حضور ۱۲۰ نفر از امامان محله شاخص در رویداد آرمان ۲

حضور ۱۲۰ نفر از امامان محله شاخص در رویداد آرمان ۲
مجتبی عظیمی
0
۱۴ بهمن ۱۴۰۲

دومین دوره از رویداد آرمان با حضور ۱۲۰ نفر از امامان محله شاخص استان‌های آذربایجان‌های شرقی و غربی، اردبیل و خراسانات برگزار شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی بنیاد هدایت، دومین دوره از رویداد آرمان با هدف توانمندسازی امامان «محله پیشرفت» به مدت ۳ روز میزبان امامان محله شاخص استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و خراسانات بود.

کارگاه آموزشی طراحی نقشه تحول و پیشرفت، گعده‌های روایت امامت تجربه نگاری و بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز از جمله برنامه‌های این نشست بود.

در کنار این موارد به منظور توانمندسازی امامان برای طراحی نقشه تحول و پیشرفت، پنج سرفصل و موضوع مشخص شده که با استفاده از ظرفیت اساتید مجرب، این سرفصل‌ها در طی این چند روز به ارائه شد.

«رؤیا؛ فناوری به حرکت در آوردن مردم»، «حلقه‌های میانی و ویژگی‌های شش گانه آن»، «جهاد تبیین» و«نهضت روایت» عناوینی بود که از سوی اساتید در این رویداد به امامان محله ارائه شد.

ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت مردم برای افاده نه استفاده

آیین افتتاحیه این رویداد صبح سه شنبه ۱۰ بهمن ماه آغاز شد؛ در این مراسم سخنرانی حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت به تبیین مدل اداره جامعه از نظر اسلام پرداخت و گفت: امامت یعنی روش اداره جامعه و در همه سطوح قابل اجراست. برای ایجاد تمدن اسلامی باید مردم را پای کار آورد؛ رؤیا سازی، تصویر شفاف و قابل فهم از آینده، تشکیلات سازی و استفاده از ظرفیت حلقه های میانی، اعتماد سازی و ارائه نشانه صدق در رفتار و گفتار و باز کردن اصر و اغلال از ذهن و دل مردم از ابزارهای کار آمد امام در پای کار آوردن مردم هستند.

ویبا اشاره به آیه شریفه«لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمِیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» اظهار داشت: در این آیه شریفه مردم فاعل هستند؛ هنر امام این است که مردم را بیاورد پای افاده، نه استفاده؛ هنر امام مطالبه گری نیست چراکه این باعث می‌شود مردم از دیگران طلبکار بشوند در صورتی که باید مردم در وسط میدان باشند و خودشان کار را پیش ببرند.

حجت الاسلام میرمحمدیان ادامه داد: امام باید با فرمول و سبک مدیریت خاصی مردم را پای کار بیاورد که همان حلقه‌های میانی هستند.

وی همچنین در توصیف رؤیا ابراز داشت: رؤیا یعنی چیزی که قابل رؤیت است؛ یعنی تصویر روشن و واضح از آینده برای مردم ترسیم کنیم. خداوند در قرآن برای اینکه ما را حرکت بدهد، چندین و چند بار بهشت را تصویر می‌کند.

مدیرعامل بنیاد هدایت، در بخش دیگری از سخنان خویش بر تقویت پیوندهای ولایی تأکید کرد و گفت: برخی از گناهان مانند غیبت پیوندهای ولایی را ضعیف می‌کند و به همین دلیل این اندازه حرمت دارد و قبیح است.

در ادامه برنامه های نخستین روز از دومین رویداد آرمان امامان در گعده های روایت امامت و با حضور همسنگران بنیاد هدایت برگزار شد، شرکت کردند.

رؤیا؛ گمشده تبلیغ دین و کلید تمدن سازی

پس از برگزاری گعده ها حجت الاسلام حسین مهدی زاده، مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم، به ارائه موضوع«رؤیا؛ فناوری به حرکت درآوردن مردم» پرداخت.

وی با اشاره به نتایج دو پیمایش مجزایی که در سال ۱۳۹۷ درباره جایگاه روحانیت در نزد مردم، انجام شده است، گفت: علی‌رغم تصور کسانی که این پیمایش را انجام دادند، نتایج هر دو پیمایش این بود که همچنان مردم به هیچ صنفی مثل روحانیت اعتماد ندارند.

مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم خاطرنشان کرد: طبق این پیمایش تنها نگرانی مردم نسبت به روحانیت این است که مطمئن نیستند که آیا از عهده مأموریتی که نظام برای آن‌ها در نظر گرفته است، بر می آید یا خیر؟

وی با اشاره اغتشاشات سال گذشته خاطرنشان کرد: علت شکل‌گیری اتفاقات سال گذشته هیچ ضعف جدیدی در حکومت ایران نبود؛ نه ماجرای حجاب، نه ماجرای مفاسد اقتصادی و نه عدم اعتماد به مدیران؛ بلکه در اصل جامعه جهانی دارد برای یک رؤیای جدید آینده آماده می‌شود و معلوم نیست حکومتی که روحانیت در ایران دارد به سمت کدام آینده در حال حرکت است.

