدلله این شبکه را اکنون با عنوان «بانور» می‌شناسیم.

دبیر ستاد ملی مهرواره بانور با اشاره به برنامه های رویداد شهیده ناهید فاتحی اظهار داشت: در این رویداد چهار روزه در کنار کلاس‌ها و ارائه‌هایی که با حضور اساتید مبرز در این دوره برگزار می ‎شود، دانش و آورده شما از میدان نیز می‌تواند بسیار راه‌گشا باشد؛ به همین منظور در طول این چند روز گعده‌هایی خواهیم داشت که با حضور مربیانی اداره می‌شود.

فقر هویتی؛ نتیجه کوتاهی در ارائه الگوی زن قوی

حجت الاسلام محمد ‏امین نخعی پژوهشگر علوم دینی سخنران مراسم افتتاحیه این رویداد بود که به موضوع «نگاه اسلام به زن، سرمایه ‏عظیم آخرالزمان»، پرداخت و به عنوان مقدمه بحث به خاطره‌ای از گفت‌وگوی خود با یک خانمی که از لیدرهای اغتشاشات سال گذشته بودند، اشاره کرد.

وی اظهارداشت: آن خانم به من گفت که آن‌طور که شما فکر می‌کنید، من انسان بی‌دینی نیستم و حضرت فاطمه زهرای شما را دوست دارم؛ از او خواستم که در این باره بیشتر صحبت کند؛ می‌گفت که شما زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) را به ماجرای پشت در خلاصه کردید و او را به عنوان یک زن ضعیف، مظلوم و بازنده معرفی کردید و من زن ضعیف را دوست ندارم هرچند که به ایشان علاقه دارم.

حجت الاسلام نخعی تأکید کرد: مگر می‌شود با وجود حضرت فاطمه(س) و زینب کبری(س) روایتی از زن قوی نداشت؟! ما آنتی روایتی از این بانوان الگو درست کرده‌ایم و این الگوها را خراب کرده‎ایم. مثل کسی که مقابل دروازه خالی قرار گرفته و به او پاس دقیقی می‌دهند و او توپ را به اوت می‎زند. «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ» قرآن می‌‎فرماید ما برای مؤمنان، آسیه را به عنوان الگو معرفی می‌کند.

این پژوهشگر علوم دینی مفهوم زن زیبا را به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی بانوان و به‌ویژه دختران مطرح و تصریح کرد: وقتی که با این قشر درباره ملاک‌های زیبایی صحبت می‌کنیم، ویژگی‌های ظاهری را مطرح می‌کنند و وقتی می‌خواهیم مصداق زیبایی را مشخص کنند، از باربی یا زنانی که هالیوود و سینما بزک کرده، سخن می‌گویند، حال آنکه در ۲ هزار سال اخیر در زیست بوم و قومیت ایرانی، اصلا زنی با این ویژگی‌های ظاهری وجود نداشته است؛ چون ما روایتی از زن زیبا داشتیم، آن‌ها چنین الگویی پیدا کرده‌اند.

بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز برنامه بعدی شرکت کنندگان در رویداد بود که در گروه های مجزا به بازدید از نمایشگاه  پرداختند و  روایت شبکه امامت توسط راویان این نمایشگاه ارائه شد.

ضرورت پنج‌گانه جهاد تبیین/ افشای علت قمار بزرگ رسانه‌های مطرح دنیا در حوداث سال گذشته

برنامه های دومین روز از رویداد شهیده فاتحی با سخنرانی محمد هانی ایرانمنش عضو شورای عالی جهاد سازندگی آغاز شد که به ارائه مبحث «جهاد تبیین؛ کلید پیشرفت» پرداخت و گفت: ضرورت اول جهاد تبیین، تلاش برای منتظر واقعی بودن و آماده سازی افکار برای کنشگری تمدن سازانه است و این‌که تصور مردم نسبت به فرج را تغییر دهیم.

