دومین روز از نشست توانمدسازی شبکه راهیاری بنیاد هدایت با سخنرانی مدیر عامل و معاون راهبری بنیاد هدایت و برگزاری گعده های تخصصی در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، دومین روز از نشست هم اندیشی شبکه راهیاری بنیاد هدایت با سخنرانی حجت الاسلام میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در سالن جلسات شهید مالامیری در قم برگزار شد.
حجت الاسلام میرمحمدیان با اشاره به نسخههای بدلی مدل «جامعه پردازی ولایی» اظهار داشت: اکثر نهادهای انقلابی و دولتی ما در طول این سالها وقتی میخواهند در زمینه محرومیت زدایی و کاهش آسیبهای اجتماعی کار کنند، از مدلهای وارداتی و غربی استفاده میکنند.
وی با تأکید بر اینکه تنها مدلی که میتواند بشر را نجات دهد، مدل امامت است، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند از امروز تا آخر دنیا هر کسی در هر کجا بخواهد اسلام را پیاده کند باید مدل امامت را احیاء کند. در تمدن اسلامی امام بدون مسجد معنا ندارد؛ درست است که این دو مقوله جداگانه هستند اما در مقام تحقق، امکان کمال هیچ یک از این دو بدون وجود دیگری وجود ندارد.
مدیرعامل بنیاد بنیاد با توجه به فرمایشات امامین انقلاب طراحی مدل مسجد محور را معجزه و هنر اسلام خواند، گفت: اهمیت مسجد در این است که ولایت در آنجا جاری است و زندگی بدون ولایت معنا ندارد. مسجد و آخوند موجب میشوند که مردم راه را گم نکنند. کسی که میخواهد امام باشد باید دین را بشناسد و در جامعه ما تنها کسانی دین شناس هستند و میگویند سرباز امام زمان(عج) هستند که لباس طلبگی به تن دارند.
حجت الاسلام میرمحمدیان تصریح کرد: مدلهای مختلفی وجود دارد که شبیه کار ما است اما ریشه و عمق این مدلها با مدل ما تفاوت دارد. ریشه مدل ما به ولایت و امامت باز میگردد. بنابراین اگر امام محله و مسجد را از این مدل حذف کنید، چیز دیگری خواهد شد و به آن خروجی مطلوب نخواهیم رسید.
در ادامه برنامه های نشست حجت الاسلام امید محلاتی معاون راهبری بنیاد هدایت، موضوع افق پیش روی شبکه امامت را مورد بحث قرار داد و اظهار داشت: راهیار و راهیاری یک ایده پیشران و پیشرو در مدل جامعه پردازی ولایی و شبکه امامت است.
وی به ابزارهای راهیاری اشاره کرد و گفت: راهیار باید حرف نو داشته باشد؛ حرفی که ریشه در مبانی دینی ما دارد و راهگشاست. برای اینکه این اتفاق رقم بخورد باید نسبت به مبانی گفتمانی بنیاد هدایت مسلط باشیم و بتوانیم نقشه راه برای اداره مسجد ارائه بدهیم. باید مهارتی را به امام بیاموزیم که او احساس کند که برایش گرهگشاست؛ مثل روش حل مسئله که ما در سال گذشته سعی کردیم به امامان آموزش بدهیم.
معاون راهبری بنیاد هدایت رشد علمی شبکه راهیاری را ضروری خواند ابراز داشت: ما برای اینکه در مواجهه مستمر با امام، همواره حرف جدید و مفید داشته باشیم، باید خودمان را رشد بدهیم، مباحثه داشته باشیم. مطالب گفتمانی بنیاد هدایت که در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز منتشر شده است، جای کار دارد.
برنامه های بعد از ظهر روز دوم نشست با ارائه برنامه های ۱۴۰۲ توسط آقای معین محمدی در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز ادامه پیداکرد و اولویت ها و راهبردهای برنامه های بنیاد هدایت به بحث و بررسی گذاشته شد و راهیاران پس از آن در گعده های تخصصی شرکت کردند.