به مناسبت روز پزشک؛

این امامان محله‌ ظرفیت‌های جهادی پزشکی را در محله فعال کرده‌اند

این امامان محله‌ ظرفیت‌های جهادی پزشکی را در محله فعال کرده‌اند
مجتبی عظیمی
0
۰۱ شهریور ۱۴۰۲

بسیاری از مساجد در تعامل و همکاری با پزشکان جهادی و مجموعه‌های پزشکی درمانی، کارکرد اجتماعی مسجد در رسیدگی به بیماران محروم را فعال کرده و منشأ اتفاقات مبارک در عرصه درمان نیازمندان شده‌اند.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، اول شهریور ماه در تقویم رسمی به نام روز بزرگداشت ابوعلی سینا «روز پزشک» نامگذاری شده است. این روز به نام فرشتگان سپیدپوشی است که در مقام نجات جان بیماران فداکارانه تلاش می کنند. بسیاری از این پزشکان حتی برای درمان از مراجعه‌کنندگان خود ویزیت دریافت نمی کنند. این رویکرد به ویژه در فعالیت‌های جهادی و مسجدی نمود خاصی دارد چراکه مسجد محل حضور اقشار مختلف جامعه است و در نتیجه در طول شبانه‌روز افراد متعددی برای اقامه نماز به این مکان مقدس مراجعه می کنند، ‌به تبع این حضور ارایه فعالیت‌های جهادی نظیر خدمات پزشکی می تواند بُعد دیگری از کارکردهای وسیع مسجد را در جامعه اسلامی به نمایش بگذارد. چه بسیار بیماران نیازمندی که از طریق این روش و منش جهادی در مساجد حضور یافته و درمان شدند.

در این راستا و به مناسبت روز پزشک، فعالیت های درمانی را که در دو مسجد با هدف کمک به بیماران نیازمند انجام می شود بررسی کنیم. برای این منظور با دو تن از امامان محله در شهرستان چناران استان خراسان رضوی و همچنین شهر مقدس قم به گفت وگو نشسته ایم که در ادامه می آید:

حجت الاسلام «سید مهدی عبادی» با بیان اینکه تلاش ما ارائه خدمات درمانی با توجه به ظرفیت‌هایی است که در مسجد در اختیار داریم، گفت: از آنجایی که نزدیک مسجد فاطمه الزهرا (س) شهر مقدس قم یک درمانگاه قرار دارد که طب سنتی ایرانی نیز ارایه می کند، مبنا را بر تعامل و ایجاد همکاری با این درمانگاه قرار دادیم تا پزشکان عمومی حاضر در این مجموعه برای ویزیت بیماران ما را همراهی کنند.

امام جماعت مسجد فاطمه الزهرا (س) قم افزود: برخی از این پزشکان در نماز جماعت مسجد شرکت می کردند و از ظرفیت آنها برای ویزیت رایگان استفاده کردیم، حتی در برخی موارد برای پرداخت هزینه آزمایش بیماران و تهیه دارو با این پزشکان مرتبط هستیم، در واقع آنها وجوهات خود و خیرین را برای ما می آورند و ما نیز با اجاره خاص از مراجع برای درمان خرج می کنیم، یعنی برای سهم امام و سادات از مراجع اجازه می گیریم که البته سهم سادات برای درمان بیماران نیازمند سادات استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرح درمان رایگان بیماران نیازمند و مبارزه با اعتیاد و بیکاری

وی تصریح کرد: اگر بخواهم به عنوان نمونه به خدمات درمانی که در مسجد ارایه می شود اشاره کنم از طرحی نام می برم که در ایام غدیر صورت پذیرفت و طی آن گروهی از پزشکان به میدان آمدند، ما برای تحقق هرچه بهتر درمان بیماران با سازمان اوقاف نیز هماهنگ کردیم و این سازمان مبادرت به تهیه دارو از محل موقوفات کرد، اطبا نیز رایگان اقدام به ویزیت بیماران در مسجد کردند.

حجت الاسلام عبادی ادامه داد: حتی محلی را برای استراحت و انتظار بیماران در مسجد اختصاص دادیم که تا زمان رسیدن نوبت ویزیت در مسجد منتظر باشند، ضمن اینکه بیمارانی که در دایره پوشش مسجد قرار دارند با ما در ارتباط هستند و اگر نیاز باشد با پزشک هماهنگ می کنیم تا برای ویزیت این بیماران به مسجد بیاید.

بیشتر بخوانید: رسیدگی به وضعیت کارتن خواب‌ها و تلاش برای بازگشت آنها به زندگی

همچنین، حجت‌الاسلام «علی باقری» با بیان اینکه فعالیت‌های پزشکی در مساجد اباعبدالله الحسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) چناران از دوران کرونا در قالب ویژه برنامه های اجتماعی تعریف و آغاز شد، اظهار کرد: بعدها به این فکر افتادیم که این اقدامات را گسترش دهیم چراکه حقیقتا نیاز به این رویکرد وجود دارد و از سوی دیگر خدمات پزشکی منجر به جذب مردم به فعالیت های مسجدی می‌شد.

امام محله شهرستان چناران گفت: ما بر اساس نیاز هر منطقه مبادرت به اعزام پزشک کردیم و این پزشکان با فضایی که در مسجد در اختیارشان قرار می دادیم مادران و فرزندان را رایگان و یا گاهی به صورت نیم بها ویزیت کردند، البته برنامه ریزی کرده ایم که این روند در روستاهای شهرستان چناران نیز در کنار مباحث عمرانی، فرهنگی و تبلیغی دنبال شود.

وی ارائه خدمات پزشکی برای اطفال و مادران و چشم پزشکی را از جمله مواردی برشمرد که به همت مسجد و پزشکان جهادی برای خدمت به مردم انجام می شود.

 

در دیگر رسانه‌ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!