حجت الاسلام میرمحمدیان بر اولویت بندی نیازهای مردم تأکید کرد و گفت: ما کنشگران مسجدی باید در اولویت بندی نیازهای مردم نیازهای سطح بالاتر را بر نیازهای سطح پایین تر ترجیح بدهیم؛ وقتی در زمان کرونا مردم دچار مشکل شدند، رهبر معظم انقلاب امر به نهضت مواسات کردند و خیلی از مردم لبیک گفتند؛ ایشان بعد از آن حدود ۵۰۰ بار بر جهاد تبیین تاکید کرده اند؛ یعنی مردم نیازهای سطح بالاتری دارند و باید با جهاد تببین به آنها بپردازید.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیر عامل بنیاد هدایت، در دومین روز از رویداد ملی «شهیده ناهید فاتحی۲» که با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان مسجدی سر شبکه مجاهد عرصه جهاد تبیین در سالن اجتماعات نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در مسجد مقدس جمکران برگزار شد با اشاره به روایت «إذا أراد اللَّه بعبد خیرا صیّر حوایج النّاس إلیه» اظهار داشت: خداوند اراده کرده به شما خیر برساند و نتیجه اش این است که حاجت های مردم را به سمت شما روانه ساخته است.
وی ادامه داد: حاجت های مردم متنوع هستند و باید بر اساس اولویت به رفع آن ها پرداخت؛ اگر کسی آبرویش در خطر است و کسی بسته شب یلدا می خواهد، اولویت شان فرق می کند. باید دید ملاک اولویت بندی چیست؟
حجت الاسلام میرمحمدیان با اشاره به روش های مختلف اولویت بندی نیازهای مردم ابراز داشت: غربی ها به روش های مختلف نیازهای مردم را دسته بندی کرده اند؛ مانند هرم مازلو و…؛ اما هیچ توجهی برای نیازهای روحی و معنوی انسان نداشته اند و نیازها را تنها در بخش مادی منحصر کرده اند، در حالی که ما انسان را دارای ابعاد مختلف می دانیم و باید بر اساس آن اولویت بندی کنیم.
وی افزود: مسیر رشد انسانیت انتهایی ندارد و نیازهای انسان نیز در این بخش پایانی ندارد؛ ما کنشگران مسجدی باید در اولویت بندی نیازهای مردم نیازهای سطح بالاتر را بر نیازهای سطح پایین تر ترجیح بدهیم؛ برای نمونه ما گاهی کارگاه اشتغالزایی می زنیم، ولی کسی تن به کار نمی دهد، اینجا معلوم می شود که اولویت غیر از اشتغال است.
مدیر عامل بنیاد هدایت با اشاره به کوتاهی های صورت گرفته در زمینه جهاد تبیین بیان کرد: رهبر معظم انقلاب وقتی در زمان کرونا مردم دچار مشکل شدند، امر به نهضت مواسات کردند و خیلی از مردم لبیک گفتند؛ حدود یک ماه بعد از آن در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ و بارها بعد از آن حدود ۵۰۰ بار بر جهاد تبیین تاکید کرده اند؛ این یعنی اینکه یادتان باشد مردم نیازهای سطح بالاتری دارند و باید با جهاد تببین به آنها بپردازید.
وی ادامه داد: یکی از فناوری هایی که می توان در زمینه جهاد تبیین بهره برد، فناوری رؤیاست؛ غرب برای ما رویاهایی ساخته که جعلی هستند؛ الان نیز با روش های مختلف تلاش می کنند برای جوانان ما رؤیا سازی کنند؛ ما هم باید برای جوانان رؤیا بسازیم .
حجت الاسلام میرمحمدیان با نقد نظر کسانی که رؤیا را یک فناوری غربی می دانند، گفت: خداوند در قرآن بهشت را با فناوری رؤیا معرفی می کند، اوصافی که در قرآن و روایات در مورد بهشت و جهنم آمده رؤیا را نشان می دهد، یا در مورد زمان ظهور در روایت آمده که در آن زمان امنیت به قدری خوب می شود که یک زن به راحتی در هر زمانی از شب و روز بخواهد به مسافرتهای طولانی به هر نقطهای از جهان برود، در امنیت کامل خواهد بود، یا روایاتی که می گوید:در آمد سرانه افراد، آن قدر بالا می رود که در هیچ جامعهای، فقیری پیدا نمیشود. همه این ها رؤیا سازی است.
وی روایت را دیگر فناوری قابل استفاده در جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم این رؤیا را به صورت جذاب روایت کنیم. چقدر مردم ما در دوران کرونا ایثارگرانه به کمک هم آمدند اما ما نتوانستیم این زیبایی ها را به خوبی روایت کنیم. جهاد تبیین یعنی رؤیایی را تصویر و تولید کنیم و بتوانیم این رؤیا را درست روایت کنیم.
مدیر عامل بنیاد هدایت بر فناوری نشر خوبی ها تأکید کرد و گفت: ما باید یاد بگیریم خوبی ها را ببینیم و منتشر کنیم؛ اگر چنانکه دشمنان و رسانه های آن ها القاء می کنند و مردم ما تصور می کنند، چرا در کشورهای اروپایی آمار بی خانمان ها و…از ما بیشتر است.
وی فناوری رفع شبهه و فناوری مدیریت خبر را از دیگر فناوری های عرصه جهاد تبیین دانست و گفت: با رفع شبهات و مدیریت خبر می توان در این زمینه موفق عمل نمود؛ هرسالی که دلار گرانتر می شود، اینطور القاء می شود که امسال دیگر کسی به سفر اربعین نمی رود، اما می بینیم، هر ساله آمار زائرین امام حسین(ع) بیشتر می شود؛ یا همین امسال بیش از ۷۰۰ هزار جوان در اعتکاف شرکت کردند؛ باید اینها را هم ببینم و روایت کنیم و نگذاریم دشمن روایت خود را جایگزین کند.