حجت الاسلام مهدی زاده خاطرنشان کرد: مردم بیشتر از طریق فیلم‌ها و سریال های هالیوودی، سریال‌هایی از دست آینده تصاویری می گیرند که به شبهه‌های جزئی تصویر می‌دهد و  چون یک تصویری از یک نوع زندگی دارند و می دانند جریان مذهبی، این آینده را قرار نیست بسازد و ما آینده دیگری را تصویر نمی‌کنیم، به مخالفت بر می خیزند.

وی روایت را یکی از شاه بیت‌ها و کلیدهای گمشده در عرصه تبلیغ فرهنگ و معارف اسلامی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب در هیج زمینه‌ای واژه جهاد را به کار نبردند مگر در عرصه تبیین، راه آن را هم خودش فرمود که روایت است؛ روایت با گفتمان فرق دارد. روایت و حکایت قصّوی و یکی از ابزارهایی است که می‌تواند در عرصه تبلیغ دین گره‌گشایی کند.

بازدید از نمایشگاه مسجد جامعه پرداز برنامه نوبت عصر نخستین روز از دومین رویداد آرمان بود که امامان محله در قالب گروه ۲۰ نفره تقسیم بندی شدند و راویان و اساتید بنیاد هدایت به روایت نمایشگاه پرداختند.

امامان محله شاخص حاضر، در دومین رویداد آرمان پس از نماز عشاء پای برنامه تدبر در قرآن نشستند که با حضور حجت الاسلام حمیدرضا پورفلاح از اساتید معرفی شده از سوی سازمان دارالقرآن برگزار شد.

برنامه های دومین روز از رویداد با ارائه حلقه های میانی و ویژگی های آن توسط معین محمدی دستیار مدیرعامل بنیاد هدایت برگزار شد , در ادامه امامان در گعده های طراحی نقشه تحول و پیشرفت محله حاضر شدند و افراد هر گروه به ارائه نقشه تحول و پیشرفت خود پرداختند.

حجت الاسلام امید محلاتی ارائه دهنده بعدی در برنامه های این نشست بود که به موضوع بحث جهاد تبیین پرداخت.

هنر روایت؛ کیمیایی که مطالب را همه فهم و ماندگار می کند

در نوبت بعدازظهر حاضرین در نشست از صحبت های محمدعلی رکنی نویسنده حوزوی، استفاده کردند که به بیان هنر روایت پرداخت.

وی با تأکید بر اهمیت روایت و روایتگری اظهار داشت: ما معمولا از این ظرفیت غفلت کرده ایم؛ بنا بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب هر چیزی که در قالب هنر در بیاید، ماندگار می شود.

رکنی ادامه داد: هنر لطافتی ایجاد می کند که باعث ماندگاری می شود و کیمیایی است که مطلبی را برای مردم همه فهم و ماندگار می کند.

وی با اشاره به قصه های قرآنی خاطرنشان کرد: چرا قرآن کریم مرتب مثال می زند و به نقل قصه می پردازد؟ چون یک مفهوم بزرگ را جز در قالب مثال و به صورت جزئی و در یک قالب هنرمندانه نمی توان به راحتی به مخاطب فهماند.

این نویسنده حوزوی تصریح کرد: در روایات این هنرمندی ها بیشتر خود را نشان می دهد؛ ائمه اطهار(ع) به روایت بهشت و نعمت های آن پرداخته اند تا به باور پذیری بیشتر آن‌ها کمک کند.

وی روایت را بازنمایی رخدادهایی دانست که اتفاق افتاده است و عنوان کرد و گفت: همه می گویند تاریخ را مورخان می نویسند؛ من می گویم تاریخ را راویانی که بتوانند روایت خود را باور پذیر کنند می نویسند.

سخنرانی و درس اخلاق حجت الاسلام حمید ترابی گیلانی آخرین برنامه امامان در دومین روز از این رویداد بود که پس از برگزاری نماز جماعت در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در مدرس امام خمینی(ره) مدرسه فیضیه برگزار شد.

برنامه های سومین روز رویداد با برگزاری گعده ها آغاز شد و امامان محله در گروه های خود در یک نیم روز به تدوین نقشه تحول و پیشرفت محله‌های خود پرداختند و با انتخاب نقشه برتر گعده ادامه پیدا کرد؛ طراحی بوم منتخب گروه و آماده شدن برای ارائه برنامه دیگر این گعده ها بود.

در نوبت عصر نیز برنامه ارائه بوم ها با داوری حجج اسلام میرمحمدیان، محلاتی و محمددوست برپا شد؛ این برنامه پس از نماز مغرب نیز ادامه یافت سه گروه برتر انتخاب شدند؛ پایان بخش برنامه های دومین رویداد آرمان، جمع بندی مباحث و تقدیر از برترین‌ها در مراسم اختتامیه بود. 

گفتنی است، عملیات «محله پیشرفت» برنامه شش ماهه پیش‌روی بنیاد هدایت است و تا عید غدیر ادامه خواهد داشت. ضمن این عملیات چندین رویداد آرمان برگزار خواهد شد و امامان شاخص استان‌های سراسر کشور با حضور در قم، در این برنامه‌ها شرکت خواهند کرد. در ادامه مسابقه‌ای ملی نیز با همین عنوان و موضوع برگزار خواهد شد و برای ۱۰۰ محله برگزیده کشور، برنامه‌های مفصلی تدارک دیده شده است.

نظر خود را ثبت کنید

لینک کپی شد!