حجت الاسلام ترابی قرار گرفتن در جایگاه شریکه الامام را فرصتی برای افتخار آفرینی دانست و گفت: این همان جایگاهی است که همسران پیغمبر نیز در آن قرار داشتند و باید چنین جایگاه و مقام ارزشمندی را قدر دانست و از آن به خوبی استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام حمیدرضا ترابی گیلانی مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا، در جلسه هفتگی درس اخلاق که به همت واحد بانوان بنیاد هدایت و ویژه شبکه راهیاری شریکه الامام و راهیاران شهرستانی برگزار شد، با تأکید بر اینکه زن شریک زندگی مرد در همه جوانب محسوب میشود، اظهار داشت: همسران امامان همانطور که شریک تلخی و شیرینی و خوشی و ناخوشیهای زندگی همسرانشان هستند، در امامت او نیز شریک هستند و نمیتوانند خود را جدا از اهداف و رسالت همسرانشان بدانند.
وی افزود: عدم شراکت در اهداف و مسئولیتهای همسر، جدایی خاموش محسوب میشود و زن و مرد را در دو دنیایی متفاوت از هم قرار میدهد که این امر در نهایت موجب عدم درک از یکدیگر میشود.
حجت الاسلام ترابی با بیان اینکه شراکت بدون همسویی، همفکری و همگامی معنا نخواهد داشت، گفت: زن و مرد باید برای موفقیت و خوشبختی یکدیگر تلاش کنند و این نیازمند همفکر بودن و همسو بودن و همگام بودن این دو با هم میباشد.
وی همچنین بیان داشت: واژه شریکه الامام این را القا میکند که خواه یا ناخواه شریک در زندگی یک امام شدهاید و این همان جایگاهی است که همسران پیغمبر نیز در آن قرار داشتند که باید چنین جایگاه و مقام ارزشمندی را قدر دانست.
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا در این خصوص افزود: یکی همچون حضرت خدیجه(س) در این جایگاه افتخار می آفریند و بعضی همچون عایشه به جنگ وصی رسول الله میروند و این جایگاه خود را تباه میکنند.
او همچنین خطاب به بانوان شریکه الامام اعلام داشت: شما در این جایگاه ارزشمند قرار گرفتهاید و بانوانی معمولی به حساب نمیآیید، بنابراین اگر تقوا پیشه کنید میتوانید بهترین معلم و مربی برای دیگران باشید؛ چراکه نگاه به شما میتواند مردم را در مسیر درست و یا غلط قرار دهد و مردم با نگاه به شما، صدق و کذب همسرانتان را قضاوت میکنند.
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا شریکه الامام را تکمیل کننده قصه زندگی امام خواند و این را اوج زیبایی یک قصه دانست.
وی در بخش اصلی سخنان خود، به ادامه بحث پیرامون نقشه تربیت پرداخت و خاطرنشان کرد: نقشه تربیت دارای چند بخش مختلف است که شامل قصه زندگی، مهارت های زندگی، سبک زندگی، مهارت های عاطفی و مهارتهای معنوی است و مجموع این موارد نقشه تربیتی ما را رونمایی میکند.
بیشتر بخوانید: تعبیر رؤیای شیرین خدمت به مردم
حجت الاسلام ترابی پیرامون قصه که بخش نخست نقشه تربیت را تشکیل میدهد، عنوان کرد: دو نگاه نسبت به قصه وجود دارد که در نگاه اول قصه صرفا یک نوع سرگرمی محسوب میشود، که این نگاه غلطی است؛ چراکه سرگرمی کارکرد اصلی قصه نیست، بلکه نگاه کلان دیگری وجود دارد که قصه را نقطه شروع نقشه تربیت میداند و این نگاه جامعی است و از آنجایی که قرآن نیز کتاب تربیت است، به بیان قصه پرداخته است.
وی قصه را مؤثر در امر هدایت دانست و گفت: قرآن بهترین قصههای تربیتی را بیان کرده و یکی از معجزات قرآن نیز همین معجزههای قصصی آن است.
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا در ادامه به بیان مدلهای مختلف قصه پرداخت و اذعان داشت: یکی از این مدلها، قصههای بنیادین و فلسفی همچون قصه آدم و حوا است که چنین قصههایی قابلیت این را دارند که بنیاد فکر انسان را تغییر دهند.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در قصه گویی، تکرار آن است که قصه آدم و حوا نیز به دلیل اهمیتی که دارد بارها در قرآن تکرار شده است.
حجت الاسلام ترابی به نوع دوم قصه نیز اشاره و عنوان کرد: مدل دوم نیز شامل قصههایی است که بیانگر اخلاق هستند و صرفا به بیان یکسری نکات اخلاقی میپردازند و قسم سوم نیز شامل قصه هایی است که محرک و پیشران هستند و به انسان حرکت میبخشند و راه جهاد، ایستادگی و مقاومت را به او نشان میدهند.
وی در تقسیم بندی دیگری قصه را به سه شکل کلی تجزیه کرد و گفت: معمولی ترین نوع قصه، قصههای شفاهی هستند که شامل همان قصههایی است که مادرها برای فرزندانشان روایت میکنند و شکل دوم قصه های کتابی و نوع سوم نیز قصههای عملی میباشند که هر کدام از این اشکال میتوانند شامل قصههای آماتور، نیمه حرفهای و یا حرفهای باشند.
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا در پایان قصهها را موجب تغییر نگاه ما به زندگی دانست و به بیان مزایای قصه پرداخت و بیان داشت: قصه میتواند دغدغهها و جهان بینی ما به زندگی را مشخص کند، به ما جهت دهد، آرمان زندگیمان را گوشزد کند و نقاط برجسته زندگی ما را به نمایش بگذارد؛ همانطور که قصه هر کدام از افراد مهم جامعه بیانگر مهمترین مسئله زندگی آنان است مثلا نقطه برجسته و محور اصلی زندگی امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی و محور مهم زندگی رهبر معظم انقلاب نیز مقاومت در مقابل استکبار میباشد.
صوت درس اخلاق استاد ترابی: