لطف و بزرگمنشی افراد ارتباطی با سن، مدرک تحصیلی، شغل و میزان درآمدشان ندارد؛ برخی با دستان خالی گرههای بزرگی را میگشایند، برخی دیگر با سن کم اقدامات قابل توجهی را انجام می دهند و بعضی نیز علیرغم قرار گرفتن در جایگاه اجتماعی مناسب و مشغلههای فراوان، زمانی را هم برای خدمت به خلق اختصاص میدهند و از این کارغافل نمیشوند.
به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام حقی طلبه ۱۸ ساله ای است که با اتکا به ایمان و عشق به مردم پا در مسیرهایی گذاشته که شاید ناچار به تحمل سختیهای بیشماری در این مسیر شده باشد، اما اهداف والای او و عشقی که به خدمت به مردم و همنوعان دارد، دشواریهای این مسیر را برای او آسان کرده و موجب شده که او با به جا گذاشتن خیرهایی ماندگار در این سن کم از خود، همچون ساخت مسجد و راه اندازی مؤسسه خیریه در مناطق محروم، برای یک عمر دعای خیر مردم و مؤمنین را همراه زندگی خود کند.
محمد حسین حقی، متولد سال ۱۳۸۳ و اهل یکی از روستاهای شهرستان بیله سواراستان اردبیل است که در حال تحصیل در حوزه علمیه این شهرستان میباشد وهمزمان در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) شهرستان خود نیز مشغول به انجام کارهای جهادی و تبلیغی است. با او در مهرواره محله همدل آشنا شدیم.
او که از طلاب جوان و دغدغهمند کشور به حساب میآید، سالهاست که دغدغه انجام کارهای فرهنگی و اجتماعی را دارد؛ اما حدود سه سال و نیم است که به صورت جدی در این مسیر گام برداشته و با انجام کارهای بزرگ و ارزشمندی ثابت کرده که خواستن توانستن است؛ چراکه با جرأت و جسارتی مثال زدنی و علیرغم تجربه کمی که در کار تبلیغ دارد، توانسته خدمات بزرگی را به مناطق محروم ارائه دهد.
یکی از کارهای ارزشمندی که آقای حقی با پیگیریهای خود و جمعی از دوستانش موفق به انجام آن شده است، ساخت مسجدی مزین به نام امام رضا(ع) در زادگاه خود یعنی روستای مرادلو میباشد؛ روستایی کم برخوردار و بزرگ که وجود یک مسجد در آن پاسخگوی جمعیت این روستا نبود و این طلبه جوان را به ساخت مسجدی دیگر برای استفاده اهالی ترغیب کرد.
با تلاشهای بی دریغ این طلبه دهه هشتادی و مساعدتهای حجت الاسلام علی اکبرعادلی امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) بیله سوار، اکنون پروژه مسجد سازی روستا در حال انجام است و به زودی به مرحله تکمیل و بهرهبرداری میرسد که منابع احداث این پروژه نیز از طریق جمع آوری کمکهایی از اهالی روستا، خیرین و مساعدت سپاه ناحیه فراهم شده است.
از دیگر فعالیتهای این طلبه جوان، راه اندازی مؤسسه خیریهای با هدف رفع نیازهای نیازمندان با کمک دوست و همراه خود مهندس شهاب ملکی بوده است که با این کار خود نیز ثابت کرد تا چه حد دغدغه مردم و به ویژه اقشار کمبضاعت و نیازمند را دارد و در این مسیر از هیچ تلاشی مضایقه نمیکند.
او خدمات ارزنده و متنوعی را نیز ذیل این مؤسسه در جهت رفع نیازهای افراد کم برخوردار انجام داده است که از جمله آن تهیه نوشت افزار برای کودکان نیازمند، تأمین کمک جهیزیه برای ۴ نوعروس بیبضاعت، تهیه اقلام خوراکی و بستههای معیشتی، توزیع گوشت و غذای گرم میان مستضعفان میباشد.
حاج آقای حقی در زمینه درمانی نیز کمکهایی به بیماران نیازمند داشته تا آلام اقتصادی آنها، رنج بیماری را برایشان مضاعف نکند که تهیه دارو برای یک بیمار سرطانی و خرید ویلچر برای بیمار قطع نخاعی از اقدامات اخیر او در این زمینه میباشد.
او مجموع این اقدامات را با هدف کمک به افراد نیازمندی که دستشان به جایی نمیرسد انجام میدهد و بنا دارد با فعالیتهای جهادی خود باری از روی دوش محرومان و مستمندان بردارد.
البته در کنار فعالیتهای جهادی و اجتماعی مذکور، این طلبه تلاشگر سعی داشته به فعالیتهای فرهنگی و جذب جوانان به مسجد نیز بپردازد و با انجام اقداماتی همچون برگزاری کلاسهای آموزشی برای آنان، استفاده از ظرفیت نوجوانان در برگزاری مراسمات مسجد و تشکیل گروه جهادی کوچکی از آنان تلاش کرده این قشر را ترغیب به حضور در مسجد نماید و علاوه بر انس آنان با این مکان مقدس، آنها را با کار جمعی آشنا کند و روحیه کار جهادی را در وجودشان تقویت نماید.
این اقدامات هنوز نتوانستهاند این طلبه هجده ساله را قانع و راضی نمایند و او همچنان وظیفه خود را فراتر از این کارها میبیند و در تلاش است گرههای بزرگ دیگری از زندگی مردم شهرستان خود بگشاید.
یکی از دغدغههای مهم او اشتغالزایی برای جوانان شهرش است تا بدین وسیله دیگر مشکلات آنان که ناشی از بیکاری است را مرتفع سازد که در این راستا اجرای طرحهای مختلفی را درسر دارد که برای به سرانجام رساندن این ایدهها نیازمند مساعدت مسئولان مربوطه شهرستان خود میباشد و از آنان خواستار همکاریهای لازم برای پرداختن به این اقدام مهم میباشد.
آقای حقی نمونه بارزی از جوانان دهه هشتادی فعال است که سن کم او نه تنها بهانهای برای شانه خالی کردن از زیربار بسیاری از مسائل و مسئولیتها نبوده، بلکه او فراتراز وظایف خود، خدمت به مردم را نیز در برنامههایش گنجانده و ثابت کرده است که تلاش برای خدمترسانی به همنوعان ارتباطی با سن و موقعیت افراد ندارد، بلکه انجام چنین فعالیتهایی تنها از روحیه دغدغهمندی مردم ناشی میشود.
منتشرشده در روزنامه شاخه سبز