حاج آقا شاهینی با فراهم کردن اسباب تفریح کودکان در مسجد سعی کرده مسجد را به پایگاه قرآنی تبدیل کند

حاج آقا شاهینی با فراهم کردن اسباب تفریح کودکان در مسجد سعی کرده مسجد را به پایگاه قرآنی تبدیل کند
مجتبی عظیمی
0
۲۱ فروردین ۱۴۰۳

برای جذب بچه‌ها به مسجد نیازی نیست که حتما بودجه کلانی وجود داشته باشد، گاهی اندکی همت توأمان با اخلاق خوش و ارزش قائل شدن برای نسل کنونی کافیست تا پای بچه‌ها به مسجد باز شود، درست مثل کاری که حاج آقا شاهینی می‌کند.
او در راستای فرمایش رهبری مبنی بر تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی گام‌های ارزشمندی برداشته که مهمترین اقدام او جذب بچه‌ها به مسجد با ترفندهای مختلف بوده است.
تبدیل مسجد به پایگاهی برای تفریح کودکان و اعطای هدیه به بچه‌ها در روز تولدشان از جمله راهکارهای او برای جذب دانش آموزان به مسجد بوده است.

به گزارش خبرنگار  روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام محمد علی شاهینی متولد سال ۱۳۶۸ و از روحانیونی که در دو مسجد امیرالمؤمنین(ع) و مسجد حضرت زهرا(س) گرگان مستقر و به فعالیت در راستای تبلیغ و ترویج دین مشغول است.

محور فعالیت‌های او برای نوجوانان و جوانان محل در مسجد حضرت زهراست که محفل‌های قرآنی را نیز در این خانه خدا برگزار می‌کند. او در ماه پر فضیلت رمضان سفره افطاری ساده را در مسجد برپا کرده و اهالی محله تبلیغی خود را بر سر این سفره جمع کرده است.

حاج آقا شاهینی پیرو ابلاغ طرح مسطورا(زندگی با آیه‌ها) توسط سازمان تبلیغات، به اجرای این طرح و تفسیر آیات قرآن کریم برای مردم پرداخته و درباره طرح زندگی با آیه‌ها می‌گوید: ۳۰ آیه انتخاب شده برای این طرح به خلقت انسان از مبدا تا انتها که معاد است می‌پردازد که تفسیر این آیات امید آفرینی می‌کند و اثرات بسیار ارزشمندی دارد.

او افزون بر این به تفسیر آیات به زبان کودکانه برای بچه‌ها نیز پرداخته و تفسیر و مبانی و روایات قرآن را با شعرخوانی به بچه‌ها منتقل می‌کند که برخی از آیات طرح مسطورا را نیز با همین شیوه شعرخوانی به بچه‌ها منتقل می‌کند.

این امام محله معتقد است برای انس گرفتن بچه‌ها با قرآن باید برخی از شاخصه‌ها اصلاح شوند و در این راستا می‌گوید: ما مسجد را محل هرنوع فعالیتی حتی محل بازی بچه‌ها قرار دادیم و بچه‌ها به مسجد می‌آیند و پلی استیشن و فوتبال بازی می‌کنند و اعتقاد ما این است اول باید شاخصه‌های مسجد بین نوجوانان و جوانان اصلاح شود و مسجد باید به پایگاه فرهنگی و اجتماعی و حتی قرآنی تبدیل شود.

یکی از ابتکارات این طلبه پرتلاش راه اندازی مرکز نیکوکاری کسبه است که در آستانه عید نوروز توسط این مرکز بیش از ۳۵۰میلیون کفش خریداری و میان نیازمندان توزیع شد.

اجرای برنامه‌های اختصاصی برای کودک و نوجوان و برگزاری برنامه‌های قرآنی همچون پیام‌های قرآنی، تفسیر ، محفل نوجوانان و کرسی‌های تلاوت که در آن خود بچه‌ها به تلاوت آیات می‌پردازند از جمله برنامه‌های حجت الاسلام شاهینی برای کودکان و نوجوانان محله است.

او با این برنامه‌های قرآنی توانسته از میان خود بچه‌ها، مربی قرآن تربیت کند و یکی از شاخصه‌های کار او با نوجوانان این است که بچه‌ها را در میدان به عنوان رهبران اجتماعی کوچک در چالش‌های بزرگ قرار داده است تا خودشان مجالسشان را مدیریت کنند و مدیران دیگری را نیز تربیت کنند و در واقع یک ساختار تشکیلاتی را تشکیل داده‌ است.

راه اندازی مرکز نیکوکاری حضرت مهدی(عج) نیز از دیگر اقدامات این طلبه پرتلاش است که امسال بیش از ۸۰۰ میلیون تومان توسط این مرکز به نیازمندان کمک شد و همین موجب شد عنوان روحانی موفق گرگان را اخذ کند. حجت الاسلام شاهینی مرکزی برای حمایت از بیماران خاص نیز تشکیل داده است تا از این طریق نیز دستگیر بیماران باشد و آلام آنان را کاهش دهد.


برگزاری چندین محفل تلاوت مجلسی در دو مسجد تبلیغی از دیگر خدمات ارزشمند حاج آقا شاهینی است که از اساتید برتر کشوری برای حضور در این محافل دعوت می‌شود و بطور کلی در ماه رمضان سه نوع محفل اعم از محفل عمومی، محفل مختص ریش سفیدان و بزرگان شهرستان و محفل نوجوانان را برگزار می‌کند که محافل نوجوانان به افطار ختم می‌شود و افطار نیز پذیرای مردم در هر دو مسجد است.
در مسجد تبلیغی این روحانی دغدغه‌مند، کتابخانه‌ای هم طراحی شده که بچه‌ها پیام‌های قرآنی را در ابعاد مختلف در آنجا به نمایش می‌گذارند.


این فعال قرآنی درخصوص راهکار تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی می‌گوید: برای اینکه مسجد پایگاه شود، باید شأنیت مسجد به آن بازگردانده شود و سپس می‌توان قرآن را در مسجد زنده کرد و برای اینکه مسجد قرآنی شود باید امام محله دغدغه‌مند باشد و با مردم و کسبه محله ارتباط داشته باشد.
حاج آقا شاهینی تلاش بسیاری به جذب بچه‌ها به مسجد دارد و برای اینکار در مدارس حاضر می‌شود و با ارتباط گیری با دانش آموزان و اهدای جوایز به آنان سعی دارد پای آنان را به مسجد باز کند.

او حتی روز تولد تک تک بچه‌ها را یادداشت می‌کند تا به آنان هدایایی تقدیم کند و با این روش‌ها آنان را جذب کند برای همین است که در مسجد آنان حضور کودکان و نوجوانان پررنگ است.
او معتقد است وقتی بچه‌ها ببینند برای امام جماعت اهمیت دارند نه تنها خودشان جذب می‌شوند، بلکه دوستانشان را نیز به مسجد می‌کشانند‌.
این طلبه فعال با اجرای طرح سه میم(مدرسه ،منزل و مسجد) در محله سعی دارد پیوندی بین مسجد و مدرسه و منازل ایجاد کند و می‌گوید: محور کلی این است که ما مسجد را محل فعالیت‌های اجتماعی، پایگاه فرهنگی و حتی تفریح بچه‌ها کنیم.

 

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!