توصیه امام محله و فعال قرآنی مبنی بر لزوم اجرای برنامه‌های قرآنی در دل مساجد

توصیه امام محله و فعال قرآنی مبنی بر لزوم اجرای برنامه‌های قرآنی در دل مساجد
مجتبی عظیمی
0
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

حجت الاسلام اسماعیلی یکی از امام محله‌ها و فعالین قرآنی است که تاکید دارد باید اجرای برنامه‌های قرآنی در دل مساجد باشد تا پوشش گسترده‌ای از برنامه‌ها برای مخاطبان شکل بگیرد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام محسن اسماعیلی اهل شهر گنبد کاووس از استان گلستان، متولد سال ۵۸ است که در چند سال گذشته تاکنون در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) به عنوان امام محله فعال است و در کنار آن فعالیت‌های قرآنی را در دارالقرآن و در دل مساجد دنبال می‌‌کند.

وی بر این باور است راه اندازی خانه‌های قرآن و اخذ مجوز برای فعالیت آن اگر چه یکی از اقدامات فرهنگی خوبی است، اما باید این برنامه‌های قرآنی را در مساجد متمرکز کرد چرا که از مخاطبان بیشتری برخوردار است.

وی توانسته با ایجاد هیأت‌های خانگی قرآن کریم در ماه رمضان آن هم در نهایت سادگی، محفل خوبی برای انس با قرآن کریم برای اهالی به وجود بیاورد؛ سنت حسنه‌ای است که مورد استقبال قرار گرفته است.

این امام محله اخیرا به عنوان یکی از فعالین قرآنی طرح مسطورا و تفسیر آیه به آیه قرآن کریم، برنامه‌های خوبی را در مسجد دنبال می‌کند، همچنین از طریق داستان‌های قرآنی و جزءخوانی و سخنرانی و پرداختن به احکام شرعی عملی و آموزش  قرائت صحیح نماز تا حدی در ارتقای آموزش‌های قرآنی و دینی در مسجد موفق بوده است.

وی با تربیت مربی‌های قرآنی و گسترش برنامه‌های دینی، فرصت‌های خوبی را برای سنین مختلف به وجود آورده و براین باور است این طرح‌های قرآنی تاثیر مهمی در جامعه به خصوص افزایش اخلاق دینی و کاهش آسیب ها دارد.

به گفته وی با رونق گرفتن جلسات قرآنی، خانواده‌ها شاهد تغییرات و تحولات خوبی در میان فرزندان خود هستند و این امر نباید در طول سال به فراموشی سپرده شود، به ویژه با بیان مسائل اجتماعی و اخلاقی در قالب سخنرانی و احکام شرعی و با زبان نسل امروز، بازخوردهای خوبی به دست آمده است.

حجت الاسلام اسماعیلی، با تکیه به منویات رهبری در خصوص ایجاد پایگاههای قرآنی معتقد است از زمانی که امور فرهنگی در فرهنگسراها و امور قرآنی در خانه های قرآنی برده شد، مساجد بخشی از کارکرد خود را در تربیت دینی و فرهنگی از دست داد و باعث فاصله گرفتن جوانان از مساجد شد، در صورتی که جامعه ای که از مسجد جدا شود دچار آسیب می شود و باید برای ارتقای چنین جایگاهی تلاش کرد.

وی عدم حمایتهای مادی و معنوی از مساجد در توسعه برنامه های قرآنی و فرهنگی را یکی از معضلات جدی می داند، با این حال با همه کاستی ها و کمبودها تلاش کرده و در برگزاری جلسات هفتگی قرآن کریم و سبک زندگی و ارتقای دانش قرآنی موفقیت های خوبی داشته است.

این امام محله بر آن است که قرآن خود معجزه است و تاثیر زیادی در جامعه دارد، همان طور که بخش هایی از معجزات از طریق برنامه محفل از رسانه منتشر می شود، باید به خوبی به تبیین این آثار و برکات پرداخت.

وی همچنین معرفی قاریان نوجوان و جوان را امری دارای جاذبه برای نسل امروز می‌داند که باید در این مدارس پیوندی عمیق میان مساجد و مدارس به وجود آورد تا استقبال از برنامه های قرآنی روزافزون گردد.

   

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!