امام محله ای که حل مشکل بیکاری و معیشت مردم اولویت فعالیت های جهادی‌اش بود

امام محله ای که حل مشکل بیکاری و معیشت مردم اولویت فعالیت های جهادی‌اش بود
مجتبی عظیمی
0
۰۵ اسفند ۱۴۰۱

همت جهادی امام محله ارمغانخانه در حل مشکل بیکاری و معیشت مردم نتیجه داد و توانست با تشکیل هیئت امنای مسجد و تاسیس موسسه خیریه فاطمه الزهرا(س) باری از دوش مردم این منطقه بردارد.

به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، شهر ارمغانخانه در بخش قره پشتلو از توابع شهرستان زنجان در ۳۵ کیلومتری زنجان واقع شده است؛ این شهر به مراسم عزاداری و تعزیه خوانی معروف است و همه ساله در روزهای محرم مراسم تعزیه خوانی با حضور میهمانانی از سراسر کشور اجرا می شود.

مراسم عزاداری و تغزیه خوانی در تکیه حسینی ارمغانخانه یکی از معروف ترین تعزیه خوانی‌های ایران است که از حدود ۴۰۰ سال پیش به زبان ترکی برگزار می‌شود. و در سال ۱۳۸۹ در شمار میراث معنوی ایران به ثبت ملی رسیده است. این مراسم از اول محرم تا چهاردهم محرم و از اربعین تا بیست و هشتم صفر برگزار می‌شود. تکیه حسینی اعظم ارمغانخانه از قدیمی ترین تکیه‌های شمال غرب کشور به شمار می‌آید.

 

شهر ارمغانخانه دارای ۶۰۰ خانوار و ۲۲۰۰ نفر جمعیت است ولی در ایام تعطیلات و مسافرت های موقت با شمارش میهمان‌ها جمعیت این شهر به ۲۵۰۰ نفر نیز می رسد.

حجت الاسلام حمید خورشید از اول اسفندماه سال ۹۷ به عنوان امام محله در مسجد امیرالمومنین(ع) این شهر مستقر شده و در طول استقرار خود اقدامات مثمرثمری برای کاهش مشکلات مردم این منطقه انجام داده که به گوشه ای از این اقدامات در ذیل اشاره شده است.

از چه سالی به عنوان روحانی و امام محله در شهر ارمغانخانه مستقر شده اید؟

بنده به مدت چهار سال به عنوان امام محله در این شهر مستقر هستم. در مورد موضوع تبلیغ که اکثریت مردم آن را به سخنرانی در منبر و روضه خوانی محدود می کنند، باید تاکید کنم که روضه خوانی و سخنرانی در منبر در تبلیغ شاخص است ولی به این دو موضوع محدود نمی شود؛ ماموریت هایی که برعهده مبلغان دین در اعزام به مناطق روستایی محول می شود، شناسایی محل و برنامه ریزی برای حل مشکلات و اجرای اقدامات اساسی در طول استقرار است.

منطقه قره پشتلو یک منطقه نسبتا محروم است که با شناسایی اولیه متوجه شدم که این منطقه جای کار دارد به همین منظور به نشست و گفتگو با اهالی محل برای شناسایی این مشکلات پرداختم.

 

عمده مشکلات و معضلاتی که مردم این منطقه با آن مواجه هستند چیست؟

نخستین مشکلی که از آن می توان به عنوان یک آسیب یاد کرد، مشکل بیکاری اهالی این منطقه است؛ به بیکاری می توان لقب ام الفساد داد چرا که بیکاری زمینه انجام دیگر فسادها را فراهم می کند.

در این منطقه که اهالی آن به کار کشاورزی مشغول هستند به جز ایام کشت محصول که ۵ ماه از سال را به خود اختصاص می دهد، در مابقی ایام اهالی بیکار هستند و متاسفانه گروهی نیز بودند که حتی کار کشاورزی نیز انجام نمی دادند.

 

موضوع دیگر آداب و رسوم غلطی بود که منجر به آسیب های اجتماعی می شود. ما آداب و رسوم صحیحی مانند شب یلدا داریم که صله رحم از آثار آن است ولی آداب و رسومی نیز وجود دارد که نیاز به تغییر در آن احساس می شود مانند مراودات اجتماعی، نحوه صحبت کردن و یا لباس پوشیدن که نیاز به اصلاح در آن ها داریم.

