گزارشی از برگزاری رویداد شهید اصلانی در قم

گزارشی از برگزاری رویداد شهید اصلانی در قم
مجتبی عظیمی
0
۱۸ اسفند ۱۴۰۲

به گزارش روابط عمومی بنیاد هدایت، حجت‌الاسلام مرتضی شعبان زاده امروز در رویداد توانمندسازی «شهید محمد اصلانی» که برای کنش‌گران مسجدی استان قم به میزبانی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد، عنوان کرد: تولید نرم‌افزار و تربیت کارگزار در موضوعات اجتماعی به اندازه کافی انجام نشده است و این یکی از موانع بزرگ پیشرفت کشور است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان اینکه آموزش و پرورش در خصوص پیشرفت جامعه بسیار اثرگذار است، مطرح کرد: این تغییرات فرهنگی که امروز در محلات و کوچه پس کوچه‌های شهر دیده می‌شود، حاصل تغییر معلمان و آموزگاران جامعه ماست که روی دانش‌آموزان تأثیر گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه رسیدن به پیشرفت نیازمند حوصله و استقامت است، افزود: دیگر مانع مهم پیشرفت ایران اسلامی، مانع ذهنی است که جملاتی همچون «شما نمی‌توانید»، «اقتصاد شما بدون سرمایه‌گذاری غرب شکوفا نمی‌شود»، «شما بدون تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا و انگلیس نمی‌توانید اقتصاد کشور را سامان دهید» از مواردی است که دشمن به‌دنبال نهادینه کردن آنها در اذهان مردم است.

حجت الاسلام شعبان زاده عنوان کرد: مأموریت کلیدی کنش‌گران مسجدی، برطرف کردن گره‌ها و شبهات ذهنی مردم در مقیاس محله به وسیله جهاد تبیین است؛ کنش‌گران مسجدی باید تلاش کنند تا موانع ذهنی مردم برای قیام در راه خدا و به حرکت درآمدن در مسیر پیشرفت کشور، از بین برود.

وی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین، تصریح کرد: اگر مبانی انقلاب، اهداف انقلاب، پیشرفت انقلاب، موانع و دشمن‌های انقلاب، جریانات‌های مقابل انقلاب اسلامی ایران برای مردم گفته شود، آن وقت می‌توان گفت که جهاد تبیین به‌درستی انجام شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم اظهار کرد: مسجد جامعه پرداز، سازمان رزم برای تحقق جهاد تبیین است که در مسجد با محوریت شبکه ائمه جماعت و همراهی متدینین محله، در مقیاس منطقه و محله تحت پوشش مسجد، موضوع «پیشرفت محله» رقم می‌خورد.

وی اضافه کرد: نخستین گام برای شروع جهاد تبیین، سازمان‌دهی و همبستگی اجتماعی است و ضرورت دارد تا در آن، به موضوعات مهمی که منجر به پیشرفت محله می‌شود، فکر و اندیشه کرد.

حجت الاسلام شعبان زاده بیان کرد: «پیشرفت محله» دو جنبه دارد؛ جنبه سخت شامل مباحث زیرساختی، عمرانی و خدماتی می‌شود و جنبه نرم شامل سبک زندگی می‌شود؛ اگر این اتفاق رقم خورد، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از پایه شروع می‌شود که نرم افزار آن اصلاح سبک زندگی مردم است که شامل اعتقادات، اخلاقیات، رفتار و ارتباطات مردم می‌شود.

وی با اشاره به راهکارهای اصلاح سبک زندگی مردم، بیان کرد: از ماه مبارک رمضان امسال، با یک قیام ملی، اقدامی هم افزا و هماهنگ برای خدا با عنوان «مسطورا» در سراسر کشور برگزار می‌شود که این طرح می‌خواهد ۱۵۰ آیه و فراز قرآن کریم را جزو باورهای یقینی و فکری حدود نیمی از جمعیت فعال ایران اسلامی بکند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: در ماه مبارک رمضان، ۳۰ فراز از قرآن کریم در طرح مسطورا برای اقشار و طبقات مختلف مردم جامعه تبیین و تفسیر می‌شود و پس از فهم و حفظ این آیات و فرازها، مردم با آیه‌ها زندگی خواهند کرد.