عضو شورای عالی جهاد سازندگی  به تبیین ضرورت های پنج گانه جهاد تبیین پرداخت و گفت: شرایط جهان و نظم نوین جهانی به شکلی دارد پیش می‌رود که انقلاب اسلامی در آن نقش تعیین کننده‌ای دارد. اگر انقلابی واقعی و اهل فرج و دلسوز بشریت هستیم یکی از کارهای مهم ما تغییر تصویرسازی دشمن و ورود تمام عیار به جهاد تبیین است.

ایرانمنش با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب در زمینه فعالیت‌های جهادی گفت: ایشان چند سال پیش در دیدار با جهادی‌ها فرمودند که همه کارهای شما خوب است اما اولویت اول نیست؛ اولویت اول برای همه جهادی‌ها این است که بروید مردم را پای کار محرومیت زدایی بیاورید؛ و این محرومیت که مردم پای کار نباشند از همه محرومیت‌ها بیشتر است و وظیفه اول جهادی‌ها این است که بتوانند در این زمینه کاری کنند و این مهم نیز جز با جهاد تبیین اتفاق نمی‌افتد.

عضو شورای عالی جهاد سازندگی تأکید کرد: این نگاه شخصیت شما را تغییر می دهد؛ هر چند کارهای جهادی خوب است اما وقتی اولویت عوض شد باید ما افراد تبیینیِ گفتمان سازِ شبکه سازِ جامعه ساز بشویم؛ وگرنه نمی توانیم آن ۹۵ درصد جامعه را پای کار بیاوریم.

برنامه بعدی بانوان حضور در گعده های تخصصی و ارائه و نگارش بوم های حل مسأله بود.

در ادامه برنامه های دومین روز از این رویدادملی و در نوبت عصر حجت الاسلام حسین مهدی زاده مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم،به موضوع «فناوری به حرکت درآوردن مردم» پرداخت و گفت: یک واحد تصمیم و اراده در عقل انسان از یک واحد تصویر نشأت می‌گیرد؛ صرف یک مفهوم، آیین نامه و دستور منجر به تصمیم سازی نمی‌شود.

مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم با تأکید بر این‌که نداشتن تصویر از زندگی انسان را به رفتار مقلدانه وا می‌دارد و افزود: همچنین وقتی که انسان تصویری از زندگی ندارد با همان تصویر قبلی زندگی می‌کند و نمی‌تواند درک درستی از پیشرفت و تغییر شرایط زمانه داشته باشد.

حجت الاسلام مهدی زاده خاطرنشان کرد: تصویر واقعی از زندگی در کشورهای عربی این است که مدام باید کار کنید و مدام باید هزینه کنید اما تصویر ما تصویر توریستی است؛ تصویر ما از اروپا آیا این‌طور است که بدانیم که شب‌های کریسمس برق‌ها قطع می‌شود چون پول ندارند یا در زمستان سرما می‌کشند چون نمی‌توانند انرژی گرمایشی مردم را تأمین کنند؟!

مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم رسانه‌های بیگانه را رقیب روایت و تصویرسازی غلط از ایران دانست و گفت: ما در این عرصه بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم؛ بسیاری از سوژه‌هایی رسانه‌های دشمن با آب و تاب و جزئیات مطرح می‌کند با اختلاف یک یا چند روز در رسانه‌های داخلی و به‌ویژه صداوسیما به آن می‌پردازند.

بانوان فعال در عرصه جهاد تبیین پس از ارائه حجت الاسلام مهدی زاده در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) حضور یافتند و پس از آن میهمان سفره با برکت کریمه اهل بیت(س) شدند.

اگر کار خود را روایت نکنید گویا که اصلا کاری انجام ندادید

برنامه های سومین روز از رویداد شهیده فاتحی با سخنرانی حجت الاسلام محمدرضا جوان آراسته مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا آغاز شد.

وی  به موضوع «هنر روایت» پرداخت و اظهار داشت: آدم‌ها نسبت به شنیدن گزارش‌ها خسته‌اند و حوصله ندارند اما وقتی پای خاطره گویی و قصه به میان می آیند مشتاق می‌شوند و این اعجاز روایت است.