درآمد پایین مردم این منطقه از دیگر مشکلات و معضلاتی بود که شناسایی شد و متاسفانه برخی از خانواده ها از نظر اقتصادی در وضعیت و شرایط سخت تری نسبت به دیگر خانواده ها قرار داشتند.

برای حل این مشکلات چه راهکاری را عملیاتی کردید؟

برای حل هر مشکلی نمی توان به تنهایی نتیجه گرفت برای این منظور کادری از ریش سفیدان و جوانان این منطقه تشکیل دادیم و در مرحله نخست هیئت امنای مسجد را تشکیل دادیم چرا که معتقد هستم برای جلب اعتماد مردم باید عمران و آبادانی مسجد را در اولویت نخست خود قرار می دادم.

در تشکیل گروه برای رسیدگی به مشکلات مسجد نیز تبعیضی بین جوانان و ریش سفیدان قرار ندادم چرا که معتقد هستم برای حل مشکلات مسجد نیازمند همراهی هر دو گروه هستیم.

 

مسجد سنگر است هر اندازه مساجد را تقویت کنیم در برابر آسیب های اجتماعی و حملات فرهنگی دشمن مقاوم هستیم از اینرو هیئت امنای مسجد امیرالمومنین(ع) این شهر را متشکل از جوانان و ریش سفیدان تشکیل دادیم و در ادامه راه به آبادانی مسجد با رسیدگی به وضعیت گچ کاری، برق کشی، نصب پرده و … پرداختیم تا ضمن عمران و آبادانی ظاهری مسجد، اعتماد مردم را جلب کرده و در ادامه به حل مشکلات و معضلات مردم بپردازیم.

در راستای حل مشکلات معیشت مردم و کمک به خانواده های نیازمند چه اقداماتی انجام دادید؟

موسسه خیریه فاطمه الزهرا(س) در این منطقه تاسیس شد و از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون ۹ مرحله توزیع بسته های غذایی با اولویت خانواده های کم درآمد آغاز شد در هر مرحله ۵۰ بسته غذایی به ارزش هر بسته ۸۰۰ هزار تومان با همکاری خیرین و دستگاه های اجرایی توزیع شد.

در حوزه مشکلات درمانی اهالی منطقه نیز با همکاری هلال احمر مقرر گردید تا بخشی از هزینه های درمانی از طریق موسسه خیریه و بخشی نیز از طریق هلال احمر تامین شود. این کمک ها به صورت نقدی و یا به صورت کمک دارویی انجام شد و این اقدامات کمک خوبی برای خانواده های نیازمند بود و تاثیرات فرهنگی اثرگذاری نیز به دنبال داشت.

 

پس از جلب اعتماد مردم؛ در حوزه تربیت جان افرادی که اگر پیشتر به سراغ آنان می رفتیم ناراحت می شدند ورود کرده و از طریق دیدار چهره به چهره اقدامات تربیتی را انجام دادیم. این اقدامات نتیجه داد و مسجد به محل رفت و آمد مردم تبدیل شد و در حال حاضر نماز جماعت در مسجد با حضور پرشور مردم اقامه می شود.

در حوزه عمرانی نیز با حضور در وزارتخانه جهاد کشاورزی و جلساتی که برای حل مشکل آب این منطقه تشکیل شد، مقدمات آبرسانی با لوله کشی آب به طول ۴۰۰ متر فراهم شد همچنین قول لوله کشی آب به طول ۴۰۰ متر دیگر را نیز از وزارتخانه تا پایان امسال اخذ کردیم، همچنین مقرر گردید تا یک هزار کیسه سیمان برای حل مشکل کانال منطقه در اختیار ارمغانخانه قرار بگیرد.

از فعالیت های فرهنگی مسجد برای ما بگویید؟

در حال حاضر نماز جماعت در مسجد اقامه می شود؛ روزهای جمعه هر هفته دعای ندبه با برپایی سفره های احسان و اطعام دایر است، سه شنبه ها دعای توسل و پنج شبنه ها زیارت عاشور قرائت می شود.

 

هر روز در بین الصلاتین ظهر و عصر احکام را برای نمازگزاران بیان می کنیم و تاکنون یک دور کامل این احکام برای مردم بازگو شده است و در بین الصلاتین مغرب و عشاء نیز احکام غذا خوردن و لباس پوشیدن را بیان می کنیم. در مناسبت های ملی و مذهبی برنامه های پرشوری با حضور اهالی منطقه در مسجد دایر می‌شود.

در دیگر رسانه ها ببینید:
خبرگزاری شبستان

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!