وی خاطر نشان کرد: برای اینکه مردم با این آیات زندگی کنند و در رفتار اجتماعی و فردی زندگی خودشان آنها را به کار بگیرند، راهکارها و برنامه‌هایی تدارک دیده شده که از جمله آنها می‌توان به برنامه تلویزیونی معلی، ترتیل خوانی مساجد و هیئات و اشاره کرد.

حجت الاسلام شعبان زاده با بیان اینکه اجرایی شدن طرح مسطورا نیاز به شبکه سراسری مروجین نیاز دارد، افزود: معتقدین به جامعه قرآنی، مومنین به آیات قرآن و متعبدین به قرآن کریم کسانی هستند که مروجین طرح زندگی با آیه‌ها خواهند بود و قرآن را در زندگی فردی و اجتماعی و کسب‌وکار خود وارد می‌کنند.

مسئولیت پذیری اجتماعی موجب تقوا و ایمان جمعی می‌شود

حجت‌الاسلام امید محلاتی در بخش دیگری از این رویداد اظهار داشت: دین، اولیای الهی و ائمه معصومین(ع) آمده‌اند تا به انسان مسئولیت پذیری فردی و اجتماعی را آموزش بدهند.

معاون راهبردی بنیاد هدایت در ارتباط با چگونگی مسئولیت فردی و اجتماعی، بیان کرد: نباید نسبت به مسئولیت پذیری فردی «خود» و اجتماعی «جامعه» بی‌خیال و بی‌تفاوت باشیم بلکه باید احساس دغدغه‌مندی بسیاری نسبت به این موضوع داشته باشیم.

وی اضافه کرد: مسئولیت پذیری فردی در ضمن انجام واجبات و احکام الهی، اخلاق و آداب نیز است که هر انسانی موظف به انجام و رعایت آن است.

حجت‌الاسلام محلاتی به رابطه خدا و انسان اشاره کرد و گفت: وقتی رابطه ما با خدا و جهان هستی بی‌نقص شد، می‌توانیم مسئولیت پذیری فردی و اجتماعی را در زمینه قاموس اندیشه توحیدی قرار دهیم.

معاون راهبری بنیاد هدایت ادامه داد: نتیجه مسئولیت پذیری فردی تقوای فردی است که با رعایت نمودن واجبات، احکام الهی، اخلاق و آداب نیکو می‌توان به آن دست یافت و تقوا را در خود زنده کرد.

وی تصریح کرد: خروجی تقوای فردی را می‌توانیم در مواقعی که ما در خطر افتادیم پیدا کنیم، عمده مشکل ما این است که خدا را نمی‌شناسیم و گناه می‌کنیم ولیکن با شناختن خدا دیگر سمت گناه نخواهیم رفت.

معاون راهبردی بنیاد هدایت اظهار کرد: مسئولیت پذیری اجتماعی ماورای انجام وظیفه خود نسبت به حال جامعه است؛ مانند امر به معروف و نهی از منکر یعنی کار خوب را برای خود و مخصوصاً جامعه طلب می‌کنم.

حجت‌الاسلام محلاتی خاطرنشان کرد: وقتی به درک کاری برسیم که برای خود و جامعه نتیجه‌ خوبی به همراه دارد و مردم را نیز به درک آن دعوت کنیم، یعنی به مسئولیت پذیری اجتماعی رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکری که از سر عقده گشایی و مجازات باشد، اشتباه است، تصریح‌ کرد: اثری که در مسئولیت پذیری اجتماعی وجود دارد، تقوا و ایمان جمعی است که این رحمت و توسعه الهی را شامل حال جامعه خواهد کرد.