وی با اشاره به تفاوت روایت و گزارش، گفت: روایت‌ها و خاطره‌ها در ذهن باقی می‌مانند برخلاف گزارش‌ها که فراموش می‌شوند. گزارش باید مفصل و شلوغ باشد ولی روایت بایید سبک و خلوت باشد. وقتی می‌خواهید روایت خلق کنید نمی‌توان ۵۰۰ اتفاق را با هم خلق کرد و روایت کرد؛ روایت تنها به یک اتفاق می‌پردازد ولی می‌توان ده‌ها کار را با هم گزارش داد.

حجت الاسلام جوان آراسته تأکید کرد: اگر کار خود را روایت نکنید انگار کاری انجام نداده‌اید؛ حتی کارهای روزمره‌ای که انجام می‌دهید را وقتی روایت می‌کنید، دیگران به اهمیت آن پی می‌برند. در همه ساحت‌های زندگی همین است؛ مثلا آشپزی، بچه‌داری شما کارهایی هستند که اگر روایت نشوند همسر و فرزند شما متوجه زحمتی که شما انجام داده‌اید، نمی‌شوند و گاهی هم به شما می‌گویند که مگر برای ما چه کار کردی؟!

در برابر رؤیاهای پوشالی غرب، تصویری دست یافتنی و واقعی از باورهای خود ارائه کنیم

بانوان حاضر در نشست در ادامه پای سخنان حجت الاسلام میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت نشستند که به جمع بندی برنامه های رویداد پرداخت و گفت: در حل مسئله باید برویم سراغ آن مسئله ریشه‌ای که شامل همه می‌شود و اگر آن مسئله حل شود سایر مسائل نیز به خودی خود برطرف شده یا به محاق می‌روند. آن مسئله اصلی جاری شدن ولایت عرضی در جامعه و در همه شئون زندگی ما است.

حجت الاسلام میرمحمدیان افزود: زمانی بود که تمدن غربی، جایگاه بانوان را به حراج گذاشته بود اما امروزه کارشان به جایی رسیده که انسانیت را زیر سؤال برده اند و چیزی از انسانیت باقی نمانده است؛ بیش از یک میلیون نفر در آلمان گرد هم جمع شدند و درخواست داشتند که آن‌ها را به عنوان سگ به رسمیت بشناسند؛ تنزل جایگاه انسانیت در اثر تمدن غربی است.

مدیرعامل بنیاد هدایت استفاده از رؤیا را یکی از ابزارهای شکل‌گیری و گسترش تمدن غرب خواند و گفت: زمانی بود که ارتباطات کم بود، طبیعی بود که رؤیای زندگی آمریکایی با آن تصویرسازی جذاب مردم را فریب دهد اما در حال حاضر با وجود این‌که عموم مردم مطلع هستند که زندگی در آنجا و کشورهای اروپایی چقدر سخت است، هنوز حاضر نیستند آن رؤیایی که در ذهن‌شان شکل گرفته را خراب کنند.

مدیرعال بنیاد هدایت تأکید کرد: برای مقابله با دشمنی که کار خود را با رؤیاهای پوشالی پیش‌ می‌برد ما نیز باید رؤیا بسازیم و تصویری زیبا که مبتنی بر باورهای خود ارائه دهیم. تصویری که دست یافتنی و واقعی است و در آیات و روایات به ما وعده داده شده است.

بانوان در نوبت بعد از ظهر پای گعده های تخصصی نشستند و خود را برای رقابت در ارائه بوم های های پیشرفت و روایت آماده کردند. برگزاری مصاحبه تخصصی و تجربه نگاری بخش دیگری از برنامه های بانوان در این رویداد بود.

برگزاری برنامه داوری و ارائه بوم ها توسط گروه های شرکت کننده آغازبخش برنامه های چهارمین روز نشست بود؛ گروه شهیده هاشمی متشکل از استان‌های کرمان و آذربایجان غربی، گروه شهیده رودباری متشکل از استان‌های ایلام و اردبیل و گروه شهیده کمایی از استان خراسان شمالی به ترتیب گروه های برتر این رویداد ملی بودند.

فعالان عرصه جهاد تبیین پس از برگزاری مراسم اختتامیه و تقدیر از گروههای برتر به صورت دسته جمعی در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن شرکت کردند.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!