شیوع ویروس کرونا در کنار همه نگرانیها و سختیهایی که ایجاد کرد برای خیلی از ما اما تلنگری بود تا قدم در عرصه انجام اقدامات نوع دوستانه بگذاریم و باعث شد بسیاری از افراد در آزمون کرونا افتخار بیافرینند. خانم محمدی از بانوان شریکه الامامی است که شیوع ویروس کرونا برایش بهانهای شد تا قدم در مسیر خدمت رسانی بگذارد و اینجا دیگر نقطه ای نبود که او بتواند سختی زندگی مردم را نظاره گر باشد و از کنار این دشواریها بی تفاوت عبور کند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، زینب محمدی متولد سال ۱۳۶۴ و از بانوانی است که در شهر مراغه استان آذربایجان شرقی ساکن است و در کنار همسرش که طلبه است در مسجد صاحب الزمان(عج) این شهرستان مشغول به فعالیت است.
او از بانوان شریکه الامامی است که در راستای پیشبرد اهداف تبلیغی همسرش در تلاش است و با وجود اینکه خود از فرهنگیان است و دغدغه و مشغلههای خاص خودش را دارد، اما از انجام فعالیت اجتماعی و فرهنگی نیز غافل نبوده است.
شیوع ویروس کرونا برای این بانو بهانهای شد که پا در عرصه خدمت رسانی بگذارد و اینجا دیگر نقطه ای نبود که او بتواند سختی زندگی مردم را نظاره گر باشد و اقدامی انجام ندهد.
این بانو در این برهه حساس که دانش آموزان با مشکلات تحصیلی مواجه شده بودند، اقدامات آموزشی خود را آغاز کرد و همچنان نیز به فعالیت فرهنگی و آموزشی خود ادامه میدهد؛ به طور مثال بچهها را به راهپیمایی میبرد و در ایام اربعین نیز آنان را به راهپیمایی اربعین برد و برای آنان کلاسهای رفع اشکال برگزار میکند و برنامههایی را برای ایام خاص مثل دهه فجر برای آنان برگزار میکند و در زمینه عفاف و حجاب آنان نیز کار میکند.
هدیه به دخترهایی که چادر سر میکنند
او دخترهایی که چادر سر میکنند را تشویق میکند و به آنان هدیه میدهد و کاری کرده که بچه ها اشتیاق بسیاری به حضور در مسجد پیدا کردند و همواره برای برنامههای مختلف در مسجد حاضر میشوند و خانم محمدی را کمک میکنند.
او میگوید: منطقهی همت منطقهای محروم است و همسرم امام جماعت مسجد این محل بود و من هم فرهنگی بودم و در ایام کرونا که خیلی از دانش آموزان گوشی نداشتند شروع به کار کردم و اکنون اقدامات تربیتی نیز جزو برنامههای ما برای نوجوانان شده است.
برگزاری کلاسهای تربیتی برای نوجوانان
خانم محمدی در ایام اربعین به همراه نوجوانان در پیاده روی جاماندگان اربعین شرکت کرد و ۲۰۰ ساندویچ نذری درست کرد و در مسیر پیاده روی میان این بچهها توزیع کرد که از این برنامه استقبال خوبی به عمل آمد و همه نوجوانان از اینکه در این مسیر قرار گرفتند بسیار خوشحال بودند.
او به حدی دغدغه تربیت این نوجوانان را دارد که برای مادران کلاسهای تربیتی برگزار میکند و با دعوت از روانشناسانی سعی کرده نکات تربیتی لازم را به بانوان ارائه دهد و آنها را تشویق به فرزندآوری نیز میکند.
دوست دارم در مسجد همیشه به روی مردم باز باشد
این بانوی فعال همه اینکارها را دلی انجام میدهد و میگوید: وقتی در اجتماع باشی و بتوانی خدمتی ارائه دهی، اول از همه خودت لذت میبری و این لذت معنوی که در دل اینکار نهفته موجب میشود که دوباره کار جدیدی را شروع کنی و چون اهالی این منطقه از برنامههای مختلف ما استقبال خوبی دارند انگیزهام برای ادامه فعالیت بیشتر هم میشود و دوست دارم درب مسجد همیشه به روی آنان باز باشد و مسجد را نه فقط به عنوان نهاد مذهبی بلکه به عنوان نهاد فرهنگی بشناسند.
ساخت اولین مدرسه روستا با پیگیری این بانو
با پافشاری این بانو کلنگ زنی یک مدرسه در این منطقه نیز انجام شده که در توضیح آن میگوید: در این محله هیچ مدرسهای وجود نداشت برای پسرها شاید راحت باشد که در محلات دیگر به مدرسه بروند اما برای دخترها راحت نیست؛ به همین دلیل پیگیریهایی برای احداث مدرسه در این منطقه انجام دادیم و به زودی این مدرسه به بهره برداری میرسد.
راهاندازی نهضت سوادآموزی در روستا
خانم محمدی علاوه بر فعال بودن خودش نیروهای دیگری را نیز برای خدمت رسانی به مردم جذب کرده که با کمک آنان کلاس خیاطی، گلدوزی و صنایع دستی و قالی بافی برگزار میکند تا افراد بی بضاعت با فراگیری آموزشهای لازم بتوانند منبعی برای درآمد خود داشته باشند.
او همچنین برای ارتقای سطح فرهنگی محله تلاش بسیاری کرده و سعی میکند تا به افراد بی سواد، آموزشهای لازم بویژه در زمینه قرائت قرآن را ارائه دهد که از این اقدام او نیز استقبال خوبی به عمل آمده است.
کاهش بزهکاری در محله با فعال شدن مسجد
این بانوی خستگی ناپذیر میگوید: شکر خدا اقدامات ما اثر گذار بوده و باعث شده که منطقه از نظر فرهنگی پیشرفت کند؛ منطقه ای که کسی باور نمیکرد روزی از شر بزهکاران در امان باشد اکنون تعداد بزهکاران آن به طرز شگفت انگیزی کاهش یافته است.
خانم محمدی همچنین در سخنرانیهای خود برای بانوان سعی دارد که فلسفه نظام و جایگاه رهبری را تبیین نماید و همین موجب شده مردم این محله علاقه بسیاری به رهبر خود و ولایت فقیه پیدا کنند تاجاییکه بارها خطاب به او گفتهاند که حاضر هستند جان خود را فدای مملکت و رهبری کنند و معتقد است همین فرهنگ سازی و بستر سازی باعث میشود مردم علاوه بر شناخت درست ولایت فقیه، جانانه پای انجام کارهای فرهنگی و اجتماعی بیایند.
او به حدی توانسته روی مردم این منطقه اثر گذار باشد که مردم وقتی مشکلی دارند با او تماس میگیرند و خانم محمدی نیز مشکلات آنان را در گروهی که در فضای مجازی ایجاد کرده مطرح میکند و همگی دست به دست هم میدهند تا مشکل سریع تر برطرف شود.
این بانوی شریکه الامام میگوید: کافی است داخل گروهی که در فضای مجازی تشکیل دادیم از بانوان بخواهم در مسجد حضور یابند، بلافاصله حاضر میشوند و همیشه آماده باش هستند.
او برای جذب بانوان ابتدا اقدام به برگزاری جشن در ولادتهای مختلف در بیرون از مسجد و توزیع شیرینی و شربت کرد و در روز عید غدیر مبالغی را جمع آوری نمود و اطعام علوی انجام داد و با همین شیوه فرهنگ اطعام علوی را در محله جا انداخت و همین کار موجب شده اکنون در روز عید غدیر هرسال مردم خودشان خودجوش برای اطعام علوی پای کار بیایند و در ایامی همچون محرم خودجوش درب منازلشان پرچم سیاه نصب کنند.
این بانوی پرتلاش خود نیز دارای دو فرزند نوجوان است که سعی کرده آنان را نیز در این مسیر رشد دهد چندی پیش دختر کوچک او که نه ساله است به تاسی از اقدامات مادرش، چادر اضافه خود را به یکی از نوجوانان بی بضاعت محله هدیه کرد که خوشحالی آن دختر نوجوان را در پی داشت و موجب تشویق او به حضور مداوم در مسجد شد.
خانم محمدی به حدی به نوجوانان این محل علاقمند است و دغدغه آنان را دارد که وقتی خود به سفر مشهد اعزام شده بود برای یکایک آنها هدیهای را تهیه کرد و باعث خوشحالی کودکان این محله که عمده آنان از اقشار ضعیف هستند شد.
او میگوید: چون این منطقه کم برخوردار است عمده بچهها سفر زیارتی را تجربه نکردهاند و علاقه بسیاری به تجربه چنین سفری را دارند که در صدد هستم یک سفر مشهد برای آنان تدارک ببینم.
در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری فارس