معاون راهبردی بنیاد هدایت عنوان کرد: اگر آیات الهی را بخوانیم، خواهیم دید که بسیاری از آیات به مسئولیت پذیری اجتماعی اشاره می‌کنند و این نشان دهنده اهمیت کارهای اجتماعی و تشکیلاتی است.

حجت‌الاسلام محلاتی در پایان گفت: ما نسبت به حال افراد جامعه موظفیم و نسبت به حال جامعه مسئولیت خطیری داریم که باید در این خصوص نیازهای جامعه را برای مردم فراهم کنیم.

اجرای طرح مسجد محوری در ۳۰ مسجد ۳۰ نقطه متفاوت قم
حسین غریب مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم نیز در این رویداد حضور پیدا کرد و اظهار داشت : خوشبختانه با آغاز کار دولت سیزدهم و توجه ویژه‌ای که رئیس جمهور به موضوعات مساجد داشته‌اند، نسبت به دوره‌های قبل در زمینه فعالیت‌های مسجد محوری اقدامات بیشتری انجام شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم گفت: با توجه به روحیه مکتبی رئیس جمهور، دستور کاری برای سازمان اجتماعی کشور تعیین شده است و کلیه سازمان‌هایی که برخاسته از همین مکتب هستند تمام توجه‌شان را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در کنار مساجد گذاشته‌اند.

وی بیان کرد: اگر به آسیب‌های اجتماعی با دیدگاه برنامه‌ریزی شده‌تری نگاه کنیم به این باور می‌رسیم که فعالیت‌های مسجدمحور سبب شده تا ما با خدمت به نوجوانان زمینه‌ای را برای حضور گسترده آن‌ها فراهم کنیم و موجب ناکامی برنامه‌های دشمن در مسیر گمراه‌ کردن این نونهالان و نوجوانان شویم.

غریب با اشاره به کلام مقام معظم رهبری گفت: همان‌گونه که رهبر معظم می‌فرمایند «قم شهر قیام و اقامه است»؛ در زمینه اقامه برای همه ما انتظارات مضاعفی وجود دارد، زیرا تمام برنامه‌ها و حرکاتی که با استفاده از ظرفیت حوزه علمیه و همه بزرگان و علمای ساکن در قم در این زمینه انجام می‌شود، الگوی مطلوبی برای کل کشور است.

وی اضافه کرد: در راستای طرح مسجد محوری در قم، ۳۰ مسجد در ۳۰ نقطه متفاوت استان برای فعالیت‌های مسجد محوری انتخاب شده‌ است؛ با توجه به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان بستر خوبی برای اجرای این طرح فراهم شده و باید با قوام بخشیدن به این حرکت بتوانیم الگوی شهر قم را به عنوان مدل اجرایی به کل کشور ارائه دهیم.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم با اشاره به ارکان اساسی این طرح عنوان کرد: ما در ابتدا بایستی تعاملاتمان در مسجد را افزایش دهیم و با استفاده از ظرفیت میدانی امام جماعت و نمازگزاران اقدامات لازمه را انجام دهیم.

وی در ادامه گفت: آنچه که به ما در اجرای این طرح کمک می‌کند، عبور از منیت‌ها هواهای نفسانی و ظرفیت‌هایی که شیطان جهت کاهش توفیقات فراهم می‌کند، است.

غریب در خصوص نقش دولت اظهار کرد: وظیفه دولت در راستای طرح‌ها و برنامه‌های مسجد محور در استان قم، حمایت از محوریت منزل، مسجد و مدرسه است.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری قم در پایان تاکید کرد: امام جماعت می‌تواند از ظرفیت‌های مردم ساکن در محله، برای پیش‌برد برنامه‌های فرهنگی مسجد استفاده کند.

در دیگر رسانه‌ها:

خبرگزاری حوزه ۱ و ۲ و ۳

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!