مسجدی که پس از رکود ۵ ساله با برنامه‌های امام محله و اهالی روستا احیاء شد

مسجدی که پس از رکود ۵ ساله با برنامه‌های امام محله و اهالی روستا احیاء شد
نعلبندی
0
۰۶ خرداد ۱۴۰۲

جایگاه رفیع مسجد در اسلام بر هیچ مسلمانی پوشیده نیست و اهمیت جایگاه مسجد همواره در کلام معصومین نیز بیان شده است. مسجد مأمنی برای حل مشکلات مردم و انجام امور عبادی آنان است، حال اگر محله‌ای از این نعمت عظیم بی بهره باشد، انجام هر فعالیتی در آن، اثرگذاری لازم را نخواهد داشت و جای خالی این حلقه مفقوده احساس خواهد شد؛ بنابراین لازم است مساجد به قلب تپنده هر محله تبدیل شوند.
حجت الاسلام الهی زاده یکی از کسانی است که توانسته کارکردهای مسجد راکد منطقه تبلیغی خود را احیاء و این مسجد را تبدیل به یک مسجد پویا کند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام هادی الهی زاده از امامان محله منطقه اکبر آباد شهرستان یاسوج است و حدود ۵ سالی می‌شود که در این منطقه فعالیت دارد؛ اما حدود سه سال است که در مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) یکی از روستاهای این منطقه به فعالیت تبلیغی مشغول است.


او حدود ۱۵ سال است که لباس طلبگی بر تن دارد و در این کسوت به فعالیت می‌پردازد، اما به صورت رسمی فعالیت تبلیغی خود را از سال ۹۰ آغاز کرده است.
حاج آقا الهی زاده طی مدت حضور خود در منطقه فعلی، مسجد روستا را که به دلیل وجود مشکلاتی بیش از ۵ سال راکد و بسته مانده بود فعال و آن را به پایگاهی برای رفع و کاهش مشکلات مردم تبدیل می‌کند؛ برای احیای کارکردهای این مسجد، نماینده ولی فقیه در استان و ستاد فرمان امام(ره) نیز او را یاری کرده‌اند.
فعال شدن این مسجد فقط خلاصه به برگزاری نماز جماعت در آن نمی‌شود، بلکه با اهتمام این امام روستا طرح‌ها و برنامه‌های مختلفی در این مسجد کلید خورده است.

اجرای طرح سماوات و بینات

یکی از طرح‌هایی که در مسجد صاحب الزمان(عج) اجرایی می‌شود، طرح سماوات و بینات است؛ طرحی که در آن تعدادی معلم برای حفظ قرآن و تفسیر آیات و روایات حاضر می‌شوند و با هماهنگی با مدارس، دانش آموزان در مسجد گرد هم می‌آیند و کلاس‌های قرآنی برای آنان برگزار می‌شود و امام جماعت مسجد نیز بر اجرای این طرح نظارت می‌کند.


اکنون در این مسجد ۵ معلم خانم و آقا برای اجرای این طرح حضور دارند و در هر کلاسی بین ۱۵ تا ۴۰ نفر از دانش آموزان شرکت می‌کنند. این امام روستا با ابتکارات خود و با توجه به کمبود امکانات تفریحی در سطح شهر برای کودکان و نوجوانان، لوازمی همچون فوتبال دستی و تنیس و … تهیه کرده و این کار او در افزایش رغبت بچه‌ها به حضور در مسجد و شرکت در برنامه‌های آن بسیار مؤثر بوده است.
برگزاری برنامه‌های مختلف در مناسبت‌ها و برپایی ایستگاه صلواتی در مناسبت‌های مهم مذهبی از دیگر اقدامات حجت الاسلام الهی زاده در این منطقه بوده است.

بازگشت به زندگی ۳۰ معتاد

او همچنین با حمایت سپاه مسابقاتی را برای بچه‌های روستا برگزار کرد؛ همچنین در زمینه ترک اعتیاد نیز با معرفی افراد به کمپ و تأمین هزینه درمان آنان توسط خیرین، موفق بوده است.
حاج آقا الهی زاده در طی ۵ سال فعالیت خود موفق به ترک اعتیاد ۳۰ نفر شده است و در مواقعی حتی هزینه ترک اعتیاد آنان را از جیب شخصی خود پرداخته است؛ چراکه عمده آنان از خانواده‌های کم بضاعت بوده‌اند.
او افزون بر این کلاس‌های NA نیز برای افرادی که موفق به قطع مصرف مواد می‌شوند، کلاس‌هایی را با حضور روانشناسان و روانکاوان برگزار می‌کند و از کسانی‌که سابقه ترک اعتیاد دارند دعوت می‌کند تا جهت ایجاد انگیزه و افزایش تمایل افراد به ترک اعتیاد در این جلسات حضور یابند.


حاج آقا الهی زاده حدود سه سال متوالی است که در روستا یادواره شهدا برگزار می‌کند و برپایی حلقه‌های صالحین با کمک شورای پایگاه و بسیجیان از دیگر اقدامات او می‌باشد.
یکی از علل موفقیت این روحانی دغدغه‌مند تعامل خوب او با حوزه خواهران و هیئت امنا و بسیج مسجد است؛ حوزه خواهران این مسجد نیز بسیار فعال عمل می‌کند و جلساتی را ماهانه پیرامون موضوعات روز، جهت روشنگری بانوان برگزار می‌کنند.
او همچنین گاهی از طریق فنی و حرفه‌ای کلاس‌های مختلفی در سطح روستا برای بانوان برگزار می‌کند تا بدین وسیله کمکی به اشتغال بانوان روستا کرده باشد.

همگام با همسر در مسیر خدمت رسانی به مردم

پیمودن هر مسیری نیاز به یک همراه خوب دارد، همراهی که به‌واسطه حضور خود دشوارترین مسیرها را برای انسان هموار کند؛ حاج آقا الهی زاده هم از این قاعده مستثنی نیست، همراهی همسرش یکی از مهمترین علت موفقیت‌های او بوده است. همسری که با دغدغه‌مندی تمام در کنار او به فعالیت می‌پردازد و هنر و تجربه چندین ساله خود در زمینه خیاطی را در طبق اخلاص به بانوان روستا عرضه می‌کند.
او سعی دارد با انتقال تجربیات و مهارت‌های خود به دیگران، راهی برای کسب درآمد بانوان روستا بگشاید. حجت الاسلام الهی زاده نیز تلاش کرده با رایزنی مرکز فنی و حرفه‌ای مقدمات دریافت مدرک کارآموزان کلاس‌های خیاطی را فراهم کند تا با این کار خدمت خود و خانواده‌اش به بانوان روستا را تکمیل کرده باشد.
حالا با مجموع اقدامات این خانواده و با کمک اهالی روستا، درب یکی از خانه‌های خدا برای باری دیگر به روی مردم باز شده و اقدامات کارگشایی در زمینه‌های مختلف در آن انجام می‌گیرد.

 

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری فارس

خبرگزاری رسا

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!