مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا تأکید کرد؛

روایت یک سلاح قدرت مند و اثر گذار/ روایت ما نباید مانند روایت دشمن باشد که تعهدی ندارد

روایت یک سلاح قدرت مند و اثر گذار/ روایت ما نباید مانند روایت دشمن باشد که تعهدی ندارد
مجتبی عظیمی
0
۱۷ اسفند ۱۴۰۲

حجت الاسلام جوان آراسته با تأکید بر اهمیت روایت گری در به عنوان یک سلاح قدرت مند و اثر گذار تأکید کرد و گفت: روایت ما نباید مانند روایت دشمن باشد که تعهدی ندارد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام محمدرضا جوان آراسته مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا، در سومین روز از نخستین رویداد ملی «شهیده ناهید فاتحی» که با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان مسجدی سر شبکه مجاهد عرصه جهاد تبیین در سالن اجتماعات نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در مسجد مقدس جمکران در حال برگزاری است به موضوع «هنر روایت» پرداخت و اظهار داشت:  آدم‌ها نسبت به شنیدن گزارش‌ها خسته‌اند و حوصله ندارند اما وقتی پای خاطره گویی و قصه به میان می آیند مشتاق می‌شوند و این اعجاز روایت است.

وی با اشاره به تفاوت روایت و گزارش، گفت: روایت‌ها و خاطره‌ها در ذهن باقی می‌مانند برخلاف گزارش‌ها که فراموش می‌شوند. گزارش باید مفصل و شلوغ باشد ولی روایت باید سبک و خلوت باشد. وقتی می‌خواهید روایت خلق کنید نمی‌توان ۵۰۰ اتفاق را با هم خلق کرد و روایت کرد؛ روایت تنها به یک اتفاق می‌پردازد ولی می‌توان ده‌ها کار را با هم گزارش داد.

مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا خاطر نشان کرد: در روایت دو چیز با هم جمع شده و روایت را ساخته اند تا یکی از قدرتمند ترین فرم های جهان به نام روایت ساخته شود؛ اولی حضور یک آدم و یک شخصیت است؛ وقتی شخصیت ساخته می شود توجه ما به موضوع جلب می شود،  پس در روایت باید شخصیت بسازیم و دوم اینکه در روایت‌ها همیشه یک اتفاق داریم که شنونده منتظر شنیدن آن است، پس تأثیر در محتوا نیست بلکه فرمی است که انتخاب می‌کنیم.

وی یادآور شد: در جریان شهدای کرمان، دختر کاپشن صورتی چون روایت شد ماندگار شد؛ ما نگرانیم اگر یک کار خاص با جزئیات را بگوییم حوصله مخاطب سر می‌رود در حالی که این‌گونه نیست.

حجت الاسلام جوان آراسته با توجه به اثرگذاری روایت نسبت به گزارش، خاطرنشان کرد: ما وقتی در مورد غزه می گوییم ۳۰ هزار نفر کشته شد، این صرفا گزارش یک عدد است و کسی را منقلب نمی‌کند اما وقتی روایت می کنید که یک خانواده‌ای که ۶ بچه دارد و هر کدام از آن‌ها را به یک خانواده در موقعیت‌های مختلف سپرده است تا اگر در اثر موشک باران خانه آن‌ها مورد اصابت قرار گرفت حداقل یکی از آن‌ها زنده بماند؛ این روایت می‌تواند تصویری از شرایط مردم غزه را به مخاطب منتقل و او را منقلب کند.

وی در رد این نگاه که روایت یک بخش جزئی رویداد، منجر به نادیده گرفتن و مخفی ماندن عظمت رویداد می‌شود، بیان داشت: یکی از ضعف‌های ما تعمیم ناروا است؛ پزشکی که به او مراجعه می‌کنیم اگر رفتار بدی داشته باشد آن‌را به همه پزشک‌ها نسبت می دهیم. در همه عرصه‌ها عموم مردم این‌طور رفتار می‌کند. وقتی یه قصه کوچک از نوجوان مسجدی را تعریف می‌کنیم دریافت ذهنی و پنهان مخاطب چنین است که آن‌را به کل محله تعمیم می‌دهد. پس نگران نباشید که با روایت یک فرد و نمونه، کار را کوچک جلوه داده اید؛ اصلا اینطور نیست.

حجت الاسلام جوان آراسته افزود: اگر شما یک موفقیت خود را به درستی روایت کنید، مخاطب شما را آدم موفقی فرض می کند. شما یکی را روایت کنید و بقیه را گزارش بدهید همان یک روایت موفق تاثیر گذار است و باعث نمی شود کارهای شما نادیده گرفته شود.

وی دست‌ برتر در هر رویدادی را با طرفی دانست که روایت بهتری را ارائه می‌دهد و در این زمینه گفت: هرکسی که بهترین روایت را ارائه می دهد؛ او برنده است. فارغ از اینکه واقعیت چیست؛ روایتی که قوی باشد برنده است حتی اگر دروغ باشد مانند روایت مهسا امینی؛ هر دروغی با جزئیات باور پذیر می‌شود؛ بنابراین جزئیات معجزه می‌کند.

مؤسس مدرسه مهارت آموزی مبنا در پایان تأکید کرد: روایت یک سلاح قدرتمند اثر گذار است و با  قاطی کردن دروغ  و … اثر گذار تر می شود؛  ولی اگر به این سلاح قدرتمند مسلط شدید، متعهد شوید که این کار نکنید؛  چراکه روایت ما نباید مانند روایت دشمن باشد که تعهدی ندارد.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!