مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا:

توحید و یگانه پرستی لازمه برقراری رابطه با خداوند است+صوت

توحید و یگانه پرستی لازمه برقراری رابطه با خداوند است+صوت
مجتبی عظیمی
0
۰۲ شهریور ۱۴۰۱

حجت الاسلام ترابی رابطه با خداوند را نخستین حوزه گستره نقشه تربیت خواند و گفت: رسیدن به توحید و یگانه پرستی لازمه برقراری رابطه با خداوند است.

به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام ترابی گیلانی مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا، در کارگاه شخصیت‌شناسی که ویژه راهیاران استانی و شهرستانی شبکه شریکه الامام برگزار شد، اظهار داشت: تربیت از یک پازل پنج ضلعی تشکیل می‌شود که قصه زندگی، سبک زندگی، مهارت‌های زندگی، مهارت‌های عاطفی و مهارت‌های معنوی ضلع‌های آن را تشکیل می‌دهند.
وی در این جلسه عوامل تاثیرگذار بر شخصیت انسان را برشمرد و گفت: مسائل متعددی همچون مسئله ژنتیک، محیط خانواده، محیط اجتماعی، غذا، آب و هوا و منطقه جغرافیایی محل زندگی در شخصیت انسان تاثیر می‌گذارند و تنها یک عامل در این مسئله دخیل نیست.
حجت الاسلام ترابی با اشاره به تفاوت شخصیت‌ها عنوان کرد: هر شخصیتی در جایگاه خود می‌تواند انسان مفیدی باشد، مگر اینکه دچار افراط و تفریط در رفتار خود شود.
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا در ادامه با بیان اینکه امکان تغییر در شخصیت وجود دارد، خاطرنشان کرد: امکان تربیت هر شخصیت وجود دارد؛ چرا که اگر این امکان وجود نداشت، انبیا مبعوث نمی‌شدند و قرآن نیز نازل نمی‌شد اما برای تغییر در شخصیت، کلیه واردات و صادرات انسان‌ها موثر هستند؛ یعنی کلیه اعمالی که انجام می‌دهیم و آنچه از خود بروز می‌دهیم در مسئله تربیت موثر است و با راهکارهایی می‌توان شخصیت خود را ارتقا داد.
حجت الاسلام ترابی همچنین به ابعاد تربیت انسان پرداخت و گفت: سه طبقه وجودی انسان است که باید مشمول تربیت شود، مرحله نخست تربیت بدن یا همان بعد ظاهری است و مرحله دوم تربیت نفس است که عفت، حکمت، عدالت و همه ویژگی‌هایی که مربوط به رذائل و فضایل اخلاقی است در این بعد جای می‌گیرد وبعد سوم نیز تربیت روح است که در این بعد باید خود را به گونه‌ای تربیت کرد که بتوانیم با غیب ارتباط داشته باشیم و در این میان توسل، توکل، اخلاص و نیات، مربوط به روح انسان هستند که باید تقویت شوند.
وی سپس به گستره نقشه تربیت اشاره و عنوان کرد: نقشه تربیت در ۵ حوزه گسترده می‌شود که حوزه اول رابطه با الله است و رابطه با ولی‌الله، رابطه با عبادالله، رابطه با نفس خویش و رابطه با طبیعت جاندار و بی‌جان به ترتیب سایر موارد این ۵ حوزه را تشکیل می‌دهند.
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا افزود: رسیدن به توحید و یگانه پرستی لازمه رابطه با الله است و در رابطه با ولی الله نیز هدف نهایی برقراری پیوند ولایت است.
وی در رابطه با عبادالله نیز بیان کرد: بندگان خدا شامل چند گروه مختلف هستند که خانواده، دوستان، همکاران و آشنایان، نا آشنایان و دشمنان از جمله این گروه‌ها هستند‌ که در این رابطه باید درجات دوستی و دشمنی را به خوبی شناخت و مطابق با آن عمل کرد.
حجت الاسلام ترابی همچنین در رابطه با نفس خویش بیان داشت: خودیابی، خودشناسی، خودباوری، خودیاوری، خودشکوفایی به ترتیب از جمله مراحل رابطه با نفس است که باید به آن‌ها پرداخته شود.
وی در خصوص رابطه با طبیعت جاندار و بی‌جان نیز گفت: نگاه الهی مهمترین مسئله‌ای است که در این رابطه باید بدان توجه داشت؛ یعنی باید دانست که طبیعت منشا الهی دارد و سپس انس با طبیعت، استفاده درست از آن و در نهایت مواظبت از آن باید در رابطه با طبیعت مورد توجه قرار گیرد.

false درس اخلاق (۶)
